Ηλιούπολη: Ενημέρωση στα σχολεία για τον καρκίνο της μήτρας και την αντισύλληψη




Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Hλιούπολης, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων –Προαγωγής Υγείας), διοργανώνει πιλοτικά στο 1ο και το 3ο Λύκειο Ηλιούπολης ενημερωτική ομιλία με δύο πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν: α) τον εμβολιασμό για την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας και β) την αντισύλληψη.

Είναι δύο επίκαιρα θέματα Υγείας για τα οποία επιβάλλεται να ενημερωθούν οι μαθητές των Λυκείων με δεδομένο τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν λόγω άγνοιας.

Τα δύο πρώτα Λύκεια που επελέγησαν είναι: το 3o και το 1ο Λύκειο Ηλιούπολης.

Η ομιλία στο 3 ο Λύκειο Ηλιούπολης θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου στις 8-5- 2017 ημέρα Δευτέρα 9.00-11.00 και στο 1 ο Λύκειο Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθεί 12.00-14.00 τη Δευτέρα 8-5- 2017.

Ομιλητές θα είναι οι Γυναικολόγοι του ΠΓΝ Αττικό Ιωάννης Δαλαβίγκας και Αγγελική Βαρυτιμιάδη.

Οι ομιλίες θα είναι απόλυτα κατανοητές από τους μαθητές. Θερμή παράκληση να μην λείψει κανείς μαθητής από την ομιλία.

Μελλοντικά θα γίνουν οι ίδιες ομιλίες και στα υπόλοιπα Λύκεια του Δήμου. Οι ομιλίες γίνονται πάντα σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των Λυκείων και τη σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων των μαθητών και φυσικά σε συνεργασία με τον πρόεδρο κ.Αντζινά και το Δ.Σ. της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου.

ΧΡ. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ

notia facebook page

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.