Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Αγίου Δημητρίου για τα εργατικά ατυχήματα




Δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ”ατυχήματα” – ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.
Το αίμα των εργαζομένων χύνεται καθημερινά την ώρα που η Κυβέρνηση καταθέτει το Αντασφαλιστικό Συνταξιοδοτικό, την ώρα που κόβει το επίδομα των Βαρέων Ανθυγιεινών οριστικά από το 2017 (και σήμερα μετά τις 6 μέρες αναρρωτική δεν χορηγείται με το νεο μισθολόγιο).

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Το αποτέλεσμα της συστηματικής αδιαφορίας, απαξίωσης, περικοπών με τη μείωση των πόρων στην Τ.Α και τη τραγική έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού, είναι να θρηνούμε καθημερινά εργαζομένους.
Στους περισσότερους Δήμους σήμερα δεν χορηγούνται Μέσα Ατομικής Προστασίας, δεν υπάρχει Ιατρός Εργασίας και Τεχνικός Ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει τις απαραίτητες Ιατρικές Εξετάσεις και εμβολιασμούς.

Η κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό μετά την μαζική αποχώρηση με συντάξεις και σοβαρές ασθένειες μόνιμων εργαζομένων γίνεται είτε απο ιδιώτες εργολάβους (χωρίς έλεγχο) και απο ευέλικτες σχέσεις εργασίας 8μηνα, 2μηνα ακόμα και απο 5μηνα κοινωφελούς εργασίας, παραβιάζοντας ακόμα την εργατική νομοθεσία και την κοινή λογική. Τα απορριμματοφόρα είναι σε άθλια κατάσταση, σαράβαλα, χωρίς συντήρηση, λάστιχα φρένα και έλεγχο από ΚΤΕΟ. Νέα μηχανήματα και εξοπλισμός είναι ανύπαρκτα.

Ο θάνατος εργαζομένου 5μηνου στο Δήμο Μεγάρων επιβεβαιώνει των εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε στους Δήμους.
Εχτές άλλο ένα θανατηφόρο στη Θεσσαλονίκη με θάνατο εργάτη καθαριότητας και στον Πύργο 2 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σοβαρά.
Το ίδιο και στο Αγρίνιο με οδηγό απορριμματοφόρου.

Η εντατικοποίηση το άγχος και η εξαντλητική εργασία σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω μας οδηγούν να πιστεύουμε οτι δεν είναι απλα ατυχήματα αλλά Εγκλήματα, είναι ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ – ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ.-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΞΕΝΟΦΟΝΤΟΣ 10
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΗΛ: 6973844326
email: [email protected]

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ           ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.