Το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της Νότιας Αττικής παρουσίασε στη Γλυφάδα ο Γιώργος Πατούλης
(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Γ. Πατούλης: Με επίκεντρο τη στήριξη της επένδυσης στο Ελληνικό θα δρομολογήσουμε παρεμβάσεις για την ανάδειξη της Αθηναικής Ριβιέρας»
Τους στρατηγικούς άξονες του προγράμματος του για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Νότιας Αττικής και την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, παρουσίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε κεντρική προεκλογική ομιλία που πραγματοποίησε στη Γλυφάδα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Νότιου Τομέα με το συνδυασμό « Νέα Αρχή για την Αττική». (Ακολουθεί πλήρης κατάλογος με τα ονόματα των υποψηφίων).

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, παρουσία ευρωβουλευτών, βουλευτών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Πατούλης έστειλε μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας ότι η Αττική είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και επισήμανε πως ο Νότιος Τομέας θα πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια σε όλα τα επίπεδα.
«Είμαστε υπέρ της εμβληματικής επένδυσης στο Ελληνικό»
Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι προτεραιότητα είναι η άμεση αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, της λεγόμενης Αθηναικής Ριβιέρας, προς όφελος των πολιτών και εστίασε στην ανάγκη στήριξης της επένδυσης στο Ελληνικό.  «Μια επένδυση που αν υλοποιηθεί, με καθαρούς κανόνες , σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, με σεβασμό στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής, μπορεί να καταστήσει την περιοχή έναν απο τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο, να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» τόνισε και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια οφείλει να στηρίξει την επένδυση και σε συνεργασία με όλους τους όμορους Δήμους να σχεδιάσει έγκαιρακαι να υλοποιήσει έργα και παρεμβάσεις, που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία σε όλες τις περιοχές».

 

Στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλο το Νότιο μέτωπο
Ειδικά για το νότιο τομέα της Αττικής, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε θα πως θα διαμορφωθούν οι συνθήκες για τη στήριξη και  τη διεύρυνση οικονομικών δραστηριοτήτων όπως ο θαλάσσιος τουρισμός, που μπορούν να απογειωθούν αν υπάρξουν πρωτοβουλίες όπως:

 • η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και μαρινών,
 • η δημιουργία μόνιμων αντιρρυπαντικών σταθμών σε κάθε λιμενική εγκατάσταση και μαρίνα.

Ψηλά στην ατζέντα και σε συνεργασία με το Κεντρικό Κράτος είναι η προώθηση έργων όπως

 • οι επεκτάσεις των οδικών αξόνων.
 • οι επεκτάσεις του Μετρό.
 • η λειτουργία του τραμ σε νέες βάσεις.
 • η αναβάθμιση όλων των λιμανιών της Αττικής, ώστε να αποτελούν πύλες εισόδου των εκατομμυρίων επισκεπτών, που δέχεται η χώρα μας και η Αττική ειδικότερα.
 • η βελτίωση και αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών στο χώρο της εκπαίδευσης και της υγείας.

Προτεραιότητα  η ασφάλεια
Ψηλά επίσης στο πρόγραμμα του συνδυασμού για τον Πειραιά είναι και τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών. Σε αυτό το σημείο δεσμεύθηκε ότι με γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες θα ενισχυθούν τα τμήματα και το αστυνομικό προσωπικό με μέσα και εξοπλισμό, με έμφαση στην αύξηση και στον εκσυγχρονισμό των οχημάτων.

