Έξι κρούσματα κορωνοϊου σε εργασιακούς χώρους του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου
Λόγω της εμφάνισης έξι κρουσμάτων COVID-19 σε εργασιακούς χώρους του Δήμου, ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου επικοινώνησε με την Πολιτική Προστασία και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Ε.Ο.Δ.Υ. από τον οποίο δόθηκαν οι εξής οδηγίες:

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες και λαμβάνουν οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και το γιατρό εργασίας του Δήμου.
Όσοι έχουν έλθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα σε κλειστό χώρο χωρίς μάσκα για δέκα πέντε (15) λεπτά και πλέον , μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.
Αύριο Τετάρτη 3 Μαρτίου με εντολή της Δημοτικής αρχής θα πραγματοποιηθούν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Εργαστήριο με το οποίο ο Δήμος συνεργάζεται όλο αυτό το διάστημα.
Επίσης, ο Ε.Ο.Δ.Υ. έκανε αποδεκτό το αίτημα του Δημάρχου για rapid τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου την Παρασκευή 5 Μαρτίου.
Επιπρόσθετα, την Τετάρτη 10/3 θα πραγματοποιηθούν τεστ από τον Ε.Ο.Δ.Υ. για όλους τους πολίτες σε Μοσχάτο και Ταύρο. Θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για το συγκεκριμένο σημείο.
Αύριο Τετάρτη 3 Μαρτίου οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν προσέρχονται στο γκαράζ για το κτύπημα της κάρτας τους αλλά μεταβαίνουν απευθείας στον τομέα εργασίας: Τα πληρώματα των απορριμματοφόρων συναντώνται με τον οδηγό σε συγκεκριμένο σημείο και το ίδιο ισχύει και για τους οδοκαθαριστές.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου συγκαλείται σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου στις 7 μ.μ., έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο διαδικτυακά, προκειμένου το σώμα να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις στο σημαντικό αυτό θέμα.
Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθούν τα εξής :

Το προηγούμενο διάστημα διενεργήθηκαν δεκάδες προληπτικά τεστ (rapid και μοριακά) στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στο πράσινο, στους διοικητικούς υπαλλήλους όλων των υπηρεσιών, στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών του ΔΟΠΑΚΑ και του ΚΔΑΠ μεΑ, στις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και όπου αλλού χρειάσθηκε. Όλα τα τεστ είχαν βγει αρνητικά.
Η πρώτη άμεση ενέργεια, χθες Δευτέρα 1η Μαρτίου, αφορούσε απολυμάνσεις εκτεταμένης έκτασης από πιστοποιημένο συνεργείο που πραγματοποιήθηκαν: στο Δημαρχείο στο Μοσχάτο, στο π. Δημαρχείο στον Ταύρο, στο γκαράζ του Δήμου, στις καμπίνες του στόλου της καθαριότητας όπως και στα λεωφορεία της Δημοτικής συγκοινωνίας. Επίσης, για την Τρίτη 2 Μαρτίου κρίθηκε αναγκαία η προληπτική αναστολή λειτουργίας του Δημαρχείου στο Μοσχάτο και του π. Δημαρχείου Ταύρου.
Η Διοίκηση του Δήμου είναι σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα που προκύπτει.Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.