Ελληνικό: Oι γυναίκες πρόσφυγες του καταυλισμού θα επισκεφτούν την Ακρόπολη
kouvela

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, πραγματοποίησε χθες, 20/9/2016, συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Χρήστο Καπάταη, την Αντιπερειφερειάρχη Διοίκησης Περιφέρειας Αττικής, Ελισάβετ Τασούλη, καθώς και την εκπρόσωπο από τις αλληλέγγυες γυναίκες του Ελληνικού, Αγγελική Βισβίκη.

Η συνάντηση, που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΓΓΙΦ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από καθέναν από τους παραπάνω φορείς για τη βελτίωση της διαμονής και της διαβίωσης των γυναικών προσφύγων στη χώρα μας.
Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη

Έπειτα από γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή προτάσεων, αποφασίστηκε η συνεργασία της ΓΓΙΦ με την Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα με την Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας.
Κοινός σκοπός μας είναι η διοργάνωση επίσκεψης των γυναικών προσφύγων, που διαμένουν στα τρία camp φιλοξενίας του Ελληνικού, στην Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Οι γυναίκες πρόσφυγες βιώνουν τη δυσκολία της προσφυγιάς, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να αντιμετωπίσουν και ένα πλήθος προβλημάτων, που σχετίζονται με την έμφυλη διάκριση.

Παράλληλα, βρίσκονται διαρκώς σε μια αναμέτρηση με μια καθημερινότητα χωρίς εναλλαγή. Κατά συνέπεια, η γνωριμία τους με τον τόπο που τις φιλοξενεί και την ιστορία του, θεωρήσαμε ότι αναμένεται να δώσει στις γυναίκες πρόσφυγες μια πνοή πολιτισμού.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι πιλοτική, με σκοπό όχι μόνο να αποτελέσει ένα θετικό παράδειγμα, αλλά να εμπλουτιστεί και να επεκταθεί και σε άλλα camp φιλοξενίας προσφύγων.

Κόντρα στη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και το σεξισμό, η ΓΓΙΦ και η Περιφέρεια Αττικής απαντούν αλληλέγγυα, σπάζοντας τα δεσμά που θέλουν τις γυναίκες πρόσφυγες απομακρυσμένες από τις κοιτίδες πολιτισμού, στις οποίες διαμένουν.

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/ Το Γραφείο Τύπου, 21/09/2016
Τηλ. 2131511102

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.