Γιατί τα ρολά καταστημάτων παρέχουν ποιοτική ασφάλεια




Ένα πράγμα που μπορεί να προσέξει ο καθένας στα καταστήματα ασχέτως τύπου και προϊόντων είναι το γεγονός ότι όλα έχουν ρολά ασφαλείας: από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς μέχρι το υποκατάστημα κάποια τράπεζας. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα ρολά ασφαλείας είναι η πρώτη επένδυση που κάνει ένας επιχειρηματίας στο κατάστημα του. Γιατί όμως είναι τόσο δημοφιλή και απαραίτητα τα ρολά καταστημάτων; Η απάντηση είναι πολύ απλή: παρέχουν μεγάλη αλλά και ποιοτική ασφάλεια ή με πιο απλά λόγια, θωρακίζουν πραγματικά τον χώρο του καταστήματος.

Πώς τα ρολά ασφαλείας θωρακίζουν ένα κατάστημα

Υπάρχει ένα ρητό που αποτελεί πραγματικά ευαγγέλιο για όσους ενδιαφέρονται για την ασφάλεια ενός χώρου: κάθε δευτερόλεπτο που μένει ένας κλέφτης έξω από έναν χώρο, είναι παραπάνω από πολύτιμο. Αν ένας κλέφτης καταφέρει και μπει σε ένα κατάστημα, είναι σίγουρο ότι δεν θα φύγει χωρίς να προκαλέσει κάποια οικονομική ζημιά. Ακόμη και αν δεν βρει κάτι ακριβό για να κλέψει, είναι πολύ πιθανό ότι θα κάνει ζημιές στον χώρο, τόσο κατά την είσοδο του όσο και σαν «εκδίκηση» για την αποτυχημένη «μπούκα» του. Τα ρολά καταστημάτων τα οποία παρέχουν την μέγιστη ασφάλεια για το μαγαζί σας, στην ουσία αποτελούν ένα φυσικό εμπόδιο που θα πρέπει να παραβιάσει για να καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στον χώρο του καταστήματος σας.

Τα κατεβασμένα ρολά είναι ένα τείχος το οποίο απαιτεί ειδικές γνώσεις αλλά κι εργαλεία για να παραβιαστεί. Η πλειοψηφία των κλεφτών, σύμφωνα με στατιστικά αλλά κι έρευνες της Αστυνομίας, είναι «ερασιτέχνες» δηλαδή δεν έχουν ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις και ειδικά εργαλεία και στην ουσία ψάχνουν για εύκολους στόχους. Τα ρολά ασφαλείας είναι πολλές φορές αρκετά από μόνα τους για να καταφέρουν να τους αποτρέψουν ακόμη και από το να δοκιμάσουν την διάρρηξη. Ακόμη όμως και αν αποφασίσουν να κάνουν μια δοκιμή, θα χρειαστούν αρκετό χρόνο για την παραβίαση και θα είναι εκτεθειμένοι τελείως, πράγμα που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να εντοπιστούν από γείτονες ή / και την Αστυνομία. Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα ρολά προσφέρουν και προστασία από διάφορα αντικείμενα που μπορεί να εκτοξεύσουν στις βιτρίνες ταραξίες και χούλιγκαν, όπως μεγάλες πέτρες και καδρόνια.



Ασφάλεια και ορατότητα

Αν υπάρχει ένας παράγοντας που αποτρέπει κάποιους από το να τοποθετήσουν ρολά ασφαλείας στο κατάστημα τους είναι η ορατότητα καθώς θεωρούν ότι τα ρολά θα κρύψουν τη βιτρίνα τους. Η αλήθεια είναι όμως ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι ρολών και κάθε ένας προσφέρει διαφορετικά ποσοστά ορατότητας στην βιτρίνα, χωρίς να κάνει σημαντικές υποχωρήσεις στην ασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση, ένας ειδικός στα ρολά θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα κατάλληλα για την επιχείρηση σας με βάση τον χώρο, τα είδη της αλλά και την περιοχή στην οποία βρίσκεται. Υπάρχει πάντα μια λύση που θα σας παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και τη μέγιστη δυνατή ορατότητα βιτρίνας, έτσι ώστε να έχετε πάντα ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς.

Συναγερμοί και κάμερες vs ρολά καταστημάτων

Οι συναγερμοί και οι κάμερες ασφαλείας είναι τα πιο δημοφιλή μέτρα ασφαλείας για τα καταστήματα, ωστόσο θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο και κατανοητό ότι σε καμία περίπτωση δεν παρέχουν την ίδια ασφάλεια με τα ρολά ασφαλείας. Ο συναγερμός αυτό που κάνει στην ουσία είναι να μειώνει την διάρκεια της «επίσκεψης» του κλέφτη, καθώς ο θόρυβος θα ειδοποιήσει τους γείτονες και την Αστυνομία. Ωστόσο, όπως είπαμε και πριν, από τη στιγμή που κλέφτης θα μπει σε μια επιχείρηση είναι σίγουρο ότι θα γίνει και κάποια ζημιά. Το ίδιο ισχύει και για τις κάμερες, ο ρόλος των οποίων περιορίζεται στην καταγραφή προσώπων και στοιχείων ατόμων που ΗΔΗ έχουν μπει στον χώρο.

Με απλά λόγια λοιπόν θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι κάμερες και οι συναγερμοί δρουν πιο πολύ σε ψυχολογικό επίπεδο αφού η παρουσία τους απλά κάνει τον χώρο λιγότερο ελκυστικό προς τους κλέφτες, δεν παρέχουν όμως ουσιαστική ασφάλεια σε περίπτωση που κάποιος κλέφτης αποφασίσει να δοκιμάσει να μπουκάρει. Μόνο ένα φυσικό εμπόδιο όπως τα ρολά μαγαζιών μπορεί να προσφέρει ουσιαστική προστασία και ασφάλεια.    

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.