Κέντρo Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αλίμου: Η γνώση και η μάθηση δεν έχουν ηλικία (VIDEO&EIKONEΣ)


(Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες – Βίντεο: Δέσποινα Ιωάννου)

Η γνώση και η μάθηση δεν έχουν ηλικία, αλλά θέλουν κόπους και θυσίες, όπως απέδειξαν όσοι και όσες παραβρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για να παραλάβουν το πτυχίο τους, από τα μαθήματα που είχαν παρακολουθήσει την περσινή χρονιά στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Αλίμου.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η  μέρα που διάλεξαν για  να γίνει η συγκεκριμένη εκδήλωση, μιας και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας είχε την τιμητική της, ήταν η γιορτή της, πίστη-ελπίδα-αγάπη και σοφία είναι τα 4 αγαθά που την διακρίνουν.
Ο πρόεδρος της αλλά και υπεύθυνος των προγραμμάτων για την εκπαίδευση ενηλίκων των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης Αλίμου, Γιάννης Μαριόλης ευχαρίστησε από καρδιάς όσους πλαισίωσαν την επιμόρφωση με αγάπη και περιμένει να έχει την  ίδια συμμετοχή και φέτος.
“Είναι η 2η χρονιά που θα συνεχιστεί η επιμόρφωση των πολιτών, με τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης, με δράσεις εθνικής και τοπικής εμβέλειας, που προσφέρει ο Δήμος μας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης Και Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης).
Το κέντρο του Δήμου Αλίμου, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι από τα πλέον πρωτοπόρα σε πανελλαδική κλίμακα.

Φέτος οι εκπαιδευτικές δράσεις για την Α΄περίοδο 2015-2016 καλύπτουν 40 θεματικές ενότητες και απευθύνονται σε ενήλικες κάθε μόρφωσης, εθνικής προέλευσης και ηλικίας, που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά, να καλλιεργηθούν ως άνθρωποι και βέβαια να αποκτήσουν περαιτέρω γνώσεις και δεξιότητες.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κάπου στα μέσα Οκτώβρη και θα γίνονται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, για τους πολίτες που διαμένουν στο Κάτω Καλαμάκι, και στο 3ο Λύκειο για αυτούς που μένουν στο Άνω.
Για όσους επιθυμούν να πάρουν μέρος, οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνονται στις 3 Οκτωβρίου.
Στόχος είναι να βγει ο κόσμος απ΄το σπίτι του και να αρχίσει να έχει ανησυχίες, για το τι μπορεί να μάθει, αλλά και τι μπορεί να δημιουργήσει, έστω και σε προχωρημένη ηλικία”.

“Είναι πράγματι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους εκπαιδευόμενους, αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ  Παναγιώτης Μανούρης.
“Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και τα χρήματα,θέλω να πω ένα ευχαριστώ,αλλά να ζητήσω και μια μεγάλη συγγνώμη από τους εκπαιδευτές μας, γιατί παρόλο που είναι για αρκετό καιρό απλήρωτοι, έχουν σταθεί στο ύψος τους και έβγαλαν το πρόγραμμα  εις πέρας”.
Ευχαρίστησε όσους τον προσκάλεσαν να παραβρεθεί, αλλά και όλους τους “μαθητές” και τόνισε πως παρόλο που το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά, έχει κατορθώσει με τα 82 τμήματα και τους 1600 εγγεγραμμένους, μέσα σε διάστημα ενάμιση χρόνου, να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους Δήμους.
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, αφού ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Μανούρη, τον πρόεδρο και την Ντόρα Δανοχρήστου για τον εθελοντισμό τους σε πολλά μέρη του προγράμματος, έδωσε συγχαρητήρια στους “ενεργούς” πολίτες, στα ανήσυχα πνεύματα, όπως τους αποκάλεσε, μιας και η δημιουργικότητά τους, τους έφερε εδώ ώστε να εμπλουτίσουν  περισσότερο τις γνώσεις τους.
Μάλιστα τους έδωσε και ένα παραπάνω κίνητρο, αφού αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της κομποστοποίησης τονίζοντας ότι όσοι το παρακολουθήσουν θα τους δοθεί  κάδος για μεγαλύτερη  βοήθεια  και εξειδίκευση.

Η αγάπη, η ελπίδα και η σοφία που υπάρχουν στη ζωή μας, μας βοηθούν ώστε να συνεχίζουμε τις προσπάθειες και για άλλα προγράμματα, τα οποία όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσουμε θα καταφέρουμε  να τα υλοποιήσουμε (ΠΡΟΤΕΚΤΑ-ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ-ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ).
Χρόνια πολλά σε όσες γιορτάζουν” είπε ο Ανδρέας Κονδύλης.

