Αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο όπου βρέθηκαν τρία κρούσματα (VIDEO)




Θετικός στον κορωνοϊό ήταν ο επικεφαλής της Νέας Θάλπης, Δημήτρης Καμπανάρος, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του σήμερα το πρωί. «Είχε βγει θετικός στον κορωνοιο και δεν άντεχε την πίεση. Είχε κάνει μόνος του τεστ στον εαυτό του», δήλωσε στο ΘΕΜΑ ο Στέλιος Προσαλίκας, Πρόεδρος της Ένωσης Γηροκομείων στην Ελλάδα και στενός φίλος του Δημήτρη Καμπανάρου. Ο Δημήτρης Καμπανάρος αυτοκτόνησε καθώς φαίνεται πως «λύγισε» από την πίεση.

«Ήταν να πάει σήμερα ο ΕΟΔΥ να του κάνει τεστ. Είχε βγει και ο ίδιος θετικός από το τεστ που έκανε στον εαυτό του. Θα του έκανε επαναληπτικό έλεγχο ο ΕΟΔΥ. Δεν άντεχε αυτά που θα έγραφαν για εκείνον πως είναι επικεφαλής δομής και είναι θετικός», συνεχίζει στο ΘΕΜΑ ο κ. Προσαλίκας.

«Το 2006 που ανοίξαμε την επιχείρηση, σχεδόν αμέσως συνειδητοποιήσαμε πόσο δύσκολο ήταν να βρούμε προσωπικό, είτε βοηθούς νοσηλευτών διετούς φοιτήσεως, είτε νοσηλευτές τετραετούς φοιτήσεως -ακόμα πιο σπάνιο-, είτε απλούς πρακτικούς νοσοκόμους χωρίς πτυχίο, που όλοι λίγο – πολύ θα εκτελούσαντα καθήκοντα του φροντιστή ηλικιωμένων». Αυτά ήταν τα λόγια του Δημήτρη Καμπανάρου πριν από δύο χρόνια στη συνέντευξή του. 14 χρόνια μετά, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού και ενώ η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Νέα Θάλπη» στην οποία ήταν επικεφαλής εμφάνισε κρούσματα κορωνοϊού, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Ένα από τα δικά του αποφθέγματα που μετατράπηκε σε «Μότο» της Νέας Θάλπης ήταν πως «η ψυχή δεν γερνάει ποτέ!». Αυτή ήταν και η στάση ζωής που είχε επιλέξει. Η αγάπη του για τη γιαγιά του Άρτεμη τον έκανε πριν από 14 χρόνια να αφιερώσει τη ζωή του αποκλειστικά στη φροντίδα των ηλικιωμένων. Ήταν μια «εσωτερική παρότρυνση» και αγάπη του προς τη «Μούσα» του, όπως συνήθιζε να την αποκαλεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι τελευταίες στιγμές του Δημήτρη Καμπανάρου: Απέτυχα σαν «καπετάνιος», έγραψε και αυτοκτόνησε



Η ψυχή του «δεν γέρασε» στις 24 Μαρτίου του φετινού δύσκολου χειμώνα όταν ο ίδιος πήρε μια κρίσιμη απόφαση, τη στιγμή κου ο κορωνοϊός είχε φτάσει στην Ελλάδα: να κλειστεί μέσα στο γηροκομείο μαζί με το προσωπικό τουγια 65 (!) μέρες. 65 ημέρες καραντίνας δίπλαστους ηλικιωμένους και στους συναδέλφους του. Ο στόχος του τότε; Να μην προκύψουν επαφές που θα έθεταν σε κίνδυνο τους διαμένοντες στη δομή. «Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε θέση σε καραντίνα τη δομή φιλοξενίας. Στις 24 Μαρτίου πήρα την απόφαση να κλειστούμε μαζί με το προσωπικό μέσα στη δομή για 65 μέρες για λόγους ασφαλείας», δήλωσε πριν λίγες ημέρες σε δημοσιογράφους ο Δημήτρης Καμπανάρος. «Καταλαβαίνετε ποσό γενναίος ήταν. Να κλειστεί μαζί με τους ανθρώπους του μέσα στη μονάδα για να μην πάθει κανείς το παραμικρό», μας είπε άνθρωπος που τον συνάντησε πριν από λίγες ημέρες.

Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που έδειχνε «πραγματικό ενδιαφέρον για τους ευάλωτους. Για τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Για τους ηλικιωμένους». Ο ίδιος, σε χθεσινή του συνέντευξη στο «ΘΕΜΑ», είχε επισημάνει την ανάγκη να γίνονται «περισσότερα τεστ στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων». Ήταν ένας άνθρωπος πουείχε φροντίσει για το παραμικρο και φαίνεται πως η ανησυχία του να μην υπεισέλθει ο ιός στη μονάδα του ήταν τεράστια. «Να σας πω την αλήθεια κάνουμε μόνοι μας εβδομαδιαία τεστ. Έτσι βρήκαμετα κρούσματα και κινητοποιηθήκαμε. Ο ιός είναι αθόρυβος», μας έλεγε μόλιςχθες ο Δημήτρης Καμπανάρος σχετικά μετη διάδοση του κορωνοϊού στην «Νέα Θάλπη» και την εμφάνιση κρουσμάτων σε προσωπικό και ηλικιωμένους.

Η τοπική κοινωνία του Διονύσου είναι συγκλονισμένη. «Με ανείπωτη θλίψη πληροφορήθηκα πριν απόλίγο την τραγική είδηση του θανάτου τουσυμπολίτη μας Δημήτρη Καμπανάρου, οοποίος υπήρξε ιδιοκτήτης της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Νέα Θάλπη». Δυστυχώς, ο αποβιώσας αφαίρεσε τη δική του ζωή, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους, ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε, πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε το γεγονός ότι βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 μία φιλοξενούμενη και δύο υπάλληλοι της Μονάδας που διατηρούσε.

