Οι παράγκες της Βουλιαγμένης (ΕΙΚΟΝΕΣ)




(Moναδικό φωτορεπορτάζ της Elina Kougitaki)

Αγαπημένο μου θέμα στην φωτογραφία ήταν πάντα η εγκατάλειψη. Κτίρια που έχουν αφεθεί για καιρό στο έλεος του χρόνου, αντικείμενα ξεχασμένα, ίχνη ευχάριστων ή δύσκολων στιγμών, που έχουν πάντα να αφηγηθούν την δική τους ιστορία.
(παλαιότερα εξορμήσεις μου σε εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία της Αττικής, στα μεταλλεία του Λαυρίου και σανατόρια της Αρκαδίας).

Όντας γέννημα-θρέμμα της περιοχής, η έκπληξη μου ήταν μεγάλη όταν αποφάσισα να ρίξω μια ματιά στις “παράγκες της Βουλιαγμένης”. Σε μια πευκόφυτη έκταση που ανήκει στο Ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης, είναι αραδιασμένες γύρω στις 30 ξύλινες παράγκες που κατά το παρελθόν η εκκλησία τις νοίκιαζε σε οικογένειες ως παραθεριστικές κατοικίες έναντι ετήσιου αντιτίμου.

Κατοικούνταν από το 1944 και μέχρι το 2000, όπου σταμάτησαν πλέον να βγαίνουν σε πλειστηριασμό και αφέθηκαν να ρημάξουν. Υπήρχαν, δηλαδή, παιδιά τα οποία στην κυριολεξία μεγάλωσαν στις παράγκες αυτές και οικογένειες που κάθε καλοκαίρι τις πρόσεχαν, τις επισκεύαζαν προσθέτοντας την δική τους πινελιά στην κάθε μια.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: elinaphoto.blogspot.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.