Δήμος Αλίμου: Με ασφάλεια και αισιοδοξία, συνεχίζει το πολιτιστικό του πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία”




Ο Δήμος Αλίμου, θέλοντας να μας προσφέρει στιγμές ψυχαγωγίας και ανεμελιάς, παράλληλα με την ασφάλεια και την αισιοδοξία, συνεχίζει το πολιτιστικό του πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία” και καλεί το κοινό να ανακαλύψει νέες δυνατότητες και πηγές ομορφιάς, εμψύχωσης και εσωτερικής αρμονίας.
Το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ανακαλύψουν νέους και εναλλακτικούς τρόπους επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση και τον Άνθρωπο. Στόχος είναι η υπενθύμιση όσων θεωρούσαμε αυτονόητα και η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Παρακολουθήσεις θεατρικών παραστάσεων και μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια οργανώνονται από τον Δήμο και προσφέρονται στο κοινό σε μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους, φυσικά, πάντοτε, ενώ τηρούνται τα εκάστοτε μέτρα προστασίας.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος “Η ζωή είναι ωραία”, θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 19:00.
Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με σειρά προτεραιότητας. Η μεταφορά λόγω των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.
Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

                                                       ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ



Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, 21:00
Κωμική Παράσταση

«Staying Alive» (Σχεδόν Πέθανα) με την κωμικό Κατερίνα Βρανά
Θέατρο Πέτρας – Πετρούπολη

Στο stand-up show της «Staying Alive» η Κατερίνα Βρανά, η πιο αστεία γυναίκα κωμικός του πλανήτη μιλά για όλα όσα συνέβησαν στη Μαλαίσια, όπου πήγε για παραστάσεις και τελικά φλέρταρε με τον θάνατο! Μιλά για Μαλαισιανούς, Άγγλους κι Έλληνες γιατρούς, τσαχπίνες νοσηλεύτριες και γοητευτικούς φυσικοθεραπευτές. Για το πώς η κορτιζόνη αντικαθιστά το μπότοξ, αλλά τίποτα δεν αντικαθιστά ένα σωστό ζευγάρι σκουλαρίκια. Σήμερα, το αγαπημένο σε όλους κορίτσι αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα με την κίνηση, την όραση και την ομιλία της, όμως, αυτό δεν τη σταματά απ’ το ν’ ανεβαίνει στη σκηνή. Γιατί το χιούμορ της έμεινε αλώβητο. Όπως άλλωστε και το μαλλί της!

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (30 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τιμή Εισιτηρίου12€

Κρατήσεις θέσεων έως την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, 21:00
Θεατρική Παράσταση
Ριχάρδος Β’ – Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά
Δημοτικό Θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής) – Ηλιούπολη


Ο Ριχάρδος Β’ υπήρξε ένας από τους πιο αινιγματικούς Άγγλους βασιλιάδες και μετατράπηκε από τον Σαίξπηρ σε μια συναρπαστική συγκινητική μελέτη ενός τραγικού ήρωα και μιας ψυχής ποιητικής. Το έργο «Ριχάρδος Β’ – Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά» αποτελεί μια πιο συμπυκνωμένη εκδοχή του «Ριχάρδου Β΄» και η ιδέα να ξαναπαιχτεί στις εποχές του Covid-19 γεννήθηκε, επειδή, σε αβέβαιους καιρούς, η ανθρώπινη συνείδηση είναι η μόνη που μπορεί να μας υπενθυμίσει ξανά τα σημαντικά ζητήματα της ζωής.

Σκηνοθεσία: Μαρλένε Καμίνσκυ
Πρωταγωνιστούν: Τάσος Νούσιας, Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (30 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τιμή Εισιτηρίου12€

Κρατήσεις θέσεων έως τη Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, 10:00 π.μ.
Πεζοπορία με τον Δημήτρη Γεωργάκα στον Βύρωνα

Μπορεί οι μέρες θερινής ραστώνης να τελείωσαν, όμως η χαλάρωση και η επαφή με τη φύση δεν πρέπει να είναι πολυτέλειες των διακοπών, αλλά συστατικά της καθημερινότητάς μας. Μια πανέμορφη εμπειρία πεζοπορίας στον Βύρωνα με οδηγό μας τον Δημήτρη Γεωργάκα θα μας πείσει! Μια εκδρομή που θα μας βγάλει από το άγχος της επιστροφής στην καθημερινότητα, θα μας ανανεώσει και θα μας χαρίσει καλύτερη διάθεση και ευεξία.
Μην ξεχάσετε ότι στην πεζοπορία φοράμε τη φόρμα και τα αθλητικά μας παπούτσια, ενώ έχουμε μαζί μας ένα μπουκαλάκι νερό.

