Παλαιό Φάληρο: Η κεντρική ομιλία της Βίκυς Ανδρικοπούλου (ΕΙΚΟΝΕΣ)




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Στον κατάμεστο από κόσμο περιβάλλοντα χώρο  του Πολιτιστικού κέντρου «Φλοίσβος» πραγματοποίησε χθες την κεντρική ομιλία της η Βίκυ Ανδρικοπούλου.

Ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στην υποψηφιότητα Ανδρικοπούλου έδωσε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσιος Χατζηδάκης αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Στις εκλογές του 2002 που εκλέχτηκα πρώτη φορά δήμαρχος στο Παλαιό Φάληρο, η Βίκυ Ανδρικοπούλου ήταν ο μόνος άνθρωπος που ανέβηκε πάνω στην εξέδρα μαζί μου πριν την τελική ψηφοφορία της δεύτερης Κυριακής και με στήριξε καθοριστικά λέγοντας: «Ως πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος στο Παλαιό Φάληρο και προερχόμενη από άλλο συνδυασμό ο οποίος δεν κρίνεται στη δεύτερη Κυριακή, ή στηρίζω με όλους μου τις δυνάμεις τον Διονύση Χατζηδάκη για Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου». Ο Διονύσης Χατζηδάκης έκλεισε αναφέροντας ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ τη δημόσια αυτή στήριξη της Βίκυς Ανδρικοπούλου και πως την εκτιμά απεριόριστα γι’αυτό».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα πολιτικής στήριξης στη Βίκυ Ανδρικοπούλου ως υποψήφιας για τον Δημαρχιακό θώκο του Παλαιού Φαλήρου. Εξάλλου, είναι γνωστή η σχέση της Βίκυς Ανδρικοπούλου με τον κύριο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Από την εποχή που ο ίδιος την είχε επιλέξει, ως την ικανότερη, για να είναι η Διευθύντρια Επικοινωνίας του γραφείου του την εποχή που ο ίδιος ήταν Υπουργός Υγείας. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήθελε μάλιστα πολύ να παρευρεθεί στην τελευταία ανοιχτή ομιλία της Υποψήφιας Δημάρχου, Βίκυς Ανδρικοπούλου, ωστόσο, οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη θέση του στις Βρυξέλλες κατέστησαν ανέφικτη την παρουσία του σε αυτήν. Το μήνυμά που απηύθυνε ανέφερε:

«Φίλες και φίλοι,

Θα’ θελα να βρίσκομαι κοντά σας στην αποψινή βραδιά αλλά δυστυχώς οι υποχρεώσεις μου εκτός Ελλάδας μου στερούν αυτή τη χαρά. Μέσα από το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα θα’ θελα λίγες μέρες πριν τις εκλογές να ευχηθώ στη Βίκυ Ανδρικοπούλου και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής της, από καρδιάς καλή επιτυχία. Αυτό που σας ενώνει όλους σ’ αυτόν τον αγώνα είναι η αγάπη για την πόλη σας και η ευγενής φιλοδοξία ν’ αφήσετε χρήσιμο έργο για τους συμπολίτες σας. Αγαπητή Βίκυ, είμαι βέβαιος ότι η εμπειρία, η γνώση και η καταγραμμένη προσφορά σου στην όμορφη πόλη του Παλαιού Φαλήρου όλα αυτά τα χρόνια θα εκτιμηθούν από τους συμπολίτες σου. Γνωρίζοντάς σε γι’ αρκετό καιρό ξέρω ότι είσαι καθημερινά παρούσα στα κοινά της πόλης μ’ αίσθημα ευθύνης και πως θα συνεχίσεις το πλούσιο έργο σου με πάθος και νέες ιδέες για την ακόμα περισσότερη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών σου. Διεξάγεις τον προεκλογικό σου αγώνα με ήθος κι ευπρέπεια. Αρετές που σε ξεχώριζαν, σε διέκριναν σε όλη σου τη σταδιοδρομία κι είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλλεις παράλληλα στην ενίσχυση της ενότητας και της αλληλεγγύης όλων ανεξαίρετα των συμπολιτών σου. Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην αποψινή σου εκδήλωση και δύναμη για την επόμενη μέρα, για μια όμορφη, δημιουργική και παραγωγική τετραετία. ».

Έναν μεγάλο σταθμό στην προεκλογική περίοδο της υποψήφιας Δημάρχου Βίκυς Ανδρικοπούλου σηματοδότησε τον χειμώνα που μας πέρασε, και πιο συγκεκριμένα στις 2 Φεβρουαρίου 2019, η συνάντησή της με την Α.Θ. Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι μαζί με στελέχη του επιτελείου της.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε ενημερωθεί για τις δράσεις της ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πρασίνου, καθώς και το γεγονός ότι η ίδια  στη διετή θητεία της -και για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου- έφερε τρία βραβεία στην πόλη της με την ενεργό δράση της.

