Δριμύ κατηγορώ για το θέμα των προσφύγων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού
Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζουν την κοινή ανακoίνωση των δημάρχων των νοτίων προαστίων για το θέμα των προσφύγων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Το notia.gr είχε σχολιάσει αρνητικά τη φωτογραφία που είχε δοθεί στη δημοσιότητα μετά  τη συνάντηση και έδειχνε τους δημάρχους με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, μία μέρα μόλις μετά την εκατόμβη θυμάτων, στα ανοιχτά της Λιβύης.

Από την ανακοίνωση όμως απουσίαζε το όνομα του δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Αλίμου αρνήθηκε να βάλει το όνομά του από τη στιγμή που δεν υπήρχε επίσημη θέση της κυβέρνησης για το θέμα. Έτσι λοιπόν, ο δήμαρχος εμφανιζόταν στη φωτογραφία, αλλά το όνομά του έλειπε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :

Οι  επικεφαλής των αυτοδιοικητικών  κινήσεων  των δήμων του νότιου παραλιακού τομέα, Αλίμου, Βάρης –Βούλας –Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης,  Ηλιούπολης, Παλαιού Φαλήρου  με αφορμή την συνάντηση των 6 δημάρχων Αλίμου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης ,Ηλιούπολης , Π. Φαλήρου που πραγματοποιήθηκε στις 20/4/2015 με θέμα την ενδεχόμενη παραμονή προσφύγων πολέμου σε χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και την απαράδεκτη κοινή ανακοίνωση  που εξέδωσαν στις 21/4/2015, οι 5 Δήμαρχοι ( δεν υπογράφει την ανακοίνωση ο Δήμαρχος Αλίμου κ Αντρέας Κονδύλης ) την ημέρα που στη Μεσόγειο συνέβαιναν τραγικά γεγονότα, καταγγέλλουν την προκλητική και ανάλγητη στάση τους.

Οι εκατόμβες πνιγμένων συνανθρώπων μας ουδόλως απασχόλησε την συνάντηση των δημάρχων με αντικείμενο το θέμα των προσφύγων.

Μπροστά στην ανθρωπιστική κρίση, τις προσφυγικές  και μεταναστευτικές  ροές  που προκαλεί η σφοδρότητα των φονικών αδιάκοπων πολέμων – στους οποίους ΝΑΤΟ και ΕΕ είχαν άμεση συμμετοχή – των φυσικών, των κοινωνικών καταστροφών και της φτώχειας, μπροστά στην τραγωδία που συγκλονίζει την ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινότητα, την ημέρα που ανασύρονται εκατοντάδες σοροί πνιγμένων, οι συγκεκριμένοι δημοτικοί «άρχοντες»

δηλώνουν κατηγορηματικά «πως οι δήμοι μας δεν θα εμπλακούν…»

Αναφέρουν πως δεν  θα επιτρέψουν να μετατραπεί  το  πρώην αεροδρόμιο σε πρόχειρο χώρο εναπόθεσης ψυχών…

Όμως η εναπόθεση ψυχών υφίσταται ήδη στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, όπου κρατούνται χωρίς κατηγορητήριο μεγάλος αριθμών μεταναστών σε άθλιες συνθήκες. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και έχουμε θρηνήσει και τον θάνατο  συνανθρώπου μας. Απλά το έκρυβαν γιατί εξυπηρετούσε την πολιτική της νεοφιλελεύθερης «διαχείρισης» του θέματος των μεταναστών.

Τόσα χρόνια  που οι πολιτικές της «Ευρώπης φρούριο» καθιστούν τις χώρες υποδοχής και την Ελλάδα σε αποθήκες ψυχών δεν έβγαζαν μιλιά.

Καμία απαίτηση ή νύξη προς την  ΕΕ να συνδράμει ισομερώς στην αντιμετώπιση του προβλήματος, που και η ίδια προκάλεσε, πόσο μάλλον στη δημιουργία νόμιμου διαύλου διέλευσης, για την χώρα προορισμού.

Καμία έκκληση για συνδρομή μπροστά στην φρικτή ανθρωπιστική κρίση.

Πολύ μακριά από τη στάση των Ανθρώπων, συμπολιτών μας  στη Ρόδο, που έπεσαν στη θάλασσα για  να σώσουν ζωές.

Πολύ μακριά και από τη στάση του Δήμου Αγ. Δημητρίου που περιέθαλψε και συνεχίζει να συνδράμει με αλληλεγγύη, ομάδα Σύρων προσφύγων. (Τι έπαθαν άραγε οι δημότες από αυτή την αλληλέγγυα στάση τους προς τους εκδιωχθέντες από το σύνταγμα πρόσφυγες;) .

Καθώς επίσης και του Δήμου  Ραφήνας-Πικερμίου  που στέγασε άμεσα στο κλειστό Γυμναστήριο Πικερμίου πρόσφυγες που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Ευβοίας (στενό Καφηρέα  )και περισυλλέγησαν από το λιμενικό .

Απαιτείται βέβαια και η πολιτεία να διαθέσει την  απαραίτητη οικονομική στήριξη .

Απαιτείται, όμως, και οι δήμοι να σταθούν στοιχειωδώς πλάι στους πρόσφυγες με ανθρωπισμό, τον οποίο να δείξουν έμπρακτα.

Δεν διερευνήθηκε από τους κ.κ. Δημάρχους ούτε δηλώθηκε καμία πρόθεση ή πρόταση για δημιουργία κάποιας δομής προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, αν και στο κοινό δελτίο τύπου δηλώνουν ότι  δεν   έχουν ξενοφοβική ή  ρατσιστική διάθεση  και αντιλαμβάνονται πλήρως την  ανθρωπιστική τραγωδία.

Ορισμένοι προτιμούν να ασχολούνται με την προώθηση και τη στήριξη των απαράδεκτων επιχειρηματικών σχεδίων Λάτση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού. Σχέδια σκανδαλώδη και ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών του λεκανοπέδιου και την απαίτησή τους για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Τους καλούμε να αναλογισθούν έστω και τώρα τη στάση τους και να εναρμονισθούν με τα ανθρωπιστικά αισθήματα των δημοτών που είναι αγανακτισμένοι με αυτούς που προκαλούν αυτές τις τραγωδίες, με αυτούς που τις επιτρέπουν και με αυτούς που δεν τις αντιμετωπίζουν. 

                    Οι Επικεφαλής των Δημοτικών κινήσεων .

ΑΛΙΜΟΥ Μπελιά Ελένη, Δημοτική Κίνηση Αλίμου ΑΝΩ – ΚΑΤΩ  στο Καλαμάκι

 

ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ –ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Ματόπουλος Θάνος, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  Βάρης- Βούλας-  Βουλιάγμένης.                                         

                                 

ΓΛΥΦΑΔΑΣ Ταστάνης Τάσος, ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ  .Αγωνιστική Ριζοσπαστική   Συνεργασία  

                     .

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Κορτζίδης Χρήστος, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  Ελληνικου-Αργυρούπολης.

 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Κοκκοτίνης Χρήστος, ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ Ανθρώπινη Πόλη .

 

.Π.ΦΑΛΗΡΟΥ Μερκουράκης Κώστας, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ  Π. Φαλήρου.

ΑΘΗΝΑ   1 ΜΑΙΟΥ 2015

Χωράνε τα χαμόγελα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.