Γλυφάδα: “Ευχαριστώ τα ευγενέστατα παιδιά της Άμεσης Δράσης”
(Αναδημοσίευση της ανάρτησης του Στέφανου Ξενάκη*) Προ ημερών είχε χαθεί το σμαρτάκι της μητέρας μου. Προχθές πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας και το δηλώσαμε. Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας ήταν ευγενέστατος και μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες. Κάτι μέσα μου, από την πρώτη στιγμή κιόλας, μου έλεγε ότι θα το βρουν. Χθες βράδυ κατά τις 11 παρά τέταρτο χτύπησε το τηλέφωνό μου από άγνωστο κινητό. Ήταν ένα ευγενέστατο παλικάρι από την Άμεση Δράση για να μου πει ότι είχαν βρει. Μας περίμεναν μισή ώρα να πάμε με τη μητέρα μου να το πάρουμε και να πάμε για τα διαδικαστικά στο Αστυνομικό Τμήμα. Τα παλικάρια αυτά πέρα από ευγενέστατα προφανώς είναι κι ιδιαίτερα προσεκτικά και σχολαστικά κάθε φορά που βλέπουν κάποιο ξέμπαρκο αυτοκίνητο για να το τσεκάρουν με το ηλεκτρονικό αρχείο τους. Προ καιρού στο Δ2 είχα γράψει μια ιστορία με τίτλο ΜΟΝΟΠΟΛΥ.

Στη σελίδα 101 είχα γράψει τη λέξη ΜΠΑΤΣΟΣ. (θεωρούσα κι εγώ μαγκιά να τους λέω έτσι) Μια μέρα ένα παλικάρι προφανώς από Σώμα Ασφαλείας μου έστειλε ένα ευγενικό μήνυμα λέγοντάς μου ότι πονάει κάθε φορά που ένας από εμάς τους αποκαλεί έτσι. Συνεννοηθήκαμε με τους εκδότες μου στην επόμενη κιόλας επανέκδοση να αλλάξουμε τη λέξη σε ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ. Έκτοτε υποσχέθηκα να μην ξαναχρησιμοποιήσω αυτή την άσχημη λέξη κι όταν ακούω τις κόρες μου ή τις φίλες τους να τη χρησιμοποιούν τους λέω αυτή την ιστορία. Την ιστορία αυτή τη θυμήθηκα χθες με αφορμή αυτά τα φιλότιμα παλικάρια που γυρίζουν τους δρόμους κάθε βράδυ για να μας προστατέψουν, με αποδοχές δυσανάλογα χαμηλές με την επικινδυνότητα του έργου τους και τον κάθε ψυχάκια ή κακοποιό που είναι εκεί έξω. Τα ονόματά των Αστυνομικών που μας εξυπηρέτησαν υποδειγματικά είναι ΕΞΑΡΧΑΚΟΣ (Αρχ/κας) και ΑΓΓΕΛΕΤΑΚΗΣ (Υπ/κας) Β5-2 Της Β’ Αλλαγής Της Άμεσης Δράσης. Σας ευχαριστούμε που μας προσέχετε.
Ο Στέφανος Ξενάκης είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΒΑ) από το Manchester Business School.
Μετά από πολυετή σταδιοδρομία στο χώρο των ΜΜΕ και της Διαφήμισης, αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το δικό του πάθος, την τέχνη της ζωής.
Συγγραφέας, αφοσιωμένος στην αυτοβελτίωση και την προσωπική εξέλιξη, τις οποίες υπηρετεί παθιασμένα, με τα κείμενα και τις διαλέξεις του.

Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Το Δώρο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2018, έγινε το Νο 1 στη λίστα των best sellers και εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των ευπώλητων, ενώ φέτος στα ράφια των βιβλιοπωλείων υπάρχει το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο Κάπταιν ‒ Γράμματα στον μπαμπά μου. Πηγή: www.lifo.gr

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Γλυφάδα: “Ευχαριστώ τα ευγενέστατα παιδιά της Άμεσης Δράσης”

  • 09/06/2021 at 11:17 πμ
    Permalink

    Ήσασταν τυχερός. Γιατί όταν πήγα να πάρω το χαρτί μετά από κλοπή στο σπίτι μου μόνο ευγενεια δεν αντιμετώπισα.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.