Καλλιθέα: Ρακοσυλέκτες ξυλοφόρτωσαν εργαζόμενο του δήμου




Η «#Προοδευτική_Ενότητα_Καλλιθέας» καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν την 5/9/2020 υπάλληλοι της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου από πρόσωπα συνδεόμενα με το πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, στον οικίσκο έξω από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ενώ οι εργαζόμενοι επιχειρούσαν τον καθαρισμό του χώρου.
Το γεγονός, το οποίο δεν είναι το μόνο περιστατικό χρήσης βίας στο σημείο, επιβεβαιώνει ότι γύρω από την ανταποδοτική ανακύκλωση επικρατεί καθεστώς αυθαιρεσίας. Πρόκειται για φυσική συνέπεια της ατμόσφαιρας που έχουν δημιουργήσει η κυβερνητική εύνοια προς την αναμειγνυόμενη εταιρεία, όπως και η σύμπραξη της διοίκησης του Δήμου μ’ αυτή την πολιτική.
Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» υπογραμμίζει την ουσιώδη παράλειψη της διοίκησης του Δήμου να προσφύγει αμέσως στην παρέμβαση των αστυνομικών αρχών. Η παράλειψη αυτή δημιουργεί τη βάσιμη υπόνοια ότι η διοίκηση επιδιώκει την αποσιώπηση της υπόθεσης και την καλεί να αποσαφηνίσει τη στάση και τις προθέσεις της. Είναι με το μέρος της εταιρείας ή με το μέρος των εργαζομένων στο Δήμο;
Το νέο αυτό περιστατικό καθιστά επιτακτική την άμεση απομάκρυνση του οικίσκου από το χώρο και την αναθεώρηση του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

• Καθεστώς αυθαιρεσίας γύρω από την #ανταποδοτική_ανακύκλωση.
• Να απομακρυνθεί ο οικίσκος από το σημείο.

Την επίθεση καταδίκασε και ο Κώστας Ασκούνης

Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την πλήρη διαφωνία μας με την ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ εγκατάσταση Βιομηχανικής Μονάδας Ανακύκλωσης μπροστά από το Χαροκόπειο.



Η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής για τη μετατροπή κοινόχρηστων – ελεύθερων χώρων σε βιομηχανικούς χώρους προς χάριν μιας ιδιωτικής εταιρείας είναι μεγάλη.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας μιλήσαμε για ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ που άμα «σκάσει» οι συνέπειες θα είναι τραγικές για την υγεία των κατοίκων της περιοχής εν όψει και της έξαρσης του κορονοϊού.

Οι οσμές από τη λειτουργία της έχουν αναστατώσει τους κατοίκους που βλέπουν τη ζωή τους να γίνεται καθημερινά ανυπόφορη.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου και καλέσαμε το Δήμαρχο για την άμεση απομάκρυνσή της πριν να είναι αργά.

Μετά τις καταγγελίες, χθες το πρωί συνεργείο του Δήμου προσπαθούσε να ξεβρωμίσει την περιοχή. Όμως υπήρξαν αντιδράσεις από τους ρακοσυλλέκτες με αποτέλεσμα να προκληθεί συμπλοκή και ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο!!!

Οι ξυλοδαρμοί είναι καθημερινό φαινόμενο μεταξύ των ρακοσυλλεκτών που συγκεντρώνονται απ’ όλο το λεκανοπέδιο, αλλά το χθεσινό επεισόδιο ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Έχουν αποθρασυνθεί με την ευθύνη και την ανοχή της Δημοτικής Αρχής.

Επιτέλους, κ. Κάρναβε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να κλείσετε τη Μονάδα αυτή; Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.