Βουλιαγμένη: Άρον – άρον άλλαξαν την ταμπέλα στην πλατεία Νυμφών




Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πορεία της κεντρικής πλατείας Βουλιαγμένης, που έχει περιμαντρωθεί και δουλεύουν συνεργεία για την ανακατασκευή της. Ρεπορτάζ: ebdomi.com

Ανατρέχοντας στην ΕΒΔΟΜΗ, 26.1.18 διαβάζουμε:

«Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εκπροσωπώντας το Δήμο, με τον Στυλιανό Κουτσιβίτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ».

Το θέμα είχε συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου 3Β, τη Δευτέρα 15/1/18.



Mέσω του συμφώνου η εταιρεία δεσμεύεται να υλοποιήσει εντός δώδεκα μηνών από την υπογραφή του, τεχνικό έργο ή έργα ή προμήθεια τελικού ύψους 650.000,00 €. Το έργο θα το υποδείξει ο Δήμος και θα έχει στόχο την αναβάθμιση της περιοχής.

Διγλωσσία για το κόστος

Στη συγκέντρωση της 7 Νοεμβρίου 2017, στο «Aqua Marina» ο δήμαρχος προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις στους κατοίκους που αντιδρούσαν στο σχέδιο και γι’ αυτό οργάνωσαν και την εκδήλωση:

«το κόστος της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι περίπου 1.100.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από έργα που θα επενδύσει στην περιοχή ο Αστέρας της Βουλιαγμένης. Δεν θα χρειαστούν δημοπρατικές διαδικασίες, γιατί το έργο θα αναλάβει και θα πληρώσει ο Αστέρας», είπε ο δήμαρχος.

Στη δημοτική συνεδρίαση 7/5/18 διαβάζουμε από την εισήγηση του δημάρχου: Το κόστος της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι περίπου 1.100.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από έργα που θα επενδύσει στην περιοχή ο Αστέρας της Βουλιαγμένης. Δεν θα χρειαστούν δημοπρατικές διαδικασίες, γιατί το έργο θα αναλάβει και θα πληρώσει ο Αστέρας. Θα κατασκευαστεί ως ιδιωτικό έργο και αν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα ξεκινήσει το έργο μέσα στο Νοέμβριο μήνα.

«Δεν νομίζω ότι σήμερα περιποιεί τιμή η εικόνα μιας γηραιάς πλατείας, που ό,τι και να τις κάνεις δεν θα μπορέσεις να την κάνεις νέα…», κατέληξε ο δήμαρχος. (ΕΒΔΟΜΗ 13.5.18)

Από τα παραπάνω δεν αντιλαμβάνεται κανείς ποιο τελικά είναι το αντίτιμο που θα πληρώσουν οι αγοραστές του Αστέρα για την πλατεία; 650.000 ή 1.100.100 ευρώ; Επίσης η δέσμευση ήταν ότι το έργο θα το κάνει ο Αστέρας, ιδιωτικά, χωρις δημοπρασία.

Γιατί άλλαξε η ταμπέλα; Δείτε περισσότερα στο ebdomi.com

plateia nimfon prin

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.