Το 1ο Γενικό Λύκειο Βούλας στο κορυφαίο Eργαστήριο της Ευρώπης για τις βιοεπιστήμες! (VIDEO)
Μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Βούλας, μαζί με τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Ε. Παναγιωτοπούλου και συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Ν. Κολλίντζα, τον κ. Ν. Κεχράκο, και την κ. Κ. Φερεσίδη, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος με κύριο άξονα τη γνωριμία με το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας EMBLHeidelberg.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε από τις ημέρες 14-17 Μαρτίου 2018 και, εκτός από την επίσκεψη μετά από πρόσκληση στο EMBLHeidelberg της Γερμανίας, εμπλουτίστηκε με ποικίλους προορισμούς ιστορικού και ευρύτερου επιστημονικού ενδιαφέροντος (σε Ελβετία, Αλσατία, Γερμανία).

Το 1ο Γενικό Λύκειο Βούλας ήταν ένα από τα πρώτα σχολεία που επισκέφτηκαν το EMBL, το κορυφαίο Eργαστήριο της Ευρώπης για τις βιοεπιστήμες!

Η Δρ. EvaHaas μας καλωσόρισε στο Κεντρικό Κτήριο του EMBL και μας παρουσίασε την οργάνωση και το ερευνητικό έργο του EMBL στο φάσμα της μοριακής βιολογίας.

Οι μαθητές/ήτριές μας ενημερώθηκαν για τις ευκαιρίες που προσφέρει το EMBL, και για την Εβδομάδα Βιοφυσικής.

Η κα GiuliaPaci, Υπ. Διδάκτωρ, παρουσίασε την ερευνητική της ομάδα, τον όμιλο Lemke, εξήγησε στους μαθητές/ήτριες την έρευνα της ομάδας της και συζήτησε μαζί τους για θέματα έρευνας.

Οι μαθητές/ήτριες ανά ομάδες επισκέφθηκαν διάφορα εργαστήρια με ερευνητές/ήτριες που τους ξενάγησαν εθελοντικά και, στη συνέχεια, συνομίλησαν με  Έλληνες και Ελληνίδες ερευνητές/ήτριες του EMBL, οι οποίοι μοιράστηκαν τις επαγγελματικές και ερευνητικές εμπειρίες τους με τους/τις μαθητές/ήτριές μας.

Τέλος, ξεναγηθήκαμε στο μοναδικό κτήριο EMBLAdvancedTrainingCenter. Εξαιρετικές εντυπώσεις δημιούργησε στους μαθητές/ήτριες και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που επισκεφθήκαμε στη Φρανκφούρτη!

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.