Nίκος Γιαννής, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ: “Oι Έλληνες πολίτες αξίζουν μια καλύτερη Ευρώπη!”
Ο κ. Νίκος Γιαννής με καταγωγή από την Ήπειρο, είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ. Δημοσιεύουμε επιστολή του κ. Γιαννή σχετικά με τη συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές:

‘’Την Κυριακή στις 26 Μαΐου 2019 θα έχουμε Ευρωπαϊκές εκλογές. Εμείς οι Έλληνες πολίτες θα εκλέξουμε τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές. Ποιοι είναι οι πιο κατάλληλοι; Είναι ζήτημα γνώσεων, οράματος, θέλησης, και προτάσεων για την επόμενη γενιά των νέων Ελλήνων και Ευρωπαίων. Είναι επίσης ζήτημα ισχυρής δέσμευσης, σκληρής δουλειάς, επικοινωνίας με τους άλλους Ευρωπαίους αλλά και γλωσσικών δεξιοτήτων. Χρειάζεται ισχυρή αλλά και ανανεωμένη ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ανθρώπους που διαθέτουν όλα τα παραπάνω και έχουν εμπειρία και γνώση, δοκιμασμένη διεθνώς.

Πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες αξίζουν μια καλύτερη Ευρώπη. Μια Ευρώπη που θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες σε εμάς και κυρίως στα παιδιά μας να εργαστούμε, να προκόψουμε και να ζήσουμε καλύτερα. Θεωρώ ότι η ευρωπαϊκή δημοκρατία, η ειρήνη και η συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση του ευρωπαϊκού πολιτισμού που πρέπει να διαφυλάξουμε και να συνεχίσουμε.

Πιστεύω ότι η απόλαυση της ελευθερίας είναι σημαντικό αγαθό στη ζωή. Να νοιαζόμαστε για τους άλλους και το φυσικό περιβάλλον, να αγαπάμε τη δικαιοσύνη, την αλήθεια και τη γνώση. Να συμμετέχουμε ως πολίτες με συνέπεια και συνείδηση.

Έχω ζήσει 14 χρόνια σε χώρες της δυτικής Ευρώπης. Απόφοιτος του Νομικού Τμήματος Αθηνών και Διδάκτωρ Ευρωπαϊκών Σπουδών. Εργάζομαι στα ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, στον τομέα της διαχείρισης γνώσης στο πλαίσιο της αναπτυξιακής βοήθειας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γραμματέας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων και επιστ. συνεργάτης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Δικηγόρος Αθηνών. Συμμετείχα στην επεξεργασία της Συνθήκης για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Καθηγητής ευρωπαϊκής ιστορίας, θεσμών και πολιτικής.

Ιδρυτής της Ευρωπαϊκής Έκφρασης το 1989, εκδότης του περιοδικού ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΈΚΦΡΑΣΗ (102 τεύχη), της Επέκεινα Χώρα το 2010 στο Ζαγόρι (κοσμοπολιτικές περιπατητικές συναντήσεις στη φύση), του Ευρωπαϊκού Δήμου στις Βρυξέλλες το 2013. Σήμερα μέλος των κεντρικών οργάνων της Ένωσης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών, μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου Παιδικού Παιχνιδιού στη Θεσσαλονίκη. Πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Βουτζά, αιρετό μέλος στη Συμβουλευτική Επιτροπή Νεότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης, την Ηπειρωτική Εταιρεία, τον Σύλλογο Αναβίωσης Νεμέων Αγώνων.

Πατέρας 4 παιδιών, έχω τερματίσει 5 Μαραθωνίους στην κλασική διαδρομή, κατάγομαι από την Ήπειρο και απολαμβάνω να διασχίζω το φαράγγι του Βίκου και τα βουνά της Ηπείρου. Προτίθεμαι να επισκεφθώ και να συμβάλλω, παντού στην Ελλάδα.

