Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής, με εντολή Πατούλη
Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής, με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας «Ιανός».

Από την πρώτη στιγμή ενημέρωσης από την ΕΜΥ για την εκδήλωση έκτακτων καιρικών φαινομένων, ο κ. Πατούλης έδωσε σαφείς οδηγίες προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, προκειμένου να εντατικοποιήσουν τα μέτρα πρόληψης, με έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, με στόχο την καλύτερη θωράκιση της Αττικής και των πολιτών.Ειδικότερα από εχθές το πρωί:

Εντατικοποιήθηκαν περαιτέρω οι αυτοψίες και οι καθαρισμοί σε όλα τα ρέματα της Αττικής, με έμφαση σε αυτά που βρίσκονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου

-Με εντολή του Περιφερειάρχη εστάλη σήμερα το πρωί κατεπείγον έγγραφο προς όλους τους Δήμους της Αττικής, με το οποίο τους καλεί να μεριμνήσουν για τον άμεσο καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής για το οδικό δίκτυο που εμπίπτει στη δική τους αρμοδιότητα, καθώς και για την σήμανση και φύλαξη των Ιρλανδικών Διαβάσεων στις επικίνδυνες περιοχές σε συνεργασία με τα κατά τόπους Τμήματα της Τροχαίας.

-Σε ρέματα και περιοχές υψηλής επικινδυνότητας θα βρίσκονται ειδικά χωματουργικά μηχανήματα, ενώ σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ θα βρίσκονται συνεχώς αντλίες απάντλησης υδάτων.

-Ο κ. Πατούλης συγκάλεσε σήμερα έκτακτη σύσκεψη με όλους τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες Αττικής και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου τεχνικών έργων Ε. Κοσμίδη και του Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλου, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Ο Περιφερειάρχης έδωσε σαφείς εντολές να τεθούν όλοι οι αρμόδιες υπηρεσίες όλων των περιφερειακών ενοτήτων της Αττικής σε πλήρη ετοιμότητα και για περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων και καθαρισμών σε ρέματα υψηλής επικινδυνότητας. Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη για συστάσεις και από τους Αντιπεριφερειάρχες προς τους πολίτες, προκειμένου όλο το κρίσιμο διάστημα της κακοκαιρίας, να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Να σημειωθεί πως σε ότι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί συνεχώς της εξέλιξη της κακοκαιρίας και αν απαιτηθεί, θα προβεί σε προληπτικά μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν με νεότερη ενημέρωση.

«Αυτή την ώρα απόλυτη και μόνη προτεραιότητά μας είναι η καλύτερη προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. Εντείνουμε τα προληπτικά μέτρα, βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανένας συμπολίτης μας. Σε συνεργασία με τους Δήμους από τους οποίους ήδη έχουμε ζητήσει να προβούν σε όσα προληπτικά μέτρα απαιτούνται για τη θωράκιση των περιοχών τους αλλά και σε απόλυτο συντονισμό με την Πολιτική Προστασία θα αντιμετωπίσουμε αυτή την έκτακτη κατάσταση, με ενότητα και ψυχραιμία».  

Συστάσεις της Περιφέρειας Αττικής προς τους πολίτες

Η περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες για την καλύτερη προστασία τους, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων τα εξής:

Να περιορίσουν όσο κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις

-Να μην διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρήσει, πεζοί ή με όχημα αλλά

-Να μην διέρχονται κάτω από μεγάλα δένδρα και πινακίδες καθ’ όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

-Να αποφεύγουν διαμονή σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους κυρίως σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές.

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Αττικής συμμετείχε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Σταθόπουλο σε  ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων πολιτικών φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιά, με αφορμή την επικείμενη κακοκαιρία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.