Καθώς δε ο ίδιος είναι γνωστός για τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες και δράσεις ανά την υφήλιο, ως ο Πράσινος Πατριάρχης, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά το έργο της κυρίας Ανδρικοπούλου και θέλησε να την συναντήσει προσωπικά. Στην ωριαία συνάντηση που είχαν, της πρότεινε να εκπονήσουν από κοινού ένα φυλλάδιο με τις δράσεις τους, προκειμένου να τονιστεί έτσι περαιτέρω το ενδιαφέρον και των δύο, καθώς και να ενισχυθούν οι ενέργειές της, υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και της βελτίωσης των υποδομών στον Δήμο.

Μάλιστα, στο βίντεο που προβλήθηκε από την επίσκεψη αυτή ο Πατριάρχης προτρέπει τους πολλούς Κωνσταντινουπολίτες που διαμένουν στο Παλαιό Φάληρο, τους οποίους αγαπά και εκείνοι τον λατρεύουν, να στηρίξουν την Υποψήφια Δήμαρχο στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. «Θα πω να σας ψηφίσουν και τώρα και στο μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης, τιμώντας με την ευλογία του την υποψηφιότητα της Βίκυς Ανδρικοπούλου και ευχόμενος σε αυτήν καλή επιτυχία.

Η βουλευτής και Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας επί σειρά ετών, Σοφία Βούλτεψη,  έδωσε τις  ευχές της για καλή επιτυχία στην Υποψήφια Δήμαρχο , δηλώνοντας την πίστη της στο πρόσωπο της Βίκυς Ανδρικοπούλου ως την ικανότερη για τη θέση του  Δημάρχου. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Με τη Βίκυ ήμασταν συνάδελφοι στη δημοσιογραφία και την είχα ξεχωρίσει από τότε. Είναι η καταλληλότερη και η αποτελεσματικότερη για να εκλεγεί Δήμαρχος στο Παλαιό Φάληρο και οπωσδήποτε ως γυναίκα σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στην πόλη του Παλαιού Φαλήρου».

Η Υποψήφια Δήμαρχος   έκανε  μια σύντομη αναφορά στο μεγάλο έργο της ζητώντας    τη στήριξη των συμπολιτών της αυτή την Κυριακή.  Μεταξύ άλλων στάθηκε με ευαισθησία στο θέμα των ΑΜΕΑ και συγκεκριμένα ανέφερε: «Βάζουμε ψηλά τη σημαία και το Παλαιό Φάληρο θα είναι ένας δήμος φιλικός με άμεση πρόσβαση για όλους. Ειδικά οι άνθρωποι με αμαξίδιο θα ευχαριστιούνται αυτή την παραλία». Στο ψηφοδέλτιό της συμμετέχει  και ο Παραολυμπιονίκης, Νίκος Γονιός , με τη βοήθεια του οποίου  η Βίκυ Ανδρικοπούλου, θα σταθεί αρωγός  στα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία.   

Στην ομιλία παρευρέθησαν, ο Πρέσβης Επί Τιμή κύριος Γεωργίου, ο υποψήφιος βουλευτής   της ΝΔ Γρηγόρης Ψαριανός, ο πρ. Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ –ΕΔΟΕΑΠ Πάνος Σόμπολος, ο πρ. Πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης,  η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Μουσείων, Λίλα Ντε Τσάβες , η Πρόεδρος ΠΟΕΣΥ Έλενα Ριζεάκου,  ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Γιάνναρος. Την ομιλία προλόγισε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, Δημήτρης Μάρκος δίνοντας   και αυτός το δικό του προσωπικό στίγμα και τη πίστη του ότι μια τόσο επιτυχημένη δημοσιογράφος και ταυτόχρονα τόσο αποτελεσματική Αντιδήμαρχος απ’ όποιον τομέα και αν της ανέθεσε ο Διονύσης Χατζηδάκης έχει μόνο μια επιλογή: να είναι η αυριανή Δήμαρχος στο Παλαιό Φάληρο.

Η ομιλία έκλεισε με συναυλία με τον γνωστό τραγουδιστή Πασχάλη, ο οποίος τραγούδησε τις γνωστές παλιές του επιτυχίες αφού ευχήθηκε στην Υποψήφια Δήμαρχο καλή επιτυχία εκφράζοντας τη βεβαιότητα για την εκλογή της πρώτης γυναίκας Δημάρχου στην πόλη του Παλαιού Φαλήρου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.