«Δεν θα πάμε σε φαραωνικούς σχεδιασμούς για τα απορρίμματα»
Προσδιορίζοντας τις προτεραιότητες για την Αττικής ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η πρώτη προγραμματική δέσμευση είναι η προώθηση ενός ρεαλιστικού σχεδιασμού  για την υιοθέτηση ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα βασίζεται σε 16 βασικά σημεία παρεμβάσεων. Όπως ανέφερε, στόχος δεν είναι οι «φαραωνικοί» σχεδιασμοί  χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλά ένας ρεαλιστικός σχεδιασμός, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ και του κεντρικού κράτους και κατά τα πρότυπα των ευρωπαϊκών πρακτικών, που θα δίνει έμφαση στην ανακύκλωση και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση από τα σχολικά χρόνια. «Δεν μπορεί να μιλάμε για ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής και για προσέλκυση επενδυτών αλλά και επισκεπτών, με τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια μας» σημείωσε.
Ως δεύτερη προγραμματική δέσμευση, ανέφερε τον τομέα της πολιτικής προστασίας, δίνοντας  βάρος στην πρόληψη. Το σχέδιό για την πολιτική προστασία περιλαμβάνει  11 βασικές θέσεις.
Η θωράκιση της Αττικής από τα πλημμυρικά φαινόμενα, η ασφάλεια των πολιτών και η προώθηση πολεοδομικών παρεμβάσεων, μητροπολιτικής κλίμακας, αποτελούν μερικούς ακόμα στρατηγικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Αρχής.
Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά αποτελεί προγραμματική  δέσμευση της Νέας Αρχής ο στόχος να έχει η Περιφέρεια Αττικής πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη.
«Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο σήμερα η Περιφέρεια Αττικής να είναι ουραγός στην απορρόφηση κονδυλίων. Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στις 31/12/2018 ήταν μόλις 25,2%», ανέφερε. Παράλληλα υπογράμμισε πως στους στόχους του είναι η δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας, μέσα από συνέργειες με τις δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας και την επένδυση σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο θεματικός τουρισμός, η υγεία και ευεξία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, η ανάπτυξη δικτύου μεταφορών με υδροπλάνα για τα νησιά του Σαρωνικού.

«Θα αλλάξουμε την εικόνα της Αττικής»
Ο κ. Πατούλης στην ομιλία του υπογράμμισε ότι στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται έργα και παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της Αττικής μεταξύ των οποίων οι εξής:

 1. Την  κατασκευή και λειτουργία νέων μονάδων επεξεργασίας και διαχείρισης αστικών αποβλήτων,
 2. Την  ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής, για να μην θρηνήσουμε ξανά απώλειες ζωών και περιουσιών.
 3. Την  ολοκλήρωση των μελετών και της διαδικασίας οριοθέτησης και διευθέτησης των ρεμάτων της Αττικής , που αποτελεί αναγκάια προυπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία των αντιπλημμυρικών έργων.
 4. Την ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδιασμού του παράκτιου Μετώπου της Αττικής και των Νήσων,
 5. Την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής, με την εκτέλεση των έργων επιδομής κι ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου , τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και τη διασφάλιση της συντήρησης του.
 6. Την ολοκλήρωση Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού και η σύνδεσή της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης.
 7. Την  αναβάθμιση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης (από τη σύνδεση με Δυτική Περιφερειακή έως το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού), σε λεωφόρο ελεύθερης ροής
 8. Την υλοποίηση ενός εκτεταμένου προγράμματος αναδάσωσης και δασοπροστασίας με τη φύτευση και στη συνέχεια συντήρηση τουλάχιστον 1.000.000 δέντρων σε όλη την Αττική, με στόχο να πρασινίσουν ξανά οι ορεινοί όγκοι και οι αστικοί χώροι του Λεκανοπεδίου.
 9. Τη δημιουργία ειδικών εγκαταστάσεων ( Τεχνολογικό Πάρκο – HUB) φιλοξενίας κι ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων νέων (start ups) , ώστε να αναπτύξουν εκεί τις δημιουργικές τους δυνάμεις, με σταθερά ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που θα διεκδικήσουμε από τη Πολιτεία.
 10. Τη δημιουργία μιας σύγχρονης δομής, για την ολοκληρωμένη υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν βιώσει έκτακτα γεγονότα
 11. Την αξιοποίηση των Εγκαταστάσεων που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 , μέσα απο τη δημιουργία μηχανισμών διεξαγωγής αγώνων και megaevents.
 12. Την ανάπτυξη δικτύου συγκοινωνίας με υδροπλάνα στα όρια της Περιφέρειας
 13. Την αναβάθμιση των δομών υγεία και την αξιοποίηση του του υψηλού επιπέδου ιατρικού προσωπικού που διαθέτουμε.

