Τέσσερις υποτροφίες σε νέες και νέους από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΛΦΑ




Υποτροφίες σπουδών σε νέους και νέες της πόλης προσφέρει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΛΦΑ για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προσφέρονται 4 υποτροφίες σπουδών για δίδακτρα σε απόφοιτους Λυκείων, στην ειδικότητα που εκείνοι θα επιλέξουν, σε οποιοδήποτε παράρτημα των εκπαιδευτικών κέντρων σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη. Οι δύο υποτροφίες στο Κέντρο δια βίου Μάθησης «ΑΛΦΑ Studies» είναι πλήρους φοίτησης, ενώ οι δύο υποτροφίες στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ αφορούν στο 1ο έτος σπουδών.

Η επιλογή των υποτρόφων θα πραγματοποιηθεί αξιοκρατικά και αποκλειστικά με βάση κοινωνικά, οικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια (επιδόσεις στο Λύκειο) με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε νέους της πόλης μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, να αποκτήσουν εφόδια για το μέλλον και την επαγγελματική εξειδίκευση που επιθυμούν,.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τα δικαιολογητικά τους και την σχετική αίτηση στο email [email protected] έως και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 213-2020134 για τυχόν απορίες.



 II. OΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

  • Οι υποτροφίες αφορούν αποκλειστικά στο ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021.
  • Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών τους ενδιαφέρει, μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τους φορείς: ΙΕΚ ΑΛΦΑ και Κ.Δ.Β. Μ. 2 «ΑΛΦΑ Studies».
  • Από τη διαδικασία αξιολόγησης και απόδοσης υποτροφιών εξαιρούνται ήδη εγγεγραμμένοι ή/ και ενεργοί σπουδαστές στους προαναφερθέντες εκπαιδευτικούς φορείς.
  • Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε οποιοδήποτε παράρτημα των προαναφερθέντων φορέων τους εξυπηρετεί – σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη.
  • Οι υποτροφίες στο Κ.Δ.Β.Μ.2 «ΑΛΦΑ Studies» είναι πλήρους φοίτησης.
  • Οι υποτροφίες στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ αφορούν στο 1ο έτος σπουδών.
  • Για την κατοχύρωση των υποτροφιών, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις εισαγωγής τους στο πρόγραμμα σπουδών της επιλογής τους.
  • Οι προαναφερθέντες εκπαιδευτικοί φορείς διατηρούν το δικαίωμα να μην προσφέρουν κάποιο πρόγραμμα σπουδών, σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο/η υπότροφος μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο -συναφούς εκπαιδευτικού αντικειμένου- πρόγραμμα.
  • Μετά την ανάδειξη των υποτρόφων με Απόφαση του Δήμου, ο Δήμος θα πρέπει να μας αποστείλει τη λίστα όλων των υποψηφίων για τις υποτροφίες,προκειμένου να προσφέρουμε ειδική έκπτωση στα δίδακτρα σε όλους τους ενδιαφερόμενους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να μας αποσταλούν τα εξής στοιχεία τους: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail, τίτλος σπουδών (πχ. απόφοιτος ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, κλπ).  

III. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ

  1. Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται από τον Δήμο.
  2. Οι υπότροφοι επιλέγονται με βάση κοινωνικο-οικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια (επιδόσεις στο Λύκειο).
  3. Η προκήρυξη των υποτροφιών, με όλους τους όρους/προϋποθέσεις και τη διαδικασία ανάδειξης των υποτρόφων, αλλά και η ανακοίνωση των ονομάτων των επιλεγέντων υποτρόφων, θα πρέπει υποχρεωτικά να αναρτάται στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου, αλλά και να δημοσιοποιείται στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
  4. Η δημοσιότητα του θεσμού «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 2020-2021» έχει διττό στόχο: α) την ανάδειξη του κοινωνικού έργου του Δήμου και β) την ενημέρωση όλων των νέων του Δήμου για τις υποτροφίες που παρέχουμε, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ώστε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όλοι εκ των οποίων θα τύχουν σημαντικής έκπτωσης στα δίδακτρα, στην περίπτωση που δεν επιλεγούν.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.