“Άλιμε μου, παράδεισε μου” (VIDEO&EIKONEΣ)




(Ρεπορτάζ – Βίντεο – Φωτογραφίες: Άκης Μάνος)

6 Οκτώβρη και οι παραλίες της πόλης μας είναι γεμάτες κόσμο. Ανάμεσά τους και πολλοί τουρίστες, που απολάμβαναν τις βόλτες στο παραλιακό μέτωπο και τις βουτιές στα νερά του Σαρωνικού. Άλλωστε η απόσταση από το κέντρο της Αθήνας είναι τόσο μικρή και σιγά σιγά, o Άλιμος μπαίνει στον τουριστικό χάρτη της Αττικής.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, κέρδισε το στοίχημα της αναμόρφωσης του παραλιακού πεζόδρομου, με το κλείσιμο της τρύπας, το ξήλωμα του αντιαισθητικού πάρκου με τα φουσκωτά, το “λίφτινγκ” στην παιδική χαρά (σε λίγο καιρό θα αντικατασταθούν όλα τα όργανα), τη δημιουργία υπαίθριου γυμναστηρίου, την τοποθέτηση προστατευτικών κάγκελων και τον φωτισμό όλης της παραλίας, για να μπορεί κάποιος να κάνει άφοβα τον περίπατό του και το βράδυ.

Τι και αν μπήκε ο Οκτώβρης και τυπικά έχουμε φθινόπωρο, ο καιρός θυμίζει ακόμα καλοκαίρι.
Έτσι και οι δημότες του Αλίμου ανταποκρινόμενοι στο “κάλεσμά του” βγήκαν να κάνουν την γυμναστική τους στα υπαίθρια όργανα γυμναστικής που έχει τοποθετήσει ο δήμος , να κάνουν την βόλτα τους με το ποδήλατό τους  να χαλαρώσουν κάτω από την σκιά των δέντρων ή απλά να κάτσουν σ’ ένα παγκάκι και να απολαύσουν τη θέα προς τη θάλασσα και το δροσερό φθινοπωρινό αεράκι.

Εκεί βρήκαμε τον συμπαθέστατο κύριο Παναγιώτη , ο οποίος μας μίλησε για αρκετή ώρα.
Ο κύριος Παναγιώτης είναι 81 ετών πρώην κάτοικος Φινλανδίας. Έζησε εκεί για 47 χρόνια και πριν από 4 χρόνια αποφάσισε
να γυρίσει στην Ελλάδα, αφού έβαλε γνωστούς να του βρουν σπίτι , με τη προϋπόθεση να έχει θέα προς τη θάλασσα αλλά και το βουνό.
Αρκετά συχνά πηγαίνει στην παραλία του Αλίμου περπατώντας ολόκληρη την Λεωφόρο Καλαμακίου και κάθεται  στα παγκάκια του πάρκου, κάνει τον περίπατο του , αγναντεύει την θάλασσα και θυμάται τις μέρες που ήταν μικρός στο νησί όπου
μεγάλωσε μέχρι και που έφυγε για το εξωτερικό.
Εμείς του ευχόμαστε να είναι γερός και δυνατός  και να απολαμβάνει τις βόλτες του…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.