Π.Φάληρο – Ενημέρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο (24/11) – Συζήτηση επί του προϋπολογισμού
Με… «fast track» διαδικασίες ολοκληρώθηκε η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού, αλλά και των προϋπολογισμών των Νομικών Προσώπων του Δήμου, αφού οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κλήθηκαν να ψηφίσουν στο πέρας των «συμπτυγμένων» – σε ένα απόγευμα – συζητήσεων.
Στα θεωρεία και στα πέριξ της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου είχε μαζευτεί πλήθος πολιτών, ενώ τη συνεδρίαση παρακολούθησαν το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και το ΔΣ των Δασκάλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πολλοί γονείς καθώς επίσης και μέλη συλλογικοτήτων της περιοχής, όπως η «Πρωτοβουλία Κατοίκων».
Πριν ξεκινήσει η διαδικασία μάλιστα, το λόγο ζήτησαν εκπρόσωποι των φορέων (αίτημα που επανήλθε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου) χωρίς ωστόσο να τους επιτρέψει ο Δήμαρχος κ. Δ. Χατζηδάκης να τοποθετηθούν.
Μερκουράκης: Να μετατρέψουμε το Δημοτικό Συμβούλιο σε σχολείο Δημοκρατίας
Αμέσως μετά την εισήγηση του Δημάρχου επί του προϋπολογισμού, το λόγο πήρε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κ. Μερκουράκης για να σχολιάσει την άρνηση του Δημάρχου να δοθεί ο λόγος στους φορείς: «Αν θέλουμε να μιλάμε για αυτοδιοίκηση και όχι για παρακλάδι του κράτους στους δήμους πρέπει να μετατρέψουμε το δήμο σε κύτταρο ή αν θέλετε σε σχολείο δημοκρατίας για την κοινωνία» σημείωσε για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Είναι απογοητευτικό – και συγχρόνως αποκαλύπτει τη νοοτροπία της Δημοτικής Αρχής – να μη δίνεται ο λόγος στους φορείς ή σε άλλες συλλογικότητες που ήρθαν σήμερα εδώ και ζήτησαν να μιλήσουν. Όπως επίσης είναι απογοητευτική η μη σύγκλιση της – υπό νέα σύνθεση – επιτροπής διαβούλευσης για το κρίσιμο θέμα του προϋπολογισμού. Έγινε μια επιτροπή Διαβούλευσης αρχές Αυγούστου με τους απόλυτα απαραιτήτους, ίσα ίσα για να τηρήσουμε τη νομιμότητα».
Ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης τόνισε πως: «Για μας μέτρο της επιτυχίας μιας Δημοτικής Αρχής είναι η ικανότητα της να διαβουλεύεται με τον κόσμο και να προκαλεί τους δημότες να αναζητούν τη συμμέτοχη τους στα κοινά».
Μερκουράκης: Λειτουργείτε νόμιμα, αλλά όχι ηθικά
«Για να ενισχύσω τον παραπάνω συλλογισμό, θα σας δώσω άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Μας δώσατε την εισηγητική έκθεση επί του προϋπολογισμού 24 ώρες πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό είναι νόμιμο, είναι ηθικό όμως από τη στιγμή που δεν μας δίνετε χρόνο να τη μελετήσουμε ουσιαστικά; Το να μην δίνετε το λόγο στα ΔΣ της Ένωσης ή των Δασκάλων είναι νόμιμο μεν, αλλά είναι ηθικό; Το να μη συγκαλείτε τη νέα επιτροπή διαβούλευσης είναι νόμιμο, είναι όμως και ηθικό;» πρόσθεσε.
Λίγο αργότερα ο κ. Μερκουράκης προχώρησε σε παρατηρήσεις