Κλειστοί το Σαββατοκύριακο οι σταθμοί του μετρό σε Άλιμο και Ελληνικό




Πέντε από τους δέκα σταθμούς των γραμμών 2 και 3 του ΜΕΤΡΟ στους οποίους δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα οι πύλες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αναμένεται να παραμείνουν κλειστοί το προσεχές Σαββατοκύριακο για να πραγματοποιηθούν οι τεχνικές εργασίες.

Λόγω των εργασιών, το Σάββατο 4/3 και την Κυριακή 5/3 οι σταθμοί ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΑΛΙΜΟΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ της γραμμής 2 και οι σταθμοί ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ και ΧΑΛΑΝΔΡΙ της γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ θα είναι κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση για αποβίβαση/επιβίβαση, ενώ στη γραμμή 2 οι συρμοί θα τερματίζουν στον σταθμό ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ.

Για τον σταθμό ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ η εξυπηρέτηση των επιβατών θα γίνεται με τις υπάρχουσες γραμμές ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ και ΤΡΟΛΕΪ ως εξής:
Οι επιβάτες των γραμμών Α13, 12, 24, 25 θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω του σταθμού ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.
Οι επιβάτες των γραμμών 700, 730, 821, 822, 823 θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω των διερχόμενων γραμμών Α13, 12, 24, 25 και θα μετεπιβιβάζονται στη γραμμή 2 του ΜΕΤΡΟ στον σταθμό ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

Για τον σταθμό ΑΛΙΜΟΣ η εξυπηρέτηση των επιβατών θα γίνεται με τις υπάρχουσες γραμμές ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ως εξής:
Οι επιβάτες της γραμμής Α3 θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω των σταθμών ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ και ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ.
Οι επιβάτες των γραμμών 101, 155 θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω του σταθμού ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ.

Για τον σταθμό ΕΛΛΗΝΙΚΟ η εξυπηρέτηση των επιβατών θα γίνεται με προσωρινή και τις υπάρχουσες γραμμές ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ως εξής:
Θα δρομολογηθεί η προσωρινή γραμμή Χ4 (ΣΤ. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ), με αφετηρία στον Σταθμό Μετρό “Αργυρούπολη” (επί της παρόδου λεωφόρου Βουλιαγμένης, στη θέση της αφετηρίας της γραμμής 142) και κυκλική διαδρομή έως τον Σταθμό Μετρό “Ελληνικό”, πραγματοποιώντας τις στάσεις ΣΤ. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ επί της λεωφ. Βουλιαγμένης (ρεύμα προς Γλυφάδα), ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ επί της λεωφ. Βουλιαγμένης (ρεύμα προς Γλυφάδα) για αποβίβαση προς τις τροφοδοτικές γραμμές και ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ επί της οδού Ελ. Βενιζέλου για επιβίβαση από τις τροφοδοτικές γραμμές.
Οι επιβάτες της γραμμής Α3 θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω του σταθμού ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ.
Οι επιβάτες των γραμμών 122, 124, 154, 171, 205, Χ97 θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω των διερχόμενων γραμμών Χ4, Α3 και θα μετεπιβιβάζονται στη γραμμή 2 του ΜΕΤΡΟ στον σταθμό ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ.

Για τον σταθμό ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ η εξυπηρέτηση των επιβατών θα γίνεται με τις υπάρχουσες γραμμές ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ως εξής:
Οι επιβάτες των γραμμών Α7, 610, 653, 14, 18, 19 θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω του σταθμού ΠΑΝΟΡΜΟΥ.
Οι επιβάτες της γραμμής Β5 θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω του σταθμού ΚΑΤΕΧΑΚΗ.
Οι επιβάτες της γραμμής 230 θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω του σταθμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της γραμμής 2.
Οι επιβάτες των γραμμών Ραφήνας – Νέας Μάκρης – Μαραθώνα και των γραμμών Μαρκοπούλου – Λαυρίου με διαδρομή Μεσογειακώς του Κ.Τ.Ε.Λ. Αττικής θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω του σταθμού ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ.
Οι επιβάτες των γραμμών Ωρωπού – Αγίων Αποστόλων με διαδρομή μέσω Κηφισίας του Κ.Τ.Ε.Λ. Αττικής θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω του σταθμού ΒΙΚΤΩΡΙΑ της γραμμής 1.

Για τον σταθμό ΧΑΛΑΝΔΡΙ η εξυπηρέτηση των επιβατών θα γίνεται με προσωρινή και τις υπάρχουσες γραμμές ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ως εξής:
Θα δρομολογηθεί η προσωρινή γραμμή Χ3 (ΣΤ. ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ), με αφετηρία στον Σταθμό “Δουκίσσης Πλακεντίας” (επί του διαμορφωμένου χώρου αφετηριών-τερμάτων, στη θέση της Αφετηρίας της γραμμής 302) και κυκλική διαδρομή έως τον Σταθμό Μετρό “Χαλάνδρι”, πραγματοποιώντας στάση στην Αφετηρία της γραμμής 405 – Τέρμα της γραμμής 404 στο διαμορφωμένο χώρο αφετηριών-τερμάτων του Σταθμού Μετρό “Χαλάνδρι” για μετεπιβίβαση στο ΜΕΤΡΟ.
Οι επιβάτες της γραμμής 405 θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω του σταθμού ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ.
Οι επιβάτες των γραμμών 404, 450, 451, 460, 461, 19 θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω της διερχόμενων γραμμών Χ3, 405 και θα μετεπιβιβάζονται στη γραμμή 3 του ΜΕΤΡΟ στον σταθμό ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ.

Επισημαίνεται ότι η ολιγοήμερη διακοπή λειτουργίας των σταθμών απαιτείται για την ασφαλή και γρήγορη εγκατάσταση των πυλών, αφού απαιτείται διασύνδεση τόσο με τα τοπικά σε επίπεδο σταθμού και κεντρικά σε επίπεδο Κ.Ε.Λ. συστήματα ελέγχου, όσο και με τα ήδη εγκαταστημένα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα (πυρανίχνευσης, αυτοματισμών και ελέγχου σταθμού, απευθείας τηλεφώνων, μετάδοσης δεδομένων, καμερών, ωρολογίων, παροχής ισχύος).

ΠΗΓΗ: athenstransitgr.blogspot.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.