Έγιναν δότες ζωής!
Είναι το μήνυμα που πέρασε μέσα από τα πρόσωπα των Ελλήνων Ολυμπιονικών και των αθλητών των ομάδων υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών, του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο όλοι οι Έλληνες και να γίνουν δότες μυελού των οστών. Να γίνουν Δότες Ζωής!

της Αγγελικής Βύζικα
Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη

Ο Σύλλογος παρακίνησε και παίκτες και προπονητές του ΝΟΒ ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην εκστρατεία των Ολυμπιονικών να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών καταθέτοντας δείγματα στην Τράπεζα, που το «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ» οργάνωσε, σήμερα (27/1), στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μ. Βαρδινογιάννη» Ελπίδα,

Η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βούλα Κοζομπόλη και Εύη Μωραϊτίδου αντίστοιχα και οι Ολυμπιονίκες Νικόλας Κακλαμανάκης και Κώστας Λούδης έδωσαν το παρών σε αυτή την προσπάθεια του Συλλόγου, για ευαισθητοποίηση αθλητών και κόσμου.

Ο επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών «Όραμα Ελπίδας», Παιδίατρος, Στέλιος Γραφάκος, τόνισε: «Να ευχαριστήσω τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης και τους ολυμπιονίκες γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που είναι κοντά μας. Χάρις σε προσπάθειες και ανθρώπους σαν αυτούς μέσα σε 2 χρόνια έχουμε γράψει 21000 δότες, που είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα, έχουμε δώσει μοσχεύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και περιμένουμε ότι με τέτοιους πρεσβευτές όπως είναι οι αθλητές μας, θα μπορέσουμε γρήγορα, ο αριθμός να αυξηθεί έτσι ώστε οι Έλληνες, που χρειάζονται μεταμόσχευση του μυελού των οστών και δεν βρίσκουν ένα δότη στην οικογένεια τους, να μπορούν να βρουν ένα δότη που θα τους βοηθήσει άμεσα».

Η πρόεδρος του ΣΕΟ Βούλα Κοζομπόλη, αναφέρθηκε στην πολύ απλή διαδικασία του να γίνει κάποιος δότης: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχισμένοι, ως Σύλλογος Ολυμπιονικών, που βρίσκουμε ανταπόκριση σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε και να συνεισφέρουμε και με το πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει «Αγωνιζόμαστε για την ελπίδα κερδίζουμε τη ζωή», μπορούμε να παρακινήσουμε και άλλους, εκτός του ότι έχουμε γίνει κι εμείς οι ίδιοι δότες μυελού των οστών, να γίνουν εθελοντές δότες και με μεγάλη μας χαρά, ακούσαμε σήμερα από τον κ. Γραφάκο ότι πλέον έχουν φθάσει τις 21.000 αριθμός βέβαια που πρέπει να αυξηθεί κατά πολύ, να πάει τουλάχιστον στις 100.000, όμως μ’ αυτόν τον ρυθμό που προχωράμε και με τη βοήθεια όλων θα μπορέσουμε να το πετύχουμε. Να παρακινήσω κι εγώ όλο τον κόσμο από 18 έως 45 ετών να έρθει να γίνει εθελοντής δότης, είναι κάτι πολύ απλό, σου παίρνουν μόνο λίγο σάλιο και αν στη συνέχεια βρεθείς συμβατός δότης και μπορείς να βοηθήσεις ένα συνάνθρωπο γίνεται η διαδικασία μόνο και με αιμοληψία. Οπότε να πω σε όλους, όποιος μπορεί και να θέλει να έρθει να γίνει εθελοντής δότης θα σώσει μια ζωή θα βοηθήσει είτε ένα μικρό παιδί είτε έναν ενήλικα.

Η αντιπρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών και πρώην παίκτρια της Βουλιαγμένης Εύη Μωραϊτίδου, τόνισε στις δηλώσεις της: «Για μένα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα σήμερα. Ήταν μια ομάδα την οποία έχω υπηρετήσει, ήταν συμπαίκτριες μου τόσο στην ομάδα της Βουλιαγμένης όσο και στην Εθνική ομάδα, που έχουμε παίξει μαζί και χαίρομαι που έχουμε καταφέρει μέσα από το Σύλλογο Ολυμπιονικών να παρακινήσουμε και άλλους αθλητές, αλλά και άλλο κόσμο να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών. Για μένα είναι πιο σημαντικό πλέον να αποτελώ πρότυπο για προσφορά στην κοινωνία και όχι τόσο ως αθλήτρια. Τώρα το βρίσκω πιο σημαντικό να είναι πρότυπο για μια προσφορά που θα κάνουμε στο κοινωνικό σύνολο, παρά ότι ως αθλήτρια. Και χαίρομαι που σημερινοί αθλητές παρακινούνται από εμάς για να γίνουν δότες, με σκοπό να παρακινήσουν και αυτοί άλλους».

Ο συνδετικός κρίκος, που έφερε κοντά τον ΣΕΟ και τον ΝΟΒ, ήταν ο προπονητής της ανδρικής ομάδας πόλο της Βουλιαγμένης, ο Ολυμπιονίκης Κώστας Λούδης, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του, παρουσίασε όλους τους αθλητές του, τους συνεργάτες και τους παράγοντες του ΝΟΒ και μίλησε για την εμπειρία της δικής του δειγματοληψίας στην πρώτη δράση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών πριν από δύο χρόνια, ενώ ο χρυσός Ολυμπιονίκης του σέρφινγκ και επί σειρά ετών αθλητής της Βουλιαγμένης Νίκος Κακλαμανάκης, χαιρέτισε την εκδήλωση και κατέληξε με την φράση: «Ας γίνουμε όλοι μία σταγόνα αλληλεγγύης στον ωκεανό της Ελπίδας».

Ο Κώστας Τσαλκάνης, παίκτης της ομάδας ανδρών της Βουλιαγμένης αναφέρθηκε στην προσπάθεια και τη στήριξη της όλης εκστρατείας: «Είναι πολύ σημαντική προσπάθεια. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των Ελλήνων Ολυμπιονικών και στο Όραμα Ελπίδα. Θεωρώ ότι είναι ευθύνη μας είμαστε και από μια ομάδα τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, που είναι γνωστός για το κοινωνικό του έργο και θεωρώ ότι είναι υποχρέωση των υγιών ανθρώπων και ιδιαίτερα των αθλητών να ανταποκριθούν και να γίνουν δότες και να βοηθήσουμε αν χρειαστεί κάποιο συνάνθρωπο μας, που αντιμετωπίζει κάποια σοβαρή ασθένεια».

Η τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης και της Εθνικής ομάδας, Έλενα Κούβδου θα θεωρήσει τυχερό τον εαυτό της αν μπορέσει να βοηθήσει κάποιο συνάνθρωπό της: «Είναι μια πολύ ωραία πρωτοβουλία από το σύλλογο Ελπίδα. Εμείς οι αθλητές μπορούμε να γίνουμε το παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο δίνοντας λίγο από το χρόνο μας, να γίνουμε κι εμείς δότες μυελού των οστών και μακάρι να έχουμε την τύχη να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ένα συνάνθρωπο μας».

ΠΗΓΗ: nov.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.