Η Βασιλική Μποφέα , ήταν απ΄τις πρώτες μαθήτριες που πήραν μέρος στα μαθήματα του Κ.Δ.Β.Μ.Α. “
“Ήταν ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα το οποίο είχε διάρκεια 50 ωρών, όλες εποικοδομητικές και ο εκπαιδευτής που είχαμε  ήταν εξαίρετος¨μας είπε. “Χάρη στον κ.Πολυμέρη, μπορέσαμε να μάθουμε πάρα πολλά πράγματα, του είμαι ευγνώμων και μακάρι να τον έχουμε και φέτος. Θα δηλώσω και πάλι συμμετοχή, γιατί όλη η προσπάθεια ήταν εξαιρετική. Ευχαριστούμε!
Γιάννης Μαριόλης και Παναγιώτης Μανούρης
Ο Γιάννης Μαριόλης με τον Παναγιώτη Μανούρη και τον συνεργάτη του και τη Ντόρα Δανοχρήστου
Ο Ανδρέας Κονδύλης παραδίδει τα πιστοποιητικά σπουδών
Ο Ανδρέας Κονδύλης δίνει στον Παναγιώτη Μανούρη  αναμνηστική πλακέτα – μια πέτρα, η οποία είχε πάνω ένα καραβάκι σε μπλε χρώμα
Ο Ανδρέας Κονδύλης παραδίδει το πιστοποιητικό σπουδών στον δημοτικό σύμβουλο Χρυσόστομο Αγγελόπουλο, ο οποίος παρακολούθησε μαθήματα για την παροχή Α΄Βοηθειών

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι ο Δήμος Αλίμου και το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων (Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς & Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν και εμπλουτίζουν τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής και τοπικής εμβέλειας.Aνδρέας Κονδύλης: Κάνουμε τα ρέματα γραμμικά πάρκα πρασίνου και χώρους περιπάτου

Οι εκπαιδευτικές δράσεις για την A΄ περίοδο 2015 – 2016 καλύπτουν 40 θεματικές ενότητες και απευθύνονται σε ενήλικες κάθε μόρφωσης, εθνικής προέλευσης και ηλικίας, που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά, να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, να καλλιεργηθούν ως άνθρωποι.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα, απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι εγγραφές ξεκινούν την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015. Οι επιλεγέντες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς μετά τη συγκρότηση των τμημάτων. Στο τέλος της επιμόρφωσης θα χορηγηθεί βεβαίωση σπουδών.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Εγγραφές

  • Δημαρχείο Αλίμου: Αριστοτέλους 53 (ισόγειο – υποδοχή), εντεταλμένος υπάλληλος,

τηλ. 213 2008000 (ώρες 08:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.).

  • ΚΕΠ Κάτω Καλαμακίου: Θουκυδίδου 43, εντεταλμένος υπάλληλος, τηλ. 213 2024900.
  • ΚΕΠ Άνω Καλαμακίου: Δωδεκανήσου 63, εντεταλμένος υπάλληλος, τηλ. 213 2149100.

Ώρες λειτουργίας ΚΕΠ, καθημερινές: 08:00 – 19:30, Σάββατο: 08:15 – 13:45.

Πληροφορίες

  • Γραφείο Παιδείας του Δήμου Αλίμου: Παύλου Μελά 5 (2ος όροφος), κος. Μπεναβέλλης Σταύρος, κος. Μούκος Μανώλης τηλ. 210 9831087 (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 11:00 π.μ.– 14:00 μ.μ.)

 Η αίτηση υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική πύλη του Δήμου Αλίμου (www.alimos.gr).

 

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αλίμου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα (ανάλογα με τις αιτήσεις συμμετοχής):

Α/Α

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΩΡΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

1Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων

25

2Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη

25

3Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν

25

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

4Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες

25

5Οικολογικές λύσεις για το σπίτι

25

6Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής

25

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

7Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο

50

8Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις

50

9Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

25

10Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)

25

11Δημιουργία Ιστοσελίδας

50

12Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία

25

ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

13Βασικά Αγγλικά A1 (αρχάριοι)

50

14Βασικά Αγγλικά A2 ( πιο προχωρημένοι)

50

15Βασικά Γαλλλικά A1 (αρχάριοι)

50

16Βασικά Γαλλλικά A2 ( πιο προχωρημένοι)

50

17Βασικά Γερμανικά A1 (αρχάριοι)

50

18Βασικά Γερμανικά A2 ( πιο προχωρημένοι)

50

19Βασικά Ιταλικά A1 (αρχάριοι)

50

20Βασικά Ιταλικά A2 ( πιο προχωρημένοι)

50

21Ισπανικά για τον τουρισμό (αρχάριοι)

25

22Ισπανικά για τον τουρισμό (πιο προχωρημένοι)

25

23Ρωσικά για τον τουρισμό (αρχάριοι)

25

24Κινέζικα για τον τουρισμό (αρχάριοι)

25

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

25Αποτελεσματική συνεργασία στον εργασιακό χώρο

25

26Αποτελεσματική ηγεσία στην εργασία

25

27Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία

25

28Αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στην καθημερινή ζωή

25

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ

29Ιστορία της Τέχνης

25

30Φωτογραφία

25

31Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση)

50

32Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

50

33Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

25

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

34Άθληση στην Τρίτη Ηλικία

25

35Αρχιτεκτονική κήπων

25

36Τοπική αυτοδιοίκηση και πολίτης: Υποχρεώσεις και δικαιώματα των κατοίκων τοπικής κοινωνίας

25

37Κατανοώ το φορολογικό σύστημα και φτιάχνω τη φορολογική μου δήλωση

12

38Εθελοντισμός: Διαχείριση Κινδύνων, Κρίσεων, Εκτάκτων αναγκών στην τοπική κοινωνία

25

39Προληπτική ιατρική για την Τρίτη Ηλικία

25

40Ανακύκλωση και κομποστοποίηση

25

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X