Ρέμα Κόρμπι: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης
Ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για το αντιπλημμυρικό έργο της διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι, κατέθεσε το πρωΐ της Τετάρτης 8 Ιουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής.
Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο υπό εκτέλεση πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή μας και τα οποία προκαλούν την ανησυχία των κατοίκων, έχει αναδείξει από το Σεπτέμβρη του 2019 ο Κώστας Πασακυριάκος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί κανένα επίσημο στοιχείο από τις αρμόδιες αρχές σχετικά με την πορεία εξέλιξης, αλλά και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την εκτέλεση του έργου.
Το θέμα πλέον θα συζητηθεί στο Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Θυμίζουμε ότι στις 17 Ιουνίου επισκέφτηκαν την περιοχή ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής Γιάννης Πρωτούλης και ο Κώστας Πασακυριάκος.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
«Κύριε Περιφερειάρχη,
Ως γνωστόν, η Περιφέρεια Αττικής, χρηματοδοτεί και επιβλέπει την εκτέλεση ενός μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στα όρια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τη «Διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι».
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, μιας περιοχής που στο παρελθόν έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από πλημμύρες.
Πριν από αρκετούς μήνες κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η ανάδοχος εταιρία ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ, «βρήκε» πηγάδι που ανέβλυζε διαρκώς νερό, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά το έργο.
Από τότε μέχρι και σήμερα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και χωρίς να έχει προηγηθεί βροχή, η θάλασσα της Βάρκιζας, στο σημείο που εκβάλλει το ρέμα, όπου και εκτελούνται οι εργασίες (Ανατολική Παραλία της Βάρκιζας), μετατρέπεται σε βούρκο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της παραλίας, να ανησυχούν για την ποιότητα του νερού.
Κατόπιν αυτών ερωτάστε:
1. Η εταιρία που εκτελεί το έργο, έχει προχωρήσει σε αναλύσεις του νερού που αναβλύζει από το πηγάδι, προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς περιέχει; Και αυτό το θέτουμε δεδομένου ότι στην περιοχή δεν υπάρχει ολοκληρωμένο αποχετευτικό σύστημα.
2. Εάν έχουν γίνει αναλύσεις της ποιότητας του νερού, πότε έγιναν αυτές, πόσες φορές επαναλήφθηκαν και ποιά ήταν τα αναλυτικά αποτελέσματα της σύστασής τους;
3. Πότε εκτιμάται η αποπεράτωση των εργασιών, δεδομένου ότι ήδη το αρχικό χρονοδιάγραμμα φαίνεται πως έχει ξεπεραστεί;»