Κορωνοϊος: Συναγερμός στην κλινική “Κασταλία” στο Ελληνικό




Μετά την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι εντοπίστηκε και δεύτερη κλινική στο Ελληνικό, με κρούσματα κορωνοϊού, όπως ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρόκειται για την κλινική «Κασταλία» που βρίσκεται στο Ελληνικό.

Στην κλινική αυτή σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ από εκεί προέκυψε και ένας από τους 4 νεκρούς από τον ιό οι οποίοι και ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές ότι θα αναζητηθούν ευθύνες, καθώς ελέγχεται αν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς όπως όλα δείχνουν η διασπορά του κορωνοϊού ήταν μεγάλη.



Δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις για κανέναν στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή, διαμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς και κάλεσε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να εφαρμόσουν κάθε πρωτόκολλο.

Όπως είπε η δομή αυτή, φιλοξενεί τριακόσιους τροφίμους και έχει 170 εργαζόμενους.

Στα 92 δείγματα που είχαν εξετασθεί από εργαζόμενους στην Κασταλία έως τις έξι το απόγευμα ήταν αρνητικά. Ωστόσο, ο τρόφιμος της Κασταλίας που διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό κατέληξε τα ξημερώματα στον Ερυθρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι ο άνθρωπος νόσησε από κάποιο μέλος του προσωπικού που ήταν ασυμπτωματικό. Για το λόγο αυτό και με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι έχουν επαφές εκτός κλινικής – ενώ οι τρόφιμοι δεν είχαν επισκεπτήριο εδώ και καιρό, οι έλεγχοι των δειγμάτων ξεκίνησαν από το προσωπικό.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.