Δήμαρχος Αλίμου: Προσοχή στους διαρρήκτες




Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης με ανάρτησή του στο facebook κάνει αναφορά στα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη και καλεί τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σε σχέση με τα κρούσματα διαρρήξεων που το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας, σας ενημερώνουμε ότι:

– Η Δημοτική Αρχή έχει απευθυνθεί και έχει κινητοποιήσει όλες τις αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες (Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου, Ασφάλεια, ΔΙΑΣ κ.λπ.), ζητώντας αυξημένες περιπολίες και τη σύλληψη των δραστών.

– Η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποιεί διαρκείς περιπολίες σε όλην την πόλη μας, για την πρόληψη και την αποτροπή περιστατικών και για την ενημέρωση των παραπάνω αστυνομικών αρχών, με τις οποίες είμαστε σε διαρκή επικοινωνία.

– Πραγματοποιούμε ενημερώσεις πολιτών σε διάφορα σημεία του Αλίμου (ανοικτά καταστήματα κ.λπ.), ώστε να έχουν το νου τους για τυχόν ύποπτες κινήσεις και να ενημερώσουν το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα στα τηλέφωνα 210 9856150 και 210 9856151.

– Στα ίδια τηλέφωνα (210 9856150 και 210 9856151) παρακαλούμε θερμά να ενημερώσει όποιος κάτοικος της περιοχής μας αντιληφθεί ο,τιδήποτε ασύνηθες στην γειτονιά του.

– Από τις μέχρι τώρα μαρτυρίες, είναι εξαιρετικά πιθανό οι δράστες κάποιων (ή όλων) των συμβάντων να είναι 3 και να επιβαίνουν σε ασημί HUYNDAI με τρακάρισμα στο πίσω φτερό του. Σε περίπτωση που δείτε τέτοιο όχημα, παρακαλούμε σημειώστε τον αριθμό των πινακίδων του και ειδοποιήστε αμέσως το Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου στα παραπάνω τηλέφωνα.

Παραμένουμε σε διαρκή επιφυλακή και θα επανέλθουμε με ο,τιδήποτε νεότερο. Είναι σημαντική η προσοχή και η συνδρομή κάθε συμπολίτη μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Δείτε τι λένε οι δημότες για τα περιστατικά:

Η Artemis Naneri είναι με τον Andreas Kondylis.

Αγαπημένε Δήμαρχε, αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στο Άνω Καλαμάκι 4 νεαροί με μαύρες μπλούζες κ γάντια, μπαίνουν σε αυλές κ προσπαθούν να ανέβουν σε μπαλκόνια! Έγινε ήδη απόπειρα στη διπλανη μας διπλοκατοικία στην Τυρταίου! Μετα από φωνές γειτόνων έτρεξαν κ ξέφυγαν! Η ανταπόκριση της αστυνομίας εδώ σε μας ήταν άμεση δόξα τω Θεώ! Όμως προφανώς κυκλοφορούν! Κάντε ο,τι μπορείτε! Ίσως η δημοτική αστυνομία να έκανε μια περίπολο! Ευχαριστούμε

Χρόνια πολλά! Δυστυχώς, την νύχτα προς ξημερώματα τής Παναγίας άνοιξαν διπλανό μου σπίτι καλών γειτόνων. Γενικώς, όπως ήδη θα έχετε αντιληφθεί οι περισσότεροι Αλιμιώτες, η περιοχή μας -Άνω και Κάτω Καλαμάκι- το τελευταίο διάστημα μαστίζεται από διαρρήξεις. Όλοι οι κάτοικοι λοιπόν ας λαμβάνουμε προφυλάξεις, ει δυνατόν ισχυρότερες από το συνηθισμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια ομάδα Τσιγγάνων που κυκλοφορούν με ένα ασημένιο Hyundai Accent με διάφορα χτυπήματα στο σασί του. Η αστυνομία προσπαθεί να τους πιάσει επ’ αυτοφόρω.

Επίσης, όπως με πληροφόρησε μια άλλη γειτόνισσα (και, όπως διαπίστωσα, το γράφουν πολλές ενημερωτικές ιστοσελίδες), μια τακτική που χρησιμοποιούν (γενικώτερα οι διαρρήκτες), είναι να ρίχνουν μια σακκούλα σκουπιδιών στην είσοδο (στις αυλές ή στα μπαλκόνια) σπιτιών που πιστεύουν ότι οι ένοικοί τους μπορεί να απουσιάζουν σε διακοπές. Αν διαπιστώσουν ότι η σακκούλα παραμένει αμετακίνητη ικανό χρονικό διάστημα -ένδειξη ότι οι ιδιοκτήτες τους πράγματι απουσιάζουν- μπουκάρουν. Συνεπώς προσοχή για τέτοια φαινόμενα, στα σπίτια σας και στα σπίτια των γειτόνων σας.

Θουκυδίδης Αλιμούσιος Καλημέρα και χρόνια πολλά.Αυτη η ίδια σπείρα Ρομά με το ασημί Hyundai έχει διαρρήξει πολλά σπίτια στον παλιό Αλιμο.Χρησιμοποιει όμως και μια άλλη μέθοδο.Χτυπουν τα κουδούνια και ζητούν να μπουν για να πάρουν νερό.Ο ένας απασχολεί τον ιδιοκτήτη και ο άλλος μπαίνει στο σπίτι και κλεβει.Δεν θελουν πολυ ωρα!!!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.