Ξανά στα θρανία οι “μικροί ήρωες” του Αλίμου (VIDEO)




Στο 6ο δημοτικό σχολείο Αλίμου βρέθηκε τηλεoπτικό σχολείο του ALPHA για να καταγράψει τις διαδικασίες απολύμανσης για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών.

“Τα παιδιά του δημοτικού όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα, φέρονται υπεύθυνα, τηρούν τις αποστάσεις και γενικά αποτελούν παράδειγμα εφαρμόζοντας πλήρως τις οδηγίες που τους δίνουμε” είπε ο διευθυντής Νικόλαος Τόγιας

“Η προσέλευση γίνεται από διαφορετικές εισόδους, έχουμε διαφορετικά διαλείμματα και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά”.

“Έχει γίνει σχολαστική καθαριότητα, έχουν γίνει απολυμάνσεις και θα συνεχίσουν να γίνονται κάθε μέρα” είπε ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης



“Ο δήμος έχει συνεχή συνεργασία με όλα τα σχολεία, πιστεύω ότι θα βοηθήσουν και οι γονείς για να κυλήσει η υπόλοιπη σχολική περίοδος όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Έχουμε επιπλέον καθαρίστριες και έχουμε προμηθεύσει όλα τα σχολεία με αντισηπτικά τζελ και μάσκες προστασίας”.

Πρεμιέρα σήμερα μετά το lockdown για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, με το υπουργείο να έχει δώσει αυστηρές και συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές. Συγκεκριμένα:

-Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων.

-Ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών και τις διαθέσιμες εισόδους των σχολείων, σε ορισμένες σχολικές μονάδες έχουν οριστεί διαφορετικές ώρες προσέλευσης (σ.σ.: με λίγα λεπτά διαφορά) ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των γονέων έξω από το σχολείο.

-Αναλυτικές οδηγίες έχουν αποσταλεί στα σχολεία για τον επαρκή αερισμό των αιθουσών. Οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται 15 λεπτά πριν από την έναρξη των μαθημάτων, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και των σχολικών γευμάτων αλλά και μετά την αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία. Επίσης προτείνεται το άνοιγμα των παραθύρων (σ.σ.: η ανάκλιση δεν θεωρείται επαρκής τρόπος αερισμού του χώρου) για τουλάχιστον 5 λεπτά ανά 20λεπτο, ενώ υπογραμμίζεται ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου τόσο πιο γρήγορα επιτυγχάνεται η ανανέωση του αέρα. Σημειώνεται ότι εφόσον τηρείται το άνοιγμα των παραθύρων ανά 20 λεπτά, η διάρκεια των 5 λεπτών είναι επαρκής.

-Οι γονείς θα μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο έχοντας ειδική βεβαίωση που τους παρέχεται από το σχολείο κι έχοντας στείλει μήνυμα με κωδικό 4 στο 13033.

-Οι εκπαιδευτικοί, για προληπτικούς λόγους, δύνανται με ηλεκτρονική τους αίτηση στην πλατφόρμα https://edu.testing.gov.gr να υποβάλλονται σε rapid tests σε 386 σημεία σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.