Ερώτηση στη Βουλή για την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Βούλας και Βάρης




“Τα Αστυνομικά Τμήματα Βούλας και Βάρης αποτελούν κέντρο αναφοράς για τα μέτρα προληπτικής προστασίας των πολιτών” αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτηση της προς τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, η βουλευτής Αττικής, Εύη Χριστοφιλοπούλου (Δημοκρατική Συμπαράταξη)

Αναλυτικά:

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παν. Σκουρλέτη

Θέμα: «Αναδιοργάνωση Αστυνομικών Τμημάτων της Βούλας και της Βάρης»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών που έχει παρουσιαστεί, τα Αστυνομικά Τμήματα Βούλας και Βάρης πρόκειται να καταργηθούν και να συγχωνευθούν με το Αστυνομικό Τμήμα Βουλιαγμένης.

Η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και η πρόληψη και καταστολή της  εγκληματικής δραστηριότητας, προϋποθέτουν ισχυρή αστυνομική παρουσία. Τα Αστυνομικά Τμήματα Βούλας και Βάρης αποτελούν κέντρο αναφοράς για τα μέτρα προληπτικής προστασίας των πολιτών.

Ένας μεγάλος αριθμός των Αστυνομικών Τμημάτων ανά τη χώρα επιβαρύνεται με έξοδα ενοικίων καθώς τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα Α.Τ. είναι ιδιωτικά . Στην περίπτωση του Αστυνομικού Τμήματος Βούλας, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το τμήμα είναι δημοτικό και παραχωρείται δωρεάν στην Αστυνομία.

Επειδή οι απομακρύνσεις των Αστυνομικών Τμημάτων Βούλας και Βάρης θα έχουν προφανείς αρνητικές συνέπειες για την εμπέδωση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας για το σύνολο των κατοίκων όλου του Δήμου.

Επειδή το Δημόσιο δεν επιβαρύνεται με έξοδα ενοικίου για το Αστυνομικό τμήμα Βούλας, ερωτάστε:

  • Προτίθεστε να διατηρήσετε τα Α.Τ. Βούλας και Βάρης;

Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.