Aνακοίνωση της παράταξης ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ για τον δημοτικό χώρο στάθμευσης




Σε δημόσια ανάρτηση προβεβλημένου υποψηφίου της …..νέας… προοπτικής για το θέμα της ενοικίασης του χώρου που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως δημοτικός χώρος δωρεάν στάθμευσης, περιορισμένης χρονικής διάρκειας, μεταξύ των άλλων αναγραφόταν:

<<Αυτό το χωράφι ονόμασε η κα Ανδρούτσου Δημοτικό χώρο στάθμευσης. Το ενοίκιο για αυτό το χωράφι είναι 744 Ευρώ κάθε μήνα.
Ήδη έχει πληρώσει 2413,44 Ευρώ. Και δεσμεύει το Δήμο με το ποσό των 89.280 Ευρώ για Δέκα χρόνια.
Με αυτά τα χρήματα θα αγόραζε ένα κατάλληλο αντίστοιχο οικόπεδο 500 τετραγωνικών μέτρων που τουλάχιστον θα ήταν και επίπεδο. Κα Ανδρούτσου έτσι σκορπάς τα χρήματα των Δημοτών?>>
————————————————————————————-
Γνωρίζοντας την λαϊκίστικη και συκοφαντική αντιπολιτευτική τακτική της μείζονος αντιπολίτευσης που επί τέσσερα χρόνια παρίστανε την κοιμωμένη του ΧΑΛΕΠΑ απαντώ όσο πιο σύντομα μπορώ.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ.
* Τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2017 το δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την αναζήτηση και εξασφάλιση Δωρεάν χώρων στάθμευσης οχημάτων με στόχο την αναβάθμιση της βιώσιμης κινητικότητας και της ποιότητας ζωής στον Δήμο μας.
Επιπρόσθετος στόχος ήταν η εξεύρεση χώρων στάθμευσης που θα εξυπηρετούσαν την αγορά της Πόλης, βασική προϋπόθεση για την επιβίωσή της έναντι των άλλων ανταγωνιστικών γειτονικών αγορών αλλά και των μεγάλων πολυκαταστημάτων.

* Τον ΜΑΡΤΙΟ του 2018 δημοσιεύτηκε η διακήρυξη μίσθωσης μέχρι (6) έξι οικοπέδων σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σημεία της πόλης που θα εξυπηρετούσαν τις παραπάνω ανάγκες.
Για την ανωτέρω πρόσκληση κατατέθηκε (1) μία προσφορά .

* Τον ΑΠΡΙΛΙΟ του 2018 η επιτροπή καταλληλότητας που αποτελείτο από δύο συμβούλους της ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ και μία υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ενέκρινε την καταλληλότητα του προσφερόμενου οικοπέδου και γνωμοδότησε ΥΠΕΡ της ΜΙΣΘΩΣΗΣ του.

* Τον ΙΟΥΛΙΟ του 2018 η επιτροπή τιμήματος του Δήμου που αποτελείτο από μία υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου (πρόεδρος) και (2) Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου από τους οποίους ο ένας ήταν της αντιπολίτευσης προσδιόρισε την αγοραία τιμή μίσθωσης.

* Τον ΙΟΥΛΙΟ του 2018 η Οικονομική επιτροπή του Δήμου στην οποία συμμετείχαν και (2) δύο μέλη της αντιπολίτευσης ενέκρινε τα πρακτικά των παραπάνω επιτροπών ΟΜΟΦΩΝΑ.

* Τον ΟΚΤΏΒΡΙΟ του 2018 “απόντος” του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε την δαπάνη για την μίσθωση του οικοπέδου.

* Τέλος τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ του 2019 υπεγράφη το συμφωνητικό μίσθωσης.

Σχολιάζοντας περεταίρω την εν λόγω ανάρτηση και σε συνδυασμό με τα παραπάνω σημειώνουμε :

-Το “χωράφι” δεν το ονόμασε η κ. Ανδρούτσου χώρο στάθμευσης αλλά η επιτροπή καταλληλότητας στην οποία δεν συμμετείχε ΚΑΝΕΝΑ μέλος την διοίκησης του Δήμου.
-Γνωρίζει η …. Νέα… Προοπτική κάποιο ΕΛΕΥΘΕΡΟ οικόπεδο 500 τμ σε κεντρικό σημείο του Δήμου να πωλείται με 89.280 € !!! ή 178,56 € το τμ!!!!;
-Τέλος όσο αφορά την ΔΕΣΜΕΥΣΗ του Δήμου για πληρωμή του μισθίου επί μία 10ετία η αλήθεια είναι μία και τα ψέμματα πολλά.
Ο Δήμος δεν δεσμεύεται για την χρήση του ακινήτου και μπορεί να καταγγείλει την σύμβαση μίσθωσης σύμφωνα με το άρθρο 2 οποιαδήποτε στιγμή εάν :
-Αποκτήσει ιδιόκτητο ακίνητο.
-Παραχωρηθεί στο Δήμο δωρεάν η χρήση άλλου ακινήτου για τον υπόλοιπο χρόνο μίσθωσης.
-ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ οι λόγοι μίσθωσης

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Οφείλουν επιτέλους να καταλάβουν τα στελέχη της Νέας Πνοής Προοπτικής ότι ο δημότης αντιλαμβάνεται και ότι με την συκοφαντία δεν μπορούν να ξεγελάσουν ΚΑΝΕΝΑ.
Ο χώρος στάθμευσης ετοιμάζεται να λειτουργήσει σύντομα, για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της αγοράς της.

Έχουμε την υποχρέωση να απαντάμε στα ΜΑΝΙΦΕΣΤΑ λαϊκισμού και συκοφαντίας τους και θα το ΚΆΝΟΥΜΕ χωρίς κανένα ενδοιασμό όσο μας προκαλούν και συκοφαντούν το έργο μας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.