H απάντηση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου στην παράταξη «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»




Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου της 21ης Νοεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου απάντησε στις δημόσιες αιτιάσεις της παράταξης «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» για την αντικατάσταση των δημοτικών συμβούλων που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την εν λόγω παράταξη στα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Αναλυτικά η απάντηση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου:

«Κατανοώ την αδυναμία και τη σύγχυση στην οποία έχετε περιέλθει μετά τις εξελίξεις στην παράταξή σας. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα ανεχθώ και δεν θα επιτρέψω τα δικά σας προβλήματα να τα κάνετε προβλήματα λειτουργίας του δήμου και εξηγούμαι:

Μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις επτά εκ των εννέα δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή», εμείς ως διοίκηση προβήκαμε σε όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες. Έτσι στην προηγούμενη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (7/11/2018) εφαρμόζοντας τον κώδικα και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, αντικαταστάθηκε η αντιπρόεδρος καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, τα οποία, όπως ρητά ορίζει ο νόμος λόγω της ανεξαρτητοποίησή τους, αυτοδικαίως έχασαν τις θέσεις τους. Οι αποφάσεις αυτές κρίθηκαν νόμιμες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. 

Εάν μετά την έρευνα από τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και στο Υπουργείο Εσωτερικών είχαμε ενημερωθεί ότι  προέκυπτε υποχρέωση και για την αντικατάσταση των μελών των διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, θα το πράτταμε χωρίς δεύτερη σκέψη όπως πράξαμε σύμφωνα με τα παραπάνω. Άλλωστε αυτό κάνουμε και στη σημερινή συνεδρίαση για την εκλογή του εκπροσώπου στην Π.Ε.Δ.Α από τη μείζονα μειοψηφία.  

Το έγγραφο που μας απέστειλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής είναι ξεκάθαρο και εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2016 από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αντί λοιπόν να προσπαθείτε να θολώνετε τα νερά για να καλύψετε την κατάσταση στην οποία έχετε περιέλθει.

Αντί να αναλογιστείτε ότι έτσι διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα, επιτίθεστε στη Δημοτική Αρχή καθώς και σε υπηρεσιακά στελέχη λεκτικά.

Επικαλείσθε την αντικατάσταση του συναδέλφου κ. Πεφάνη από τα όργανα που συμμετείχε ως μέρος της πλειοψηφίας.

Σας υπενθυμίζω ότι ο κ. Πεφάνης διαγράφηκε από την παράταξη μας γιατί όντας μέλος της πλειοψηφίας, συμμετείχε ενεργά και δημόσια και εκλέχθηκε στη γραμματεία οργάνου ως μέλος άλλης δημοτικής παράταξης, πράγμα πρωτοφανές.

Αυτό ποια δεοντολογία το επιτρέπει; Για αυτό και διαγράφηκε από την παράταξή μας και λυπάμαι γιατί ενώ εγώ περιορίστηκα σε εκείνη τη συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου 2018, για λόγους ανθρωπίνων σχέσεων και προσωπικής στάσης ζωής δεν αναφέρθηκα στην απαράδεκτη, τουλάχιστον, στάση του συναδέλφου. Ας κριθεί από τους συμπολίτες μας.

Και επειδή δεν γνωρίζετε ούτε τον Κώδικα των Δήμων, σας ενημερώνω ότι στο άρθρο 240 Διοίκηση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου αναφέρεται ότι «Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μπορούν να αντικατασταθούν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου για σοβαρό λόγο που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους».

Είναι ή όχι σπουδαίος λόγος η διαγραφή ενός συμβούλου για αντιδεοντολογική συμπεριφορά;

Άρα η προσπάθεια σύγκρισης των δύο περιπτώσεων είναι τουλάχιστον ατυχής.

Το έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου στη σημερινή επιστολή του κ. Μελέτη δίνει μια ακόμα ξεκάθαρη απάντηση για το θέμα η οποία συντάσσεται με το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε ό,τι μας αφορά ως Δημοτική Αρχή δεν θα δεχθούμε να γίνουμε μέρος του προβλήματος σας και αρκετά απασχολήσατε τις υπηρεσίες του Δήμου αναλώνοντας χρόνο από τα καθημερινά υπηρεσιακά τους καθήκοντα, επειδή δεν σας βόλευαν οι απαντήσεις των αρμοδίων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις του νέου εξωδημοτικού επικεφαλής σας, του συνιστούμε λιγότερη αμετροέπεια και περισσότερη μελέτη.»

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.