Σημείο συνάντησης είναι το πάρκινγκ «Κουταλάς» (Βύρωνας) στις 9:30 π.μ. . Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (15 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τιμή Συμμετοχής: 8€

Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, 21:00
Μουσική βραδιά
«Ο γύρος του κόσμου με ελληνικά τραγούδια»
 City Garden (Christmas Theater), Γαλάτσι

Μια πρωτότυπη ταξιδιάρικη συναυλία, µε πρωταγωνιστή το κανονάκι και τον αριστοτέχνη σολίστ του οργάνου Πάνο Δηµητρακόπουλο. Συνταξιδιώτες του σε αυτή τη μουσική διαδρομή, που διατρέχει όλες τις εκφάνσεις του ελληνικού τραγουδιού, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Νίκος Ξυδάκης και η Ευανθία Ρεμπούτσικα.
Μπουένος Άιρες, Νέα Υόρκη, Βομβάη, Τόκιο και Μπαρμπαριά… Τα ταξίδια δεν χρειάζονται πάντοτε μεταφορικά μέσα και βαλίτσες!

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (30 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τιμή Εισιτηρίου10€

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.


Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου
Ημέρα Καθαριότητας
Ανακυκλώνουμε τα ρούχα μας και βοηθάμε μια οικογένεια

Νοικοκυρές και νοικοκυραίοι σε απόγνωση, έχουμε βρει πώς θα πάρουν οι ντουλάπες σας αέρα! Έφτασε αυτή η εποχή του χρόνου που τα καλοκαιρινά ανεβαίνουν και τα χειμερινά κατεβαίνουν. Πολλά όμως από τα ρούχα μας είτε δεν μας κάνουν, είτε δεν τα χρησιμοποιούμε πια. Γι’ αυτό κι εμείς σκεφτήκαμε την πιο εύκολη και ουσιαστική λύση: την Ανακύκλωση! Πού, όμως, μπορούμε να ανακυκλώσουμε τα ρούχα μας στον Άλιμο;

Οι χαρακτηριστικοί κόκκινοι κάδοι που βρίσκονται σε 25 κεντρικά σημεία του Δήμου Αλίμου δέχονται ρούχα και παπούτσια σε καλή κατάσταση. Πρόκειται για μία εγκατάσταση της εταιρείας RECYCOM που ως αντάλλαγμα, προσφέρει διάφορα είδη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Αλίμου. Έτσι, ανακυκλώνεις τα παλιά σου ρούχα και βοηθάς μία οικογένεια συμπολιτών μας που το έχει ανάγκη.

Οι κάδοι Ανακύκλωσης Ρούχων στον Άλιμο βρίσκονται στα εξής σημεία: Ήρωος Μάτση (Γήπεδο Τραχώνων), Λεωφ. Ιωνίας 174 (3ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου), Λεωφ. Αλίμου 79 (Σ/Μ LIDL), Λεωφ. Κυθηρίων 69 (Μουσικό Σχολείο Αλίμου), Πλατεία Ανεξαρτησίας & Μύρωνος (Πλατεία Ανεξαρτησίας), Πλατεία Εκτελωνιστών 12 (Πλατεία Εκτελωνιστών Αλίμου), Λεωφ. Καλαμακίου 93 (Σ/Μ Βασιλόπουλος), Λυσικράτους 43 & Παλαμηδίου (γωνία – πλατεία Φιλικής Εταιρείας), Πυθαγόρα 22 & ΜενάνδρουΠηνελόπης Δέλτα & Ρήγα Φεραίου 70 (πλησίον 1ο Γυμνάσιο Αλίμου), Νικηφόρου Μανδηλαρά & Αλαμάνας (6ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου), Τσουδερού 30 (9ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου), Ταξιαρχών & Δ. Καλλέργη (παιδική χαρά – γωνία), Αριστοτέλους 25 & Γρ. Αυξεντίου (Κοινωνικό Παντοπωλείο Αλίμου), Θουκυδίδου 73 (Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί), Τσουκανέλη 7 (1ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου), Επτανήσου 2 (5ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου), Λεωφ. Γερουλάνου 29 & Κεφαλληνίας (Δ/νση Περιβάλλοντος), Κρυστάλλη & Ρένου Πόγγη (γωνία), Αννίνου & ΜουλοπούλουΑγίου Δημητρίου 46 (έναντι Σ/Μ Σκλαβενίτη), Υψηλάντου & Λευκωσίας (Πλατεία), Λεωφ. Ιωνίας 22Δωδεκανήσου 63 (ΚΕΠ) και Ελευθ. Βενιζέλου 4 (2ο & 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.