Η COBRA Βύρωνα στο Λονδίνο για φιλικό αγώνα με την FULHAM FC




Η COBRA Βύρωνα πραγματοποίησε ένα ονειρικό ταξίδι στο Λονδίνο για διεθνές φιλικό παιχνίδι ποδοσφαίρου μεταξύ της “COBRA JUNIOR” Κ12 και της FULHAM Κ12.

Το ποδοσφαιρικό ταξίδι έγινε πραγματικότητα μετά από πολύμηνες συζητήσεις με τη διοικητική και προπονητική ομάδα της FULHAM.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε:
• ξενάγηση στο Craven Cottage, το παλαιότερο γήπεδο στο Λονδίνο,
• φιλικό αγώνα με την FULHAM FC K12,
• προπόνηση με το προπονητικό team των ακαδημιών της FULHAM ACADEMY καθώς και
• παρακολούθηση του αγώνα της PREMIER LEAGUE FULHAM FC – TOTTENHAM HOTSPUR.

Η αποστολή της ομάδας αποτελούνταν από 16 παίχτες, το προπονητικό team της ομάδας (Φ. Κανταράκης, Ν. Σολδάτος, Σ. Γελανταλής) και γονείς των παιδιών.

Η εμπειρία για όλους και κυρίως για τα παιδιά ήταν ανεπανάληπτη. Η φιλοξενία των ανθρώπων της FULHAM FC ήταν παραπάνω από υποδειγματική καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος ενώ περιλάμβανε και μία μεγάλη έκπληξη: την ειδικά σχεδιασμένη φανέλα της FULHAM με αναγραφή του COBRA AFC και υπογεγραμμένη από όλη την ανδρική της ομάδα. Επίσης παραδόθηκε ευχαριστήρια επιστολή του Alistair Mackintosh, Διευθύνοντος Συμβούλου της Ομάδας στον Φίλιππο Κανταράκη, Προπονητή και Προέδρου. Η COBRA AFC με τη σειρά της παρέδωσε το βιβλίο της ιστορίας της καθώς και το λάβαρο του συλλόγου.

Η ξενάγηση στο ιστορικό Craven Cottage ήταν ένα ταξίδι στο χρόνο, αφού κομμάτι του γηπέδου έχει κηρυχθεί μνημείο και συντηρείται υποδειγματικά. Τα ξύλινα καθίσματα, η αγγλοσαξονική αρχιτεκτονική, οι αναμνηστικές φωτογραφίες ήταν αρκετά για να νιώσεις το ρομαντισμό του αθλήματος σε όλο του το μεγαλείο. Αξιοσημείωτο ήταν ένα μπαλκόνι – μνημείο που βρισκόταν μέσα στο γήπεδο και χρησιμοποιείται για να παρακολουθούν τους αγώνες οι φιλοξενούμενοι των παιχτών της FULHAM FC.

Ο αγώνας των ομάδων Κ12 πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό κέντρο του Kingston University και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σε ένα σκληρό Αγγλικό παιχνίδι μέσα σε απόλυτα αθλητικά πλαίσια. Για την ιστορία το σκορ ήρθε 2-0 υπέρ της Αγγλικής ομάδας ενώ στο τέλος του αγώνα, οι παίχτες και των δύο ομάδων αντάλλαξαν συγχαρητήρια και αγκαλιασμένοι έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Την επόμενη μέρα οι «μικροί» φιλοξενήθηκαν στο προπονητικό κέντρο της αντρικής ομάδας της FULHAM FC για δίωρη προπόνηση με τους προπονητές της FULHAM ACADEMY. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν χρήσιμες συμβουλές, να δείξουν τις ποδοσφαιρικές τους αρετές και να γεμίσουν εμπειρίες για το μέλλον.

Ο επίλογος του ταξιδιού ήταν ότι καλύτερο αφού ολόκληρη η αποστολή της ομάδας παρακολούθησε τον αγώνα της Premiership FULHAM FC – TOTTENHAM HOTSPUR. Η κλασική αγγλική ατμόσφαιρα, το κατάμεστο γήπεδο, ένας αγώνας γιορτή, ήταν κάτι το μαγικό στα μάτια όλων, που έζησαν το ποδόσφαιρο στην καλύτερη του εκδοχή.

Η COBRA ACADEMY σχεδιάζει να κάνει θεσμό το εν λόγω ταξίδι στη FULHAM και να το συμπεριλάβει στις ετήσιες αθλητικές της δραστηριότητες.

Ο Πρόεδρος της ομάδας, Φίλιππος Κανταράκης δήλωσε: “ήταν ένα μαγικό ταξίδι, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το συναίσθημα και την συγκίνηση να βλέπω τα παιδιά μας να καταθέτουν την ψυχή τους στο γήπεδο και να αποκτούν ανεκτίμητες εμπειρίες. Η δημιουργία τέτοιων όμορφων εικόνων και εμπειριών στα παιδιά αποτελεί βασικό στόχο για την ομάδα μας. Οι μνήμες που τους δημιουργούμε είναι ότι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις σε ένα παιδί. Η ανάπτυξη της Ακαδημίας μας προσανατολίζεται στην εκμάθηση του ποδοσφαίρου μέσα από την διασκέδαση και την συμμετοχή όλων. Στόχος μας είναι να δείξουμε στα παιδιά μας την όμορφη, την ρομαντική πλευρά του αθλήματος και να τα προετοιμάσουμε όσο καλύτερα γίνεται τόσο για το μέλλον τους στο άθλημα όσο και για την ίδια τους τη ζωή.”

Πληροφορίες σχετικά με την COBRA ACADEMY μπορείτε να ζητήσετε στο 6944845355 Φίλιππος Κανταράκης & 6948003162 Νίκος Σολδάτος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.