Ο φαντασμαγορικός χορός του νερού στο Πάρκο Νιάρχος (VIDEO)
Μια νέα, εντυπωσιακή υδάτινη εγκατάσταση πρόκειται να τοποθετηθεί στο Κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, χάρη στην πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Συγκεκριμένα, ένα σύμπλεγμα από 59 κατακόρυφους πίδακες ύψους 15 μέτρων ο καθένας, οι οποίοι συμβαδίζουν με την αρχιτεκτονική του κτιριακού συγκροτήματος που σχεδίασε το Renzo Piano Building Workshop, σε συνδυασμό με 10 περιστρεφόμενα σιντριβάνια, θα αναπτυχθούν στο Κανάλι κατά μήκος της Αγοράς, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό αξιοθέατο τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Η εγκατάσταση είναι εξοπλισμένη με υποβρύχια LED φώτα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα χορογραφημένου συγχρονισμού των σιντριβανιών με μουσική.

Έχει υπάρξει πρόβλεψη ώστε τα σιντριβάνια να συνυπάρχουν με δραστηριότητες όπως τα μαθήματα καγιάκ και ιστιοπλοΐας, αλλά και το παγοδρόμιο που στήνεται πάνω στο Κανάλι τα Χριστούγεννα και τη σκηνή που στήνεται τον Ιούνιο στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival του ΙΣΝ.

Η πλήρης σύνθεση των σιντριβανιών θα παρουσιαστεί στις 14 Ιουλίου σε ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει την κανονική λειτουργία τους και θα ανακοινωθούν προγραμματισμένα water shows σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το υδάτινο στοιχείο αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ΚΠΙΣΝ: Από το Κανάλι με το θαλασσινό νερό που αποτελεί τη νοητή σύνδεση του χώρου με τον φαληρικό όρμο, μέχρι τους δημοφιλείς στα παιδιά Πίδακες Νερού στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

https://www.youtube.com/watch?v=gzY3526pQSQ&feature=share

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.