«Ο Δημήτρης Καμπανάρος υπήρξε ένα εξέχον μέλος της κοινωνίας του Δήμου Διονύσου, άριστος επιχειρηματίας και διαπρεπής επιστήμονας, ιδιαίτερα αγαπητός από την τοπική μας κοινωνία», ανέφερε πριν από λίγο ο Δημαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, με ανάρτηση του στο Facebook και συνέχισε: «Θέλω να πω ότι είμαι συγκλονισμένος από την τραγική είδηση. Εκφράζω και εκ μέρους των συναδέλφων μου τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος και την αμέριστη στήριξή μας σε οτιδήποτε χρειαστούν. Καλό Παράδεισο να έχεις…».

Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη παρέμβασή του στο Mega:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι τελευταίες στιγμές του Δημήτρη Καμπανάρου: Απέτυχα σαν «καπετάνιος», έγραψε και αυτοκτόνησε

Το βιογραφικό του Δημήτρη Καμπανάρου

Στην Ιστοσελίδα της Νέας Θάλπης βρίσκει κανείς με μια γρήγορη αναζήτησή και τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη φροντίδα των ηλικιωμένων. Όπως εξηγούσε ο ιδιοςη επιλογή του «αποτέλεσε καρπό καθαρά εσωτερικής παρότρυνσης και αγάπης προς τη Μούσα μου, τη γιαγιά μου την Άρτεμη». Συνήθιζε να αποκαλεί «παιδιά μου» τους ηλικιωμένους.

Ο Δημήτρης Καμπανάρος, όταν έφτιαξε τη Νέα Θάλπη στον Άγιο Στέφανο, απόφασισε να μην αφήσει κανένα ηλικιωμένο αβοήθητο. Φιλοξενούσε στη δομή πάνω από 100 άτομα. Έφτιαξε μάλιστα στο σημείο να δημιουργήσει και blog για να ενημερώνονται όλοι για όλα τα θέματα. Ο στόχος του ξεκάθαρος από την αρχή: «H ψυχή δεν γερνά ποτέ στη δική μας παρέα και στο BLOG της Νέας Θάλπης κάνουμε παρέα με όλους σας, για να μη γεράσει κανείς…».

«Αφού ολοκλήρωσα στοΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Τμήμα Παιδαγωγικής – Φιλοσοφίας- Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) το 2001 συνέχισα τις σπουδές μου στον κλάδο της Γεροντολογίας, στη Γερμανία στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, αποκτώντας Μεταπτυχιακό (2001-2003) και Διδακτορικό τίτλο σπουδών (2003-2006 – υποτροφία του Κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης).

Το 2002 έλαβα το βραβείο DAAD για τον αλλοδαπό φοιτητή με την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση σε συνδυασμό με κοινωνική προσφορά στους ηλικιωμένους στο Δήμο της Χαϊδελβέργης. Πάντα ήθελανα προσφέρω τις γνώσεις μου και τον εαυτό μου στο να βελτιώνω τη ζωή των ηλικιωμένων, έμπρακτα και όχι θεωρητικά. Έτσι επέστρεψα στην Ελλάδα το 2006 και δημιούργησα τη Μονάδα Φροντίδας και Αποθεραπείας «Νέα Θάλπη» στον Άγιο Στέφανο Αττικής», έγραφε σχετικά με τη μονάδα που δημιούργησε.

«Για πρώτη φορά στηνΕλλάδα εφάρμοσα προγράμματα εργοθεραπείας,νοητικής ενδυνάμωσης και δημιουργικήςαπασχόλησης προσπαθώντας να αλλάξω τοαρνητικό στερεότυπο αδυναμίας καιανικανότητας που κυριαρχεί στην κοινήγνώμη για την Τρίτη και Τέταρτη Ηλικία.

Από το 2010 μέχρι το 2014 κατείχα τη θέση του Ειδικού Συμβούλου κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο Ηλιούπολης. Το 2012 ο Δήμος Ηλιούπολης απέσπασε το Πανελλήνιο Βραβείο Ενεργού Γήρανσης και Διαγενεακής Αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από το 2012 μέχρι σήμερα υλοποιώ μαζί με την Μ.Κ.Ο. «50και Ελλάς» με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρεία τηλεπικοινωνιών COSMOTE το καινοτόμο Πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», στο πλαίσιο του οποίου πάνω από 6.000 συμπολίτες μας άνω των 50 ετών έχουν διδαχθεί βασικές γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablet.

Από το 2014 εργάζομαι ως ειδικός σύμβουλος στο Κοινωφελές Ίδρυμα «ΤΙΜΑ», το οποίο χρηματοδοτεί προγράμματα που αφορούν στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών για ηλικιωμένους, πάντα με γνώμονα την αρχή της ουσιαστικότητας και της βιωσιμότητας. Από το 2014 διατελώ Ταμίας της Πανελλήνιας Ένωσης των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων. Το 2020 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο City College, Διεθνές Παράρτημα του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ στηνΑγγλία, αποκτώντας τον τίτλο Executive MBA στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας», συνέχιζε στο μήνυμα του στην ιστοσελίδα. (Πηγή: protothema.gr)

⬛️Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε πως δυστυχώς, το πρωί της Τετάρτης, 21 Οκτωβρίου 2020, έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος…

Gepostet von Νέα Θάλπη am Mittwoch, 21. Oktober 2020

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.