Ανακοίνωση για την αποχώρηση από το δημοτικό συμβούλιο




Δελτίο τύπου της παράταξης “Άλιμος: εδώ ζούμε”

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σύσσωμη η αντιπολίτευση έθεσε το ζήτημα των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στον χώρο του π. Αεροδρομίου του Ελληνικού. Η κάθε παράταξη, στο πλαίσιο της δικής της προσέγγισης στο θέμα, έθεσε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα για ένα πρόβλημα που μέρα με την μέρα γιγαντώνεται.

Στους προβληματισμούς της αντιπολίτευσης ο Δήμαρχος επέλεξε να επιτεθεί με οξύτατους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε όσους του έθεταν ερωτήματα και προβληματισμούς. Για μια ακόμη φορά στα σοβαρά ζητήματα, επιτίθεται με χυδαίους όρους και σε προσωπικό επίπεδο, σε επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικούς συμβούλους και πολίτες χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού στον θεσμό που εκπροσωπεί.

Για μια ακόμη φορά σε ένα πολύ σοβαρό και κρίσιμο ζήτημα επιλέγει, αντί το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητά την ουσία του πράγματος, να συζητά την προσβλητική του συμπεριφορά. Είναι άραγε μια πάγια τακτική του κου Κονδύλη, να αποφεύγει να απαντά στα δύσκολα και ουσιαστικά ή αδυνατεί πλέον να συγκρατήσει τον εαυτό του και χυδαιολογεί;

Σε κάθε περίπτωση, η επαναλαμβανόμενη εικόνα ενός Δημάρχου, πόσο δε ενός νέου ανθρώπου που παπαγαλίζει ότι φέρνει το νέο στην πόλη, που ωρύεται, βρίζει, απειλεί και βρίσκεται εκτός εαυτού, είναι και επικίνδυνη και αντιδημοκρατική.

Για μια ακόμη φορά, ο π. Δήμαρχος Θάνος Ορφανός, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης όπως και το σύνολο των παρατάξεών της, κατήγγειλαν τον κ. Κονδύλη για τον αυταρχισμό και την απαράδεκτη συμπεριφορά του και για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου, σύσσωμη η αντιπολίτευση αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κος Κονδύλης απαξιώνει συστηματικά το σημαντικότερο θεσμό της πόλης μας και για αυτό έμεινε μόνος του.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.