Κορωνοϊός: 97 νέα κρούσματα σε 4 ημέρες




H ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει: «Σήμερα ανακοινώνουμε 97 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης (την Πέμπτη 4 Ιουνίου). Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ». Για να καταλήξει ο ΕΟΔΥ με νόημα: «Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και διεθνές και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, αν
χρειαστεί».

Καθημερινές ενημερώσεις για τον κορωνοϊό και πάλι
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως πλέον επανερχόμαστε στην καθημερινή ενημέρωση. «Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2». αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.



Στο Μέγαρο Μαξίμου παραμένουν όλο αυτό το διάστημα σε εγρήγορση και μελετούν προσεκτικά όλα τα στοιχεία που προκύπτουν καθημερινά για την εξέλιξη της πανδημίας. Σε συνεργασία με τους επιδημιολόγους και την Πολιτική Προστασία έχουν καταρτιστεί τα απαραίτητα πρωτόκολλα για την διαχείριση κάθε κατάστασης, τα οποία θα ενεργοποιηθούν, εφόσον κριθεί απαραίτητο.


Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.