Τα ιαματικά νερά της Γλυφάδας στο STAR (VIDEO)
 

“Στη Γλυφάδα μας έχουμε βουνό, έχουμε θάλασσα, πλέον έχουμε και ιαματικές πηγές, που μετά από πολύμηνες και επίπονες προσπάθειες που καταβάλαμε αναγνωρίστηκαν επισήμως” λέει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Τις αρχαίες βιβλιογραφικές αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η περιοχή της σημερινής Γλυφάδας ήταν πλούσια σε ιαματικά νερά επιβεβαίωσαν οι έρευνες που έγιναν στο υπέδαφος και πλέον ο δήμος ξεκινά τον σχεδιασμό της αξιοποίησής τους.

Η ανάλυση των δειγμάτων που ελήφθησαν από γεώτρηση στην περιοχή της Αιξωνής, στα σύνορα της Γλυφάδας με τη Βούλα, έδειξαν ότι στο υπέδαφος της περιοχής υπάρχουν ιαματικά νερά, τα οποία είναι τα πρώτα που εντοπίζονται στον αστικό ιστό της Αθήνας. Ο γενικός γραμματέας του δήμου Μάριος Τσάκας, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για την εκπόνηση αυτού του φιλόδοξου σχεδίου, εξηγεί ότι οι κάτοικοι της περιοχής μιλούσαν για πηγάδια από τα οποία βγαίνει ζεστό νερό. «Αυτό το αποδίδουμε και στα θερμά ρεύματα της περιοχής, αλλά αποφασίσαμε να το ερευνήσουμε όταν μας πληροφόρησαν ότι το νερό μίας από τις γεωτρήσεις μας είχε θερμοκρασία 42-43 βαθμών».
Ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου λέει στο «Εθνος» ότι η ύπαρξη θερμών πηγών στη Γλυφάδα είχε πάρει διαστάσεις θρύλου στην πόλη. «Ηταν ένα θέμα συζήτησης για πολλές γενιές. Εκπονήσαμε υδρογεωλογικές μελέτες, κάναμε χημικές αναλύσεις, ζητήσαμε υγειονομική έκθεση από την Ιατρική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και συνεχίσαμε με αντίστοιχες ενέργειες και πρωτοβουλίες.

Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε» τονίζει και συμπληρώνει ότι «η πηγή της Αιξωνής αναγνωρίστηκε από την αρμόδια επιτροπή ως ιαματική. Πρόκειται για τη μοναδική αναγνωρισμένη ιαματική πηγή σε ολόκληρη την Αττική».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.