Ο δρ Σταμάτης Κριμιζής θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αλίμου
Επίτιμος δημότης Αλίμου, θα ανακηρυχθεί, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο διακεκριμένος Έλληνας αστροφυσικός της NASA και ακαδημαϊκός, δρ Σταμάτης Κριμιζής.

Η τελετή θα γίνει στις 12 Μαρτίου στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Αλίμου – “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Την ιδέα για την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη είχαν μαθητές του σχολείου, το οποίο θα επισκεφθεί, ο Σταμάτης Κριμιζής και θα μιλήσει στην Επιστημονική Ημερίδα για καθηγητές και μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου με θέμα:«Εξερεύνηση του Πλούτωνα και έξοδος στο Γαλαξία: τα διαστημόπλοια New Horizon-Voyager».

Πρόσκληση

Το 2ο Λύκειο Αλίμου σε συνεργασία με το 4ο Λύκειο Γλυφάδας, τους Συμβούλους Β/θμιας Εκπαίδευσης της Δ΄Αθήνας, Γιώργο Παυλικάκη και Παρασκευά Γιαλούρη, το 1ο και 2ο ΕΚΦΕ Δ΄ Δ/νσης, τους εκπαιδευτικούς Πάσσα Παναγιώτη, Πέτρο Καλογεράκο, Αλέξανδρο Γιώτη και με την υποστήριξη του Δήμου Αλίμου διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα για καθηγητές και μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου με θέμα:

«Εξερεύνηση του Πλούτωνα και έξοδος στο Γαλαξία: τα διαστημόπλοια New Horizon-Voyager»

Εισηγητής: o Ακαδημαϊκός και Αστροφυσικός Σταμάτιος Κριμιζής
Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, ώρα 12:00- 14:00
2ο Λύκειο Αλίμου, Ελ. Βενιζέλου 4, Άλιμος (Αίθουσα εκδηλώσεων).
Πληροφορίες: Πέτρος Καλογεράκος 6977409328, [email protected]

Ο Δρ.Σταμάτιος Κριμιζής είναι ακαδημαϊκός-διαστημικός επιστήμονας με διακεκριμένη επαγγελματική σταδιοδρομία ως εκπαιδευτικός και πρωτοπόρος ερευνητής, με πειράματα στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Βιογραφία
Γεννήθηκε στον Βροντάδο της Χίου το 1938 και αποφοίτησε από το τοπικό Γυμνάσιο Αρρένων το 1956. Καθώς ο πατέρας του ήταν μετανάστης που συχνά ταξίδευε από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής φοίτησε στα Πανεπιστήμια της Μινεσότα (Πτυχίο Φυσικής, 1961) και της Αϊόβα (μεταπτυχιακή εξειδίκευση M.Sc. 1963, διδακτορική διατριβή 1965) των ΗΠΑ. Εργάστηκε ως καθηγητής της Σχολής Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου της Αιόβα και το 1968 ανέλαβε την ηγεσία της Ομάδας Διαστημικής Φυσικής και Διαστημικών Οργάνων στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής (Applied Physics Laboratory) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Το 1980 διορίστηκε Επικεφαλής Επιστήμονας στο Τμήμα Διαστημικής, όπου και ανέλαβε Διευθυντής το 1991. Από τη θέση αυτή διηύθυνε τις δραστηριότητες 600 περίπου επιστημόνων, μηχανικών και άλλου τεχνικού προσωπικού και προσωπικού υποστήριξης. Από τον Απρίλιο του 2004 είναι Επίτιμος Διευθυντής. Εκλέχθηκε Ακαδημαϊκός στη νεοϊδρυθείσα έδρα «Επιστήμη του Διαστήματος» της Ακαδημίας Αθηνών τον Νοέμβριο του 2004, και πρόεδρος της Τάξεως Θετικών Επιστημών για το 2007. Τον Δεκέμβριο 2006 ανέλαβε Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

Προς τιμή του το 1999 η Διεθνής Αστρονομική Ένωση ονόμασε με το όνομα του τον αστεροειδή 8323 Κριμιζής (προσωρινή ονομασία 1979 UH).

ΠΗΓΗ: el.wikipedia.org

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δρ. Σταμάτης Κριμιζής: Ο μόνος άνθρωπος που έχει «φτάσει» σε όλους τους πλανήτες

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.