Σε πόλη της Γερμανίας έφτιαξαν φουτουριστικές κάψουλες για να βρίσκουν καταφύγιο οι άστεγοι τις νύχτες
Τα επίμονα κοινωνικά προβλήματα χρειάζονται καινοτόμα σχέδια και μερικές φορές λύσεις out of the box. Ή σε αυτήν την περίπτωση, inside the box.

Στην γερμανική πόλη Ulm, βρήκαν τρόπο να βοηθήσουν τους άστεγους ώστε να βρουν καταφύγιο τη νύχτα.

Μια ομάδα σχεδιαστών αποφάσισε να αναλάβει δράση με ένα πρόγραμμα που θα έδινε τον κατάλληλο χώρο στους άστεγους για να περάσουν τη νύχτα, μακριά από την παγωνιά του δρόμου.

Οι δημιουργοί έφτιαξαν έτσι κάψουλες σαν «φωλιές», που λειτουργούν ως κρεβάτια όταν κάποιος άστεγος δεν μπορεί να πάει στα κανονικά καταφύγια.Οι κάψουλες αυτές επιτρέπουν στους άστεγους να κοιμηθούν στο εσωτερικό τους, να ζεσταθούν αλλά και να μείνουν μέσα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Έχουν χωρητικότητα έως και δύο άτομα και κλειδώνουν για ασφάλεια. Τα φουτοριστικά pods είναι μόνο για έκτακτες περιπτώσεις και δεν αντικαθιστούν τα κανονικά σπίτια.

Nun sind bereits 2 Monate vergangen seit die zwei Prototypen des ulmer nests im Einsatz sind. Soweit ziehen die…

Δημοσιεύτηκε από Ulmer Nest στις Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Στην ουσία είναι μια πεντάγωνη κάψουλα που ανοίγει προς τα πάνω, ενώ μέσα υπάρχει χώρος για να ξαπλώσεις και στις δύο άκρες παράθυρα.


Το project «Ulmer Nest» είναι ακόμη σε πιλοτικό στάδιο και γίνονται τεστ και δοκιμές. Η πρωτότυπη ιδέα, ωστόσο, είναι πολύ χρήσιμη ώστε να μην υπάρχουν άστεγοι στο δρόμο. Πηγή: bovary.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.