Αν οι Έλληνες πολίτες με τιμήσουν με την ψήφο τους θα εργασθώ:

– για την ευρωπαϊκή πολιτική ενοποίηση, μια καλύτερη ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, με κοινή άμυνα και ασφάλεια στη φύλαξη συνόρων, αξιόλογο προϋπολογισμό για ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις εργασίας

– για μια Ελλάδα ισχυρή και οικονομικά προηγμένη, που θα μετράει η φωνή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα υπολογίζει τους Έλληνες παντού στον κόσμο
– για μια ευρωπαϊκή πολιτική για την οικογένεια, το παιδί, την εκπαίδευση, την υγεία και την κοινωνική προκοπή

– για την επείγουσα αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη σωστή διαχείριση της μετανάστευσης
– για να επωφεληθούμε τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής εποχής διαφυλάσσοντας τη δημοκρατία, τις ελευθερίες και δικαιώματα, την απασχόληση
– για την ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τον εθελοντισμό και τις αξίες του ενεργού πολίτη
– για τη συνεργασία των Ευρωπαϊκών λαών με στόχο τη σύνθεση και την ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα, που είναι η διασφάλιση της ειρήνης και της προόδου στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Περισσότερα γι’ αυτά θα βρείτε στον ιστότοπο μου: https://www.nicosyannis.gr/

Πιστεύω ότι εκφρἀζω την ανανέωση με εμπειρία, τον εθελοντισμό στην πολιτική’’.

Με εκτίμηση

Νίκος Γιαννής

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

Γιαννής Νίκος – Βιογραφικό

Ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες στον τομέα της διαχείρισης γνώσης στο πλαίσιο της αναπτυξιακής βοήθειας της Ε.Ε. από το 2011. Απόφοιτος του Νομικού Τμήματος και Δρ Πολιτικών Επιστημών (ευρωπαϊκές σπουδές), του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (2004-2005). Εκδότης του περιοδικού ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΈΚΦΡΑΣΗ από το 1990 (102 τεύχη) και ιδρυτής του Ομίλου Ευρωπαϊκή Έκφραση το 1989 (www.ekfrasi.gr). Εμπνευστής της Επέκεινα Χώρα από το 2010 (www.epekeinahora.gr), μοναδικό σχέδιο διεθνών συναντήσεων για την ειρήνη στη φύση του Ζαγορίου (walk&talk). Μέλος του κεντρικού οργάνου της Ένωσης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (από το 2016).
Γραμματέας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων (1990-2001) και επιστ. συνεργάτης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (2010-2011 – Επιστημονική Υπηρεσία Βουλής). Υπεύθυνος επικοινωνίας στη Γενική Δ/νση Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες (2001-2004), μόνιμος υπάλληλος κατόπιν γενικού διαγωνισμού. Δικηγόρος Αθηνών. Συμμετείχε στην επεξεργασία της Συνθήκης για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της κοινωνίας πολιτών (2002-2004).
Μεταπτυχιακά στον αμερικανικό φεντεραλισμό, στο Λαφαγιέτ, Ήστον, Πενσυλβάνια, ΗΠΑ (1998) και στο δημόσιο δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Στρασβούργου ΙΙΙ (1986-1987). Καθηγητής ευρωπαϊκής ιστορίας, θεσμών και πολιτικής (ΕΑΠ, 2005-2010). Διευθυντής του περιοδικού ΕΠΙΚΕΝΤΡΑ (1992-1993). Συγγραφέας των βιβλίων «Κοινωνία πολιτών και νεολαία» (1999), «Τι είναι η κοινωνία πολιτών» (2002), «Ψηφοφόρος για μια μέρα, Πολίτης κάθε μέρα» (2009), «Αρχή της επικουρικότητας, αρχή ελευθερίας, συμμετοχής και ευθύνης» (2013).
Πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Βουτζά (2005-2009), εκλεγμένο μέλος στη Συμβουλευτική Επιτροπή Νεότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης (1993-1995), Έλληνας αντιπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας (1994-1996), Γεν. Γραμματέας της Κίνησης Πολιτών (1996-1998), συντονιστής της Καμπάνιας των ΜΚΟ για το Σύνταγμα (2005-2008), μέλος Δ.Σ. Ηπειρωτικής Εταιρείας, μέλος και υποστηρικτής αρκετών συλλόγων. Εγγονός του Νικολάου Κ.Γιαννή, ευεργέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και γιος του Δημ. Γιαννή, από τη Βίτσα Ιωαννίνων και της συγγραφέως Χρυς. Μπούτζα, από το Συρράκο Ηπείρου. Έχει τερματίσει 5 Μαραθωνίους στην κλασική διαδρομή και άλλους αγώνες δρόμου ανά τον κόσμο, ενώ διασχίζει τακτικά το φαράγγι του Βίκου και τα βουνά της Ηπείρου. Είναι πατέρας 4 παιδιών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.