Η νέα επαναστατική μέθοδο Fixcision για τα συρίγγια του πρωκτού
Ανώδυνα, αναίμακτα, χωρίς εκτομή ιστού και τον κίνδυνο ακράτειας αφαιρούνται πλέον και  στην Ελλάδα τα συρίγγια του πρωκτού χάρις στην νέα επαναστατική μέθοδο Fixcision!

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο  31ο Πανελλήνιο Χειρουργικό Συνέδριο, τα περιεδρικά συρίγγια που βασανίζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο γίνονται παρελθόν μόλις μέσα σε 30 λεπτά!

«Η νέα επαναστατική μέθοδο Fixcision αποτελεί το πιο σύγχρονο όπλο στην  φαρέτρα ενός εξειδικευμένου χειρουργού για την αφαίρεση  των περιεδρικών συριγγίων, με μηδενικό ποσοστό υποτροπών» αναφέρει ο διαπρεπής  γενικός χειρουργός -πρωκτολόγος  κ. Δημήτρης Μουσιώλης, με πλούσια εμπειρία στις επεμβάσεις αυτού του είδους, επιμελητής στη Βιοκλινική Αθηνών και προσθέτει.

«Η θεραπεία των συριγγίων του πρωκτού ήταν μέχρι πρότινος μια επώδυνη και αρκετά χρονοβόρα διαδικασία για τον ασθενή. Σήμερα λίγες ώρες μετά την επέμβαση με τη μέθοδο Fixcision -που  εφαρμόζουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εγώ και η ομάδα μου- επιστρέφει σπίτι του και την επομένη ημέρα στις καθημερινές του δραστηριότητες».

Η επέμβαση, που ολοκληρώνεται μόλις σε τριάντα λεπτά, γίνεται  με τοπική αναισθησία αλλά και μέθη, ενώ την επέμβαση καλύπτουν τα ταμεία.

Σύμφωνα με τα χιλιάδες αποτελέσματα των επεμβάσεων σε χώρες του εξωτερικού, η νέα επαναστατική μέθοδος  Fixcision δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό ιατρό να πραγματοποιήσει ακριβή εκτομή των πρωκτικών συριγγίων, να τα αφαιρέσει ελεγχόμενα και στοχευμένα και να εκμηδενίσει το τραύμα των ιστών.

Επιπλέον, μικραίνει τον χρόνο διάρκειας της χειρουργικής επέμβασης και  την παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό για την καθημερινότητά του.

ΠΕΡΙΕΔΡΙΚΑ  ΣΥΡΙΓΓΙΑ-ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Τα ορθοπρωκτικά αποστήματα, όπως λέγονται, δημιουργούνται στο άνοιγμα του πρωκτικού σωλήνα κι  αν δεν λάβουν έγκαιρη αντιμετώπιση, «σπάνε» και συνήθως εξελίσσονται σε συρίγγια, σωληνάκια με πύον δηλαδή. Μπορεί να εμφανιστούν σε κάθε ηλικία, ακόμη και στα παιδιά ενώ εμφανίζεται στο ίδιο ποσοστό σε άνδρες και γυναίκες. Επιπλέον, μπορεί να εμφανιστούν περισσότερο από ένα συρίγγια, ενώ αν κάποιος έχει περισσότερα από ένα μπορεί να αφαιρεθούν ταυτόχρονα.

Είναι μία από τις πλέον συχνές ασθένειες του πρωκτού, καθώς κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, μετά τις αιμορροΐδες. Η συχνότητα εμφάνισης της νόσου είναι 10 περιπτώσεις ανά 100.000 πληθυσμού, όμως σε ασθενείς με νόσο Crohn η συχνότητα εμφάνισης περιεδρικών συριγγίων αγγίζει το 30-40% αυτών.

Τα βασικά συμπτώματα που προκαλούν τα περιεδρικά συρίγγια είναι:

  • πόνο,
  • ερυθρότητα ,
  • διόγκωση στο δέρμα στην περιοχή του πρωκτού,
  • ορθοπρωκτική στένωση( η μη έγκαιρη αντιμετώπιση),
  • ροή πυώδους υγρού
  • αναιμία,
  • απώλεια βάρους,
  • νωθρότητα,
  • κνησμό.

Στην περίπτωση που ο ασθενής δεν απευθυνθεί σε γιατρό και αμελήσει για την  θεραπεία  τα παραμελημένα αποστήματα,  μπορεί να προκαλέσουν  συμπτώματα δηλητηρίασης, εξαιτίας ενός ευρέως φάσματος λοιμώξεων.

Πρέπει να τονιστεί ότι ο ανεπαρκής χειρουργικός καθαρισμός υποτροπιάζει τη νόσο και τα συμπτώματα μπορεί να είναι πιο έντονα.

«Η έγκαιρη επέμβαση με την μέθοδο Fixcision  απαλλάσσει τον ασθενή απ’ όλα αυτά τα άκρως ενοχλητικά συμπτώματα. Η καθυστερημένη επέμβαση μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα και μαζί τη δυσφορία στη καθημερινότητα. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, εξαιρετικά σπάνιες, μπορεί να οδηγήσει, ακόμα και σε σηψαιμία» καταλήγει ο κ Μουσιώλης.

www. mousiolis.gr  .Τηλ, 2121061890  697 237 82 78

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.