Mεγάλη επιτυχία είχε η Eσπερίδα στο Δημαρχείο Γλυφάδας για την εξάλειψη της Βίας κατά της Γυναίκας
Την Κυριακή στις 1 Νοεμβρίου του 2019 η Ένωση Γυναικών  Γλυφάδας ‘Εμείς’ πραγματοποίησε εσπερίδα στο Δημαρχείο Γλυφάδας για την εξάλειψη της Βίας κατά της Γυναίκας. Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος Λένα Μαυρακάκη η οποία εστίασε στον αδόκιμο νομικά όρο ‘’Γυναικοκτονία ‘’ενώ ο δημοσιογράφος του Star Channel κ Γιάννης Ευσταθίου συντόνισε την τράπεζα συζήτησης.

Για πρώτη φορά όλη η Διακομματική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, Νέων και Δικαιωμάτων του ανθρώπου, σύσσωμη επισκέφθηκε την πόλη μας μαζί με την Γενική Γραμματέα Ισότητας και Οικογενειακής Πολιτικής κ Μαρία Συρεγγέλα.

Σύμφωνα με την κ. Συρεγγέλα ένα άτομο που έχει υποστεί έμφυλη βία θα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω:

Να απομακρυνθεί άμεσα από τον δράστη, παίρνοντας μαζί της τα παιδιά, αν υπάρχουν, και έγγραφα (ταυτότητα/ διαβατήριο) και να καλέσει το 100.
Να τηλεφωνήσει σε πρόσωπο της εμπιστοσύνης της αν νιώθει την ανάγκη υποστήριξης/συνοδείας σε νοσοκομείο.
Να προστρέξει άμεσα σε νοσοκομείο για τη φροντίδα τυχόν τραυμάτων από όπου θα πάρει ιατρική γνωμάτευση που θα καταγράφει τα σημάδια/τραύματα και την αιτία τους.
Να προσέλθει σε Αστυνομικό Τμήμα, αν επιθυμεί, να υποβάλει καταγγελία με την αυτόφωρη διαδικασία.
Να καλέσει το «15900» αν έχει ανάγκη στέγασης σε ασφαλές μέρος, ψυχολογικής υποστήριξης και νομικής συμβουλευτικής

Η Πρόεδρος της Διακομματικής κ Σοφία Βούλτεψη διαφώτισε το κοινό για τους σκοπούς της επιτροπής και την σημασία της για όλες τις γυναίκες εφ όσον θα φροντίζει με προτάσεις και υλοποίηση για την καλύτερη θέση της γυναίκας μέσα στην κοινωνία. Ιδιαίτερα τόνισε, ότι στην Διακομματική υπάρχει σύγκλιση απόψεων ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που βρίσκεται η κάθε μία, πράγμα που είναι το ζητούμενο για την κάθε γυναίκα και το πετύχαμε.

Η Β Αντιπρόεδρος της διακομματικής από το ΚΙΝΑΛ κ Νάντια Γιαννακοπούλου ανέπτυξε το θέμα ‘’Ενδοοικογενειακή βία και βία κατά των γυναικών στην Ελλάδα’’

Η κ Ραλλία Χρηστίδου μέλος της επιτροπής από τον Σύριζα ανέπτυξε το θέμα ‘’Φύλο και Οικογένεια’’

Η κ Αδαμοπούλου Αγγελική μέλος της επιτροπής από το ΜΕΡΑ25 μίλησε για το ‘’Φύλο και εκπαίδευση.Ανισότητες των δύο φύλων στην εκπαίδευση’’ ενώ η βουλευτής από την Ελληνική Λύση απουσίασε λόγω ασθένειας.

Στη συνέχεια το σωματείο παρουσίασε θεατρικό απόσπασμα από τα μέλη του ερασιτέχνες ηθοποιούς, του έργου ‘’Στέλλα Βιολάντη’’ του Γρηγόρη Ξενόπουλου σε διασκευή και σκηνοθεσία από την θεατρολόγο κ Μαρία Κορωνέλλου .

Τέλος η πρόεδρος ευχαρίστησε τον χορηγό επικοινωνίας Γλυφάδα Metropolitanas, αλλά και το NotiaToday και Notia.gr, τo Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς, την Oriflame και το Amarildo Flowers

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν : ο βουλευτής της Νότιου τομέα της ΝΔ κ Σπανάκης Βασίλης, ο βουλευτής Σύριζα κ Γιάννης Μπαλάφας, η τέως βουλευτής κ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού και εσόδων και Αναπληρωτής Δημάρχου κ Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πόλης και Καθημερινότητας κ Δημήτρη Ακρίβος, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ Γιάννης Παππάς,η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών έργων κ Δάφνη Χαρίση-Μπίλια η Αντιπρόεδρος ΚΑΠΠΑ και πρόεδρος των συνταξιούχων εκπαιδευτικών κ Ελενη Καράχου-Σκούταρη, η Αντιπρόεδρος του Γκολφ Γλυφάδας κ Μπέσυ Αργυράκη, ο δημ. Σύμβουλος υπεύθυνος για τα ΑΜΕΑ κ Στέλιος Κουρουπάκης, ο δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος των ΚΑΠΗ Γλυφάδας κ Βασίλης Νικάκης,ο δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της ‘’Ανατροπής στη Γλυφάδα’’ κ Σταμάτης Σκαμπαρδώνης, ο κ Βασίλης Παλιούρας μέλος του ΔΣ του Γκολφ Γλυφάδας, ο πρόεδρος των Αρκάδων Γλυφάδας κ Τσιντής Νίκος,ο πρόεδρος του συλλόγου ‘’ο Παρθενών’’ κ Βασίλης Διαμαντής, η κ Χρυσούλα Γαλάνη από τον σύνδεσμο Συνταξιούχων εκπαιδευτικών, η κ Τααξιαρχούλα Σακκά επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου ‘Ν.Ευρυάλη’ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας κ Κεχρής Δημήτρης, η κ Καλλιρόη Γεωργίου-Μανωλάκη από το MEDICUS Γλυφάδας, η κ Άντα Θωμά από το Γλυφάδα Metropolitans,  η κ Αναστασία Μπούτζια δημοσιογράφος, η μικροβιολόγος και μέλος της ομάδας Αλληλεγγύης της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας κ Ξένια Στέφα

 

ΤΟ ΔΣ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.