«Κάνουμε μία νέα αρχή διεκδικητικά από τα νότια»
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στις  26 Μαϊου γυρίζουμε σελίδα.Κάνουμε μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την ΑττικήΔΥΝΑΤΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ από τα Νότια. Βγαίνουμε μπροστά για να δώσουμε λύσεις.Για να γίνουμε η δύναμη ανατροπής που χρειάζεται η Αττική.Συγκροτημένα, με σχέδιο και με σκληρή δουλειά, ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά.Για τον τόπο μας.

Παρόντες στην εκδήλωση
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο ευρωβουλευτής Μ. Κεφαλογιάννης, οι βουλευτές Α. Καραμανλή, Σ. Βούλτεψη, Χ. Θεοχάρης, οι υποψήφιοι βουλευτές με τη ΝΔ Τ. Γαιτάνης, Γ. Καλλιάνος, Β. Ανδρικόπουλος, Δ. Παπανικολάου, Ν. Πάλλη, Α. Αιβαλιώτης, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Γ. Κουμουτσάκου, Γ. Σαφαρίκας, το μέλος μητρώου στελεχών της ΝΔ Θ. Ντολαπσή.
Επίσης οι Δήμαρχοι Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος, Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, Δάφνης-Υμηττού και υπ. Βουλευτής Μ. Σατυριανουδάκης, ο υπ. Δήμαρχος Αλίμου Β. Τσαμήτας, ο υπ. Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Α. Αρβανιτάκης,ο υπ. Δήμαρχος Γλυφάδας Σ. Θεοδοσόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Γλυφάδας Π. Κισκίρας,   η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γλυφάδας Σ. Πατεράκη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γλυφάδας Δ. Νιτσιόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Γλυφάδας Α. Αργυροπούλου, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ελληνικού-Αργυρούπολης Δ. Παπαγεωργίου.

 

ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής

 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

 1. Αδαμόπουλου Γεωργία (Τζίνα), Τελειόφοιτη στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ
 1. Αλαφογιάννη Μαρία, Εργοδηγός δομικών έργων
 1. Ανανιάδου-Παγουρτζή Μαρία, στέλεχος σε μεγάλες εταιρείες πληροφορικής, Αντιδήμαρχος Δήμου Αλίμου
 1. Βιδάλη Μαρία (Μαίρη), Ηθοποιός
 1. Γεράγγελου Αλεξάνδρα (Σάντρα), Λογίστρια – φοροτεχνικός Α’ τάξης
 1. Γιάνναρος Θεόδωρος, Βιολόγος, Διοικητής Νοσοκομείου «Ελπίς»
 1. Γκόρης Δημήτριος, Εκδότης
 1. Γρηγορίου Ηλίας, Οικονομολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αλίμου
 1. Θεοδωρόπουλος Χρήστος, Δικηγόρος
 1. Καϊσίδου Δέσποινα, Επιχειρηματίας
 1. Κοκκώνης Παναγιώτης, Ιατρός Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος
 1. Μαμαλάκης Στυλιανός, Μαθηματικός MSc – Συγγραφέας
 1. Μπούλιας Ελευθέριος, Φυσικός, πρώην ΓΓ Νέας Γενιάς
 1. Νάνου Δήμητρα, Δικηγόρος
 1. Πάγκαλης Ανδρέας, Ειδικός Παθολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νέας Σμύρνης
 1. Πασβαντίδης Χαράλαμπος (Χάρης), Οικονομολόγος, πρώην Αναπληρωτής Νομάρχης Αθηνών
 1. Πολίτης Βασίλειος, Υποναύαρχος Π.Ν. (ε.α.)
 1. Σταμούλης Δημήτριος, Πτυχιούχος Πληροφορικής, Αντιπρόεδρος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας
 1. Τζιγκουνάκης Χαραλάμπος (Μπάμπης), Αντιστράτηγος εν αποστρατεία
 1. Τριβυζάκης Μιχαήλ, Ειδικός Παθολόγος Γαστρεντερολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου
 1. Χατσίκας Δημήτριος, Ταξίαρχος (ΠΖ) εν αποστρατεία, εκλεγμένο μέλος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της Νότιας Αττικής παρουσίασε στη Γλυφάδα ο Γιώργος Πατούλης

 • 14/05/2019 at 3:54 μμ
  Permalink

  Από τον “ΕΦΙΑΛΤΗ” στην αγκαλιά του !!! Ρε πως έρχονται τα πράγματα. O TEMPORA O MORES !!!

  Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.