Νέα Σμύρνη: Ο Γιάννης Μπαλάφας στην παρουσίαση του βιβλίου “Τα Γέλια του θανάτου” (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Σε συγκινητικό κλίμα έγινε χθες το βράδυ στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού Νέας Σμύρνης “ΓΑΛΑΞΙΑΣ¨, η παρουσίαση του βιβλίου της Γιάννας Δημητριάδη, «ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ – Από το ημερολόγιο του θανατοποινίτη του εμφυλίου Αντώνη Δημητριάδη», των εκδόσεων “Άπαρσις”.

Ο Αντώνης Δημητριάδης, ήταν ένα ακόμα θύμα του αδελφοκτόνου εμφυλίου. Ένας άνθρωπος που ανέβασε τις έννοιες της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Μια διήγηση που δείχνει πόσο σκληρός είναι ένας εμφύλιος πόλεμος, πόσα τραύματα δημιουργεί και πόση ανάγκη έχουμε να αφήσουμε πίσω μας το διχασμό κοιτώντας μόνο μπροστά για ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας, για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.

Για το βιβλίο μίλησαν: η Βασιλική Λάζου, Δρ. Ιστορίας ΕΔΙΠ Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, ο Άρης Τσουκνίδας, Πολιτικός επιστήμων, Πρόεδρος Μουσείου Πολιτικών Εξορίστων Αη Στράτη, ο Γιώργος Κουτελάκης, πρώην δήμαρχος Νέας Σμύρνης, ο Γιώργος Στασινάκης, Πρόεδρος της “Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη” και ο Θωμάς Σίδερης, δημοσιογράφος ΕΡΤ, υποψήφιος Δρ. Ανθρωπογεωγραφίας.
Την εκδήλωση συντόνισε η ηθοποιός Κωνσταντίνα Γεωργαντά, ενώ αποσπάσματα του ημερολογίου διάβασε ο ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής.

Ο Γιάννης Μπαλάφας με τη συγγραφέα Γιάννα Δημητριάδη, τον Ανδρέα Νεφελούδη και τον Νότη Μαυρουδή

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.