Boυλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο Ασκληπιείο Βούλας




Περιοδεία στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή της καθημερινής ορθοπεδικής εφημερίας του νοσοκομείου της Βούλας εις βάρος των κατοίκων της νοτιανατολικής Αττικής.

Συμμετείχαν η Αν. Τομεάρχης Υγείας, Δώρα Αυγέρη, οι βουλευτές Νοτίου Τομέα Γιάννης Μουζάλας, Θεανώ Φωτίου, Ραλλία Χρηστίδου, συνεργάτης του Νίκου Παππά καθώς και ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Νάσος Αθανασίου.

Οι βουλευτές έθεσαν μια σειρά από πολύ σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν από αυτή την παράλογη απόφαση που μετατρέπει το ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου, της Covid-19, που έχει ως αποτέλεσμα να μένει μόνο το ΚΑΤ σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής για την αντιμετώπιση ορθοπεδικών περιστατικών, αφού πλέον το Ασκληπιείο της Βούλας θα εφημερεύει μόνο κάθε τέσσερις ημέρες για γενικά περιστατικά.

Το νοσοκομείο της Βούλας κλείνει πλέον τις πύλες του καθημερινά στις 3μμ αφήνοντας αβοήθητους τους κατοίκους της Νοτιοανατολικής Αττικής. Τα νούμερα είναι αδιάψευστα. Στην καθημερινή ορθοπεδική εφημερία του Ασκληπιείου εξετάζονται κατά μέσο όρο 81 ασθενείς. Το 2019 πραγματοποιήθηκαν 2.180 έκτακτα ορθοπεδικά χειρουργεία και το 2020 έγιναν 1.750. Οι 12 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου έχουν διατεθεί όλες για την αντιμετώπιση περιστατικών covid. Ενώ από τις συνολικά 350 κλίνες του νοσοκομείου, οι 89 είναι για περιστατικά covid.



Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση των τακτικών χειρουργείων, αλλά και την εξώθηση των συμπολιτών μας σε ιδιωτικές κλινικές. Η κυβέρνηση, ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ, με αποτέλεσμα πλέον το δημόσιο σύστημα υγείας να έχει μετατραπεί σε σύστημα μιας νόσου.

Οι βουλευτές και οι οργανώσεις της ΝΑ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «υιοθετούμε» το Ασκληπιείο Βούλας και καλούμε τους συμπολίτες μας ώστε από κοινού να αποτρέψουμε την εγκληματική αυτή πολιτική απόφαση. Το Ασκληπιείο Βούλας να ξαναμπεί στη μάχη της καθημερινής ορθοπεδικής εφημερίας, καθώς και να ενισχυθεί το νοσοκομείο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Το δημόσιο κοινωνικό αγαθό της υγείας και της ζωής είναι αδιαπραγμάτευτο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.