Δήμος Αλίμου: Το “e-ζωή είναι ωραία” επιστρατεύει τη φαντασία




Σε μια στιγμή μεγάλης ανάγκης για ψυχική ισορροπία και ουσιαστική στήριξη, το “e-ζωή είναι ωραία” επιστρατεύει τη φαντασία και αποπειράται να κρατήσει το ηθικό όλων μας ακμαίο με αγάπη, θετική ενέργεια και χιούμορ, που όλοι χρειαζόμαστε! Ας βρούμε τον δικό μας τρόπο αντίστασης σε αυτό που συμβαίνει κι ας βοηθήσουμε τον εαυτό μας να ομορφύνει συναισθηματικά και πνευματικά.

Ο Δήμος Αλίμου θέλοντας να στηρίξει τον αγώνα όλων μας να παραμείνουμε ασφαλείς, δυνατοί και αισιόδοξοι, προσαρμόζει το πολιτιστικό του πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία” στα νέα δεδομένα και καλεί το κοινό να ανακαλύψει νέες δυνατότητες και πηγές ομορφιάς, εμψύχωσης και εσωτερικής αρμονίας συμμετέχοντας και δια-δρώντας στις προτάσεις του προγράμματος “e-ζωή είναι ωραία’’.

Το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ανακαλύψουν νέους και εναλλακτικούς τρόπους επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση και τον Άνθρωπο μέσα μας.

Στόχος είναι η υπενθύμιση όσων θεωρούσαμε αυτονόητα και η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση. Είναι η στιγμή που όλοι μπορούμε «μένοντας ασφαλείς» να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τον δικό μας ιδανικό κόσμο και να είμαστε έτοιμοι, όταν τελειώσει αυτή η παγκόσμια περιπέτεια, να τον διεκδικήσουμε όλοι μαζί πιο ενωμένοι, μονιασμένοι, ουσιαστικά δημιουργικοί και ανθρώπινοι.



Νέα χόμπι, διαγωνισμοί, εναλλακτικά δείπνα με αγαπημένους φίλους και οικογενειακά μέλη που είναι μακριά, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων από την άνεση του καναπέ μας, ξεναγήσεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όλου του κόσμου, φιλανθρωπικές δράσεις, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια και πολλά άλλα θα προσκαλούν το κοινό να πειραματιστεί και να ψυχαγωγηθεί με νέους τρόπους.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου χρειάζεται βοήθεια ή τεχνική υποστήριξη για τις διαδικτυακές πλατφόρμες (Skype, Ζοοm, Ιστοσελίδα Δήμου, Instagram), προκειμένου να συμμετάσχει σε κάποια από τις δια-δράσεις του προγράμματος “e-ζωή είναι ωραία”, θα μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 π.μ. – 19:00.

Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου, στις 21:00 Διαδικτυακή Θεατρική Παράσταση «Αρίστος»Θέατρο Πορεία Μια παράσταση με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «ο Δράκος του Σέιχ Σου», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο Γύρος του Θανάτου» (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος).Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις και υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του «Αρίστου».

Οι ερμηνευτές ζωντανεύουν μια ιστορία που μεταφέρει τους θεατές στις αλάνες της Θεσσαλονίκης, στις σκοτεινές πλευρές του λιμανιού, στα υπαίθρια πανηγύρια και στα μπουζουξίδικα της παλιάς Θεσσαλονίκης, σε ένα σκηνικό χρόνο που φτάνει μέχρι το 1960, όταν γίνεται είκοσι χρονών ο βασικός ήρωας, ο Αριστείδης Παγκρατίδης, ο φερόμενος ως «Δράκος του Σέϊχ Σου».

Το 1966 καταδικάστηκε τετράκις εις θάνατον από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης. Η εκτέλεσή του έγινε στο μέρος που ήταν συνδεδεμένο με το όνομά του, το Δάσος του Σέιχ Σου. Οι τελευταίες λέξεις που ψέλλισε ήταν «Μανούλα μου, είμαι αθώος».Σκηνοθεσία: Γιώργος ΠαπαγεωργίουΠρωταγωνιστούν: Ιωάννης Αθανασόπουλος, Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Λεάκος, Μουσικός επί σκηνής: Γιώργος ΔούσοςΤιμή Εισιτηρίου: 7 ευρώ Αγορά Διαδικτυακών Εισιτηρίων: https://poreiatheatre.com/plays/aristos/

Τρίτη 12 Ιανουαρίου Δράση για την υγεία Ώρα για detox!Όσο διαφορετικές και να ήταν αυτές οι γιορτές, ας μη γελιόμαστε, ούτε ο Covid-19 δεν κατάφερε να νικήσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Το πιο ενδιαφέρον, μάλιστα, για κουλτούρες σαν και τη δική μας, είναι πως, όχι απλά δεν αναβλήθηκε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αλλά βρέθηκε τρόπος και να τηρηθούν τα μέτρα και να ξεχειλίσει το στομάχι μας και να μοσχομυρίζουν όλες οι γειτονιές.

Μετά, λοιπόν, τα πρωινά μελομακάρονα, τις μεσημεριανές γαλοπούλες και τον απογευματινό κουραμπιέ, ας επανέλθουμε και πάλι στην εξαίρετη καθημερινότητά μας και στις πιο υγιεινές μας συνήθειες. Ώρα για αποτοξίνωση! Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προτάσεις, όμως, επειδή και η υπερβολή ποτέ δεν βοηθάει, προτείνουμε μια εβδομάδα με πολλά φρούτα και λαχανικά, λευκό κρέας, μηδενική γλουτένη και ζάχαρη και πολύ νερό. Εγγυόμαστε πως σε μια εβδομάδα θα νιώθετε πιο δυνατοί και αναζωογονημένοι.Tip: Άμα το συνδυάσετε με λίγη άσκηση, δικαιούστε ένα επιπλέον εορταστικό τραπέζι!

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου Δημιουργική Δράση στο Σπίτι

Φτιάξτε το δικό σας ημερολόγιο για το 2021Ίσως το 2020 να μας άφησε με την πίκρα κάποιων ανεκπλήρωτων σχεδίων, ωστόσο τα όνειρα είναι εδώ και ο χρόνος μπροστά μας. Όπως και κάθε χρόνο, λοιπόν, τέτοιες μέρες, ας κάνουμε τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και τα σχέδια της επόμενης. Αυτή τη φορά όμως βρήκαμε έναν τρόπο, για να μην αναβάλλουμε συνεχώς τα όνειρά μας, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Θα δημιουργήσουμε το προσωπικό μας ημερολόγιο, το οποίο κάθε μέρα θα μας υπενθυμίζει έναν από τους στόχους μας. Αφού ο χρόνος έχει 365 μέρες, τόσες μπορούν να είναι και οι ευχές μας! Ξεκινήστε, λοιπόν, γράφοντας σε ένα χαρτί όλες σας τις ευχές και τους στόχους. Στη συνέχεια, πάρτε διαφορετικά χαρτιά, χρώματα, φωτογραφίες, ψαλίδια, κοπίδια και ό,τι άλλο σας εμπνέει και αφήστε το ταλέντο σας να δημιουργήσει το πιο ξεχωριστό ημερολόγιο. Μπορείτε να το χωρίσετε είτε σε μήνες, είτε σε εβδομάδες, είτε σε μέρες και σε κάθε σελίδα του να περνάτε τους στόχους σας. Στο τέλος της επόμενης χρονιάς θα είναι ένα επιπλέον βοήθημα απολογισμού και αναμνήσεων.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου Δημιουργική Δράση στο Σπίτι

Εκμάθηση της αγαπημένης σας ξένης γλώσσας εύκολα και δωρεάνΛογικά, όλοι μας θα έχουμε συναντήσει έστω και μια φορά στη ζωή μας αυτόν τον άνθρωπο που στα ταξίδια έμπαινε πάντα μπροστά, πολύ καμαρωτός, για να συνεννοηθεί για όλη την υπόλοιπη ομάδα. Σε αυτήν την περίπτωση η ομάδα τον καμάρωνε και έφτανε στον προορισμό της. Επίσης, όλοι μας θα έχουμε συναντήσει, έστω και μια φορά στη ζωή μας, αυτόν τον άνθρωπο, που στα ταξίδια έμπαινε πάντα μπροστά – και πάλι πολύ καμαρωτός -, για να συνεννοηθεί για όλη την υπόλοιπη ομάδα, με τη διαφορά ότι ούτε αυτός γνώριζε την ομιλούμενη γλώσσα…

Νόμιζε ότι την γνώριζε, και έβλεπες πραγματική περηφάνια και σιγουριά στο πρόσωπο του, μέχρι που…. χανόμασταν!Και αφού τώρα, δικαιολογία δεν έχετε, γιατί υπάρχει και χρόνος και τρόπος να μάθετε την αγαπημένη σας ξένη γλώσσα ή έστω να έχετε κάποιες βασικές γνώσεις, μη χάνετε άλλο χρόνο. Υπάρχουν πολλές διαδικτυακές ευκαιρίες εκμάθησης για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα.

Μια πολύ διασκεδαστική και εύκολη στη χρήση είναι η πλατφόρμα Duolingo (www.duolingo.com) με δυνατότητα δωρεάν εκμάθησης άνω των 30 γλωσσών, διαθέσιμη στο διαδίκτυο και σε εφαρμογή για smartphone και tablet.Tip: Μην ξεχνάτε πως η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι αποδεδειγμένα ένας από τους καλύτερους και πιο ευχάριστους τρόπους εξάσκησης του εγκεφάλου και της μνήμης.

Τετάρτη 27 ΙανουαρίουΔράση Αγάπης

Γίνε εθελοντής! Ακόμα και σε αυτές τις περίεργες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας, υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποί μας, που με τις μικρές ή μεγάλες πράξεις τους, μας εμπνέουν, μας παρακινούν και μας υπενθυμίζουν πως η καλοσύνη και η βαθιά αγάπη υπάρχει εκεί έξω. Καθημερινά ακούμε για εθελοντικές δράσεις κάθε λογής, από τη βοήθεια ηλικιωμένων στα ψώνια τους, μέχρι το μαγείρεμα φαγητού για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Αντίστοιχα με τους τομείς και τις δραστηριότητες που μας ευχαριστεί να ασχολούμαστε, υπάρχουν και ανάλογες ομάδες εθελοντών, όπου μπορούμε να συμμετέχουμε. Μην χάνετε άλλο χρόνο και θυμηθείτε πως ακόμα και η πιο μικρή προσφορά για κάποιους ανθρώπους είναι τεράστια, ενώ η συναισθηματική ανταμοιβή αξεπέραστη.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.alimos.gov.gr) μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την εθελοντική ομάδα του Δήμου Αλίμου και να κατατοπιστείτε με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα μέτρα ασφαλείας. Εκτός αυτού, μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί να σας δώσει πληροφορίες για πολλές ομάδες που μπορείτε να συμμετέχετε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.