Κορωνοϊος: Συναγερμός στην κλινική “Κασταλία” στο Ελληνικό
Μετά την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι εντοπίστηκε και δεύτερη κλινική στο Ελληνικό, με κρούσματα κορωνοϊού, όπως ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρόκειται για την κλινική «Κασταλία» που βρίσκεται στο Ελληνικό.


Το χιουμοριστικό και κατατοπιστικό βίντεο του Δήμου Αλίμου για τη σωστή ανακύκλωση
Στην κλινική αυτή σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ από εκεί προέκυψε και ένας από τους 4 νεκρούς από τον ιό οι οποίοι και ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές ότι θα αναζητηθούν ευθύνες, καθώς ελέγχεται αν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς όπως όλα δείχνουν η διασπορά του κορωνοϊού ήταν μεγάλη.

Δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις για κανέναν στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή, διαμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς και κάλεσε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να εφαρμόσουν κάθε πρωτόκολλο.

Όπως είπε η δομή αυτή, φιλοξενεί τριακόσιους τροφίμους και έχει 170 εργαζόμενους.

Στα 92 δείγματα που είχαν εξετασθεί από εργαζόμενους στην Κασταλία έως τις έξι το απόγευμα ήταν αρνητικά. Ωστόσο, ο τρόφιμος της Κασταλίας που διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό κατέληξε τα ξημερώματα στον Ερυθρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι ο άνθρωπος νόσησε από κάποιο μέλος του προσωπικού που ήταν ασυμπτωματικό. Για το λόγο αυτό και με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι έχουν επαφές εκτός κλινικής – ενώ οι τρόφιμοι δεν είχαν επισκεπτήριο εδώ και καιρό, οι έλεγχοι των δειγμάτων ξεκίνησαν από το προσωπικό.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *