Ο Κωνσταντέλλος προσέφυγε κατά της εκλογής του Μητροπολίτη Γλυφάδας




Ο νέος Μητροπολίτης είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο για την περιοχή, όπως δείχνουν εκδηλώσεις πιστών ακόμη και μέσα στον μητροπολιτικό ναό της Γλυφάδας, τόσο και κατά την διάρκεια της Ακολουθίας των Χαιρετισμών, όσο και στο 40ήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Γλυφάδας Παύλου.

(Σωτήρης Τζούμας/newpost.gr)

Το είχαμε πει από την πρώτη στιγμή και επαληθευόμαστε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: η «εκλογή» του από Σαλώνων Αντωνίου σε Μητροπολίτη Γλυφάδας, δεν θα είναι μία εύκολη υπόθεση αλλά θα εξελιχθεί σε τρίλιζα για δυνατούς λύτες.

Μετά μάλιστα την εκπεφρασμένη αντίθεση στο πρόσωπο του εν λόγω Ιεράρχη από τον Δήμαρχο Βούλας κλπ Γρηγόρη Κωνσταντέλλο το θέμα παίρνει διαστάσεις προσωπικής κόντρας και ο Δήμαρχος Βούλας φαίνεται αποφασισμένος να τη φτάσει μέχρι το τέλος αφού βλέπει ότι η πλειοψηφία του λαού είναι με το μέρος του.

Όπως αποκάλυψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά FM και στον Δημήτρη Σταυρόπουλο, ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προσέφυγε ήδη «ως ενορίτης» και όχι ως Δήμαρχος, κατά της «εκλογής» του Αντωνίου στη θέση του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης και Βάρκιζας. «Είναι μια επικίνδυνη για την περιοχή εξέλιξη την οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε», υποστήριξε.

Ο νέος Μητροπολίτης είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο για την περιοχή, όπως δείχνουν εκδηλώσεις πιστών ακόμη και μέσα στον μητροπολιτικό ναό της Γλυφάδας, τόσο και κατά την διάρκεια της Ακολουθίας των Χαιρετισμών, όσο και στο 40ήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Γλυφάδας Παύλου.

Η αντίθεση αυτή είχε γίνει γνωστή και από την παρέμβαση όλων των Δημάρχων της περιοχής αλλά και της τοπικής κοινωνίας- κλήρου και λαού- προ της ψηφοφορίας της εκλογής. Είχαν δείξει την προτίμησή τους υπέρ του πρωτοσύγγελου της Μητρόπολης Αρχιμ. Αλεξίου Ψωίνου, ο οποίος εξελέγη για 10´ Μητροπολίτης Γλυφάδας το ανακοίνωσε το αποτέλεσμα ο Αρχιεπίσκοπος και στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος που δεν ήταν στην επιτροπή εκλογών «ανακάλυψε» μόνος εκείνος από 77 παρόντες εκλέκτορες ότι το άθροισμα δεν είναι σωστό και λείπει μία ψήφος!

Έγινε επανακαταμέτρηση με πρόταση του Σεβ. Χίου Μάρκου και το αποτέλεσμα ανετράπη υπέρ του Σαλώνων Αντωνίου αφού ισοψήφισε με τον Αλέξιο και εξελέγη αυτός ως έχων τα πρεσβεία.

Ως διαχειριστής της εκκλησιαστικής περιουσίας (Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ) από το 2011, ο Σαλώνων Αντώνιος, θεωρείται από αυτούς που αντιδρούν στην εκλογή του για τη Γλυφάδα ότι πηγαίνει με ειδική αποστολή : να κάνει …ιερές business με τα ακίνητα της Βουλιαγμένης, εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Ως χαρακτηριστικότερο δείγμα των προθέσεων του νέου Μητροπολίτη Αντωνίου, ο Δήμαρχος ανέφερε την απίστευτη ιστορία με τα Λιμανάκια, που η Εκκλησία θέλει να μετατρέψει σε πεδίο ανάπτυξης παραλιακών αναψυκτηρίων – μπαρ.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σε αυτή την πρώτη φάση απέστειλε γραπτό υπόμνημα προς το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων αλλά και στην Προεδρία της Δημοκρατίας που σήμερα επεξεργάζονται το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση του νέου Μητροπολίτη. Σε δεύτερη φάση, αν εκδοθεί δηλαδή το Προεδρικό Διάταγμα, εξήγγειλε ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσή του.

«Υπάρχει παρανομία στη διαδικασία εκλογής, αφού παράτυπα συμπεριελήφθη το όνομα του Αντωνίου στον κατάλογο των εκλόγιμων ιερωμένων», είπε στη συνέντευξή του ο Γρηγόρης Κωνσαταντέλλος. «Προσπαθούμε να φέρουμε στο ακέραιο σε πέρας την αποστολή που έχουμε από τους πολίτες να προστατεύσουμε από κάθε κίνδυνο την περιοχή», τόνισε στον δημοσιογράφο και συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή ο κίνδυνος προσωποποιείται στα έργα και τις ημέρες του πατρός Αντωνίου».

Ως προς τις άμυνες του Δήμου απέναντι στις προθέσεις της Εκκλησίας να αξιοποιήσει την περιουσία της στη Βουλιαγμένη, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τόνισε το δασικό χαρακτήρα που έχουν πλέον τα ακίνητα αυτά, αλλά και τις υφιστάμενες χρήσεις γης που δεν επιτρέπουν κάποια τουριστική ή εμπορική εκμετάλλευση, όπως για παράδειγμα στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο.

H συνέντευξη στον Δημήτρη Σταυρόπουλο:

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.