Άγιος Δημήτριος: Παναγούλεια και Ειρηνοδρομία 2024




Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διοργανώνοντας για άλλη μια χρονιά τα Παναγούλεια και την Ειρηνοδρομία 2024, τιμά τη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Παναγούλη στις 18 και 19 Μάϊου 2024.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 48 ετών από το χαμό του Αλ. Παναγούλη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου στις 19:00 Πολιτικό Μνημόσυνο στο μνημείο του Αλ. Παναγούλη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει χαιρετισμός του Δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη.

Στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί  Μεγάλη Συναυλία με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” η οποία τιμά την επέτειο μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια του. Τραγούδια λυρικά, λαϊκά, επικά, τραγούδια αγώνων για την Ελευθερία, καθώς και τραγούδια που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης σε στίχους του Αλέκου Παναγούλη και τραγούδια σε στίχους δικούς του αφιερωμένα στον Παναγούλη.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 19 Μαΐου με την Μεγάλη Ειρηνοδρομία, η οποία έχει κεντρικό σύνθημα: «Τρέχουμε για τα παιδιά μας, τρέχουμε για ένα καλύτερο κόσμο».



Στις 8:00 μ.μ. ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις με μουσική συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Αγίου Δημητρίου «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» με έντεχνο, λαϊκό και ροκ πρόγραμμα.

Με αφορμή τις σχετικές εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Στ. Μαμαλάκης και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι προχώρησαν στις παρακάτω δηλώσεις. 

Στέλιος Μαμαλάκης: «Τα Παναγούλεια και το διαχρονικό μήνυμα που μεταφέρουν, είναι φέτος περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, καθώς οι πολεμικές συρράξεις στη γειτονιά μας αυξάνονται και φουντώνουν. Τιμούμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη, του εμβληματικού αγωνιστή της ειρήνης, της ελευθερίας, κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης, αξίες που αποτελούν πυξίδα και προορισμό για όλους μας!»

Αγγελική Σαραβελάκη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού: «Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου για 48η χρονιά τιμά τη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη, θέλοντας να μεταλαμπαδεύσει στις νεότερες γενιές τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε».

Ευάγγελος Μπούρης, Αντιδημάρχου Αθλητισμού: «Η 41η Ειρηνοδρομία είναι μια κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων του Δήμου στη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη. Στις 19 Μαΐου «Τρέχουμε για τα παιδιά μας! Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΕΙΑ 2024

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΙΟΥ 2024

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ

19:00 ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

στο μνημείο του Αλ. Παναγούλη

20:00 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Στέλιου Μαμαλάκη

20:30 ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα

“ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

«50 Χρόνια Δημοκρατία ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μέσα από τη Μουσική του Μίκη Θεοδωράκη»

Ερμηνεύουν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Παναγιώτης Πετράκης, Χρυσηίδα.

Σολίστ: Μανώλης Καραντίνης

Προλογίζει: ο Γιώργος Λιάνης

“Η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” τιμά την επέτειο μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Τραγούδια λυρικά, λαϊκά, επικά, τραγούδια αγώνων για την Ελευθερία, καθώς και τραγούδια που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης σε στίχους του Αλέκου Παναγούλη και τραγούδια σε στίχους δικούς του αφιερωμένα στον Παναγούλη”.

Η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”, ιδρύθηκε πριν από 27 χρόνια, από μουσικούς, συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Σήμερα απαρτίζεται από 9 καταξιωμένους μουσικούς και συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης αξίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2024

Πλατεία Αλ. Παναγούλη

20:00 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ

του Δημοτικού Ωδείου Αγ. Δημητρίου

«Μίκης Θεοδωράκης»

υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Δημήτρη Παπαθεοδώρου

Μέρος Α΄

ENTEXNO & ΛΑΪΚΟ (διάρκεια 50 λεπτά)

Το σύνολο Μπουζουκιών του Ωδείου υπό τον Στέφανο Βρυνιώτη

Η Μικρή Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Αγ. Δημητρίου «Μίκης Θεοδωράκης»,

συνοδεύει μαθητές και τη μικτή Χορωδία του, που ερμηνεύσουν έντεχνα και λαϊκά τραγούδια.

Διεύθυνση Μικτής Χορωδίας: Κ. Καραμάνος

Συνοδεύουν οι καθηγητές μουσικής: Μ. Στρατούλη (κιθάρα), Β. Μανθόπουλος (κιθάρα), Π. Τάκης (ντραμς).

Μέρος Β’

ΡΟΚ (διάρκεια 60 λεπτά)

Οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Αγ. Δημητρίου

«Μίκης Θεοδωράκης», ερμηνεύουν ροκ τραγούδια.

Υπεύθυνος: Ν. Κούτρης (ηλεκτρικό μπάσο)

Συνοδεύουν οι καθηγητές μουσικής: Ν. Κούτρης (ηλεκτρικό μπάσο), Β. Μανθόπουλος (ηλεκτρικό μπάσο).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.