Καλοκαιρινές γιορτές λήξης των παιδικών σταθμών Νέας Σμύρνης (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Έλαμψαν από χαρά, ικανοποίηση και περηφάνεια τα πρόσωπα των βρεφών και των νηπίων στις καλοκαιρινές γιορτές λήξης που πραγματοποιήθηκαν εντός του Ιουνίου στους 7 βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Ο Α’ παιδικός σταθμός διοργάνωσε ένα φεστιβάλ χορού, μέσα από ένα ιδιόμορφο παιχνίδι ισορροπίας στο χώρο και το χρόνο.
Ο Β’ παιδικός σταθμός προσέγγισε βιωματικά τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και στόχευσε στην ανακύκλωση και την ανάγκη καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Γ’ παιδικός σταθμός έκανε τον γύρο του κόσμου κάνοντας «βουτιά» στις παραδόσεις και τον πολιτισμό, ζωντάνεψε το καλοκαίρι και ταξίδεψε στον κόσμο του βυθού οργανώνοντας τη διάσωση των ψαριών από τα δίχτυα των ψαράδων, διασκεύασε τις περιπέτειες του πολυμήχανου Οδυσσέα, αφήνοντας τον καθένα ελεύθερο να αναζητήσει την δική του «Ιθάκη».

Ο Δ’ παιδικός σταθμός σκιαγράφησε τις όμορφες αναμνήσεις, τη γλυκιά νοσταλγία από το «παλιό» σχολείο αλλά και την χαρά, την ανυπομονησία για το «καινούργιο». Αποκάλυψε ότι το μυστικό για ένα ευτυχισμένο σχολείο είναι η αγάπη.

Ο Ε’ βρεφονηπιακός σταθμός στόχευσε στα οφέλη της υγιεινής διατροφής, επιλέγοντας ποιήματα που ανέδειξαν εμπνευσμένα μεγάλες αλήθειες, βούτηξε στη θάλασσα αλιεύοντας με τρόπο ποιητικό και μουσικοχορευτικό κοράλλια, αχινούς και αστερίες και φιλοτέχνησε εικαστικές δημιουργίες για το καλοκαίρι μέσα από το κοινό παιχνίδι βρεφών και γονέων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Στ’ βρεφικός σταθμός δραματοποίησε μεθοδικά τον κύκλο του νερού, «ξεδίπλωσε» χαριτωμένα μία οπτικοκινητική δραστηριότητα για την ταύτιση χρωμάτων και σχημάτων, ανέλυσε το δέντρο των ευχών εκπαιδεύοντας στη συναισθηματική νοημοσύνη.

Ο Ζ’ παιδικός σταθμός περιηγήθηκε στην Ελλάδα αναδεικνύοντας μέσα από χωρικές αναπαραστάσεις τη φυσική ομορφιά και τις γοητευτικές παραδόσεις των ελληνικών νησιών.

«Η στενή συνεργασία του ανθρώπινου δυναμικού των σταθμών, των βρεφών – νηπίων και των γονέων τους απέδωσε για άλλη μία φορά καρπούς και άφησε ισχυρό …αποτύπωμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ή Πρόεδρος του Ν.Π. κ. Δήμητρα Νάνου!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.