Ξεκίνησαν οι μαθητικές επισκέψεις για την νέα σχολική χρονιά στο κτήμα Τραχώνων (EIKONEΣ)
Σήμερα οι μαθητές της ΣΤ1 τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου περιηγήθηκαν στο κτήμα Τραχώνων, ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτήματος και της ευρύτερης περιοχής των Τραχώνων (αρχαίο Δήμο Ευώνυμον).

Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Βυζαντινό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (10ος-11ος αιών.) Οι μαθητές περιηγήθηκαν πέριξ και εντός του Ναού.

Ενημερώθηκαν για την ιστορία του Ναού, τα στάδια επέκτασής του και για τις τοιχογραφίες – αγιογραφίες του Ναού. Η παρουσία των μαθητών στο κτήμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο ρέμα των Τραχώνων.

Η περιήγηση και ενημέρωση έγινε από τον Ιερέα και αρχαιολόγο π. Διονύσιο και τα Μέλη της Εταιρείας Προστασίας και Αξιοποίησης Αρχαιοτήτων Αλίμου, «Εισόδια – Τράχωνες» κ.κ. Στέφανο Διαμαντή και Χρήστο Αδαμόπουλο.

Φεύγοντας οι μαθητές παρέλαβαν την τελευταία εκπαιδευτική έκδοση του Δήμου Αλίμου «Αρχαιολογικοί Περίπατοι στον Άλιμο»
Ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό και τους μαθητές της ΣΤ1 τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου που επισκέφτηκαν το κτήμα καθώς και την εταιρεία The Mart – Σκλαβενίτης που επέτρεψε και διευκόλυνε την είσοδο και ενημέρωση των μαθητών.

Η Εταιρεία Προστασίας και Αξιοποίησης Αρχαιοτήτων Αλίμου, «Εισόδια – Τράχωνες» πραγματοποιεί δωρεάν περιηγήσεις μαθητών στο κτήμα, τον βυζαντινό Ναό και στο ρέμα Τραχώνων κατόπιν αιτήματος στο e-mail: [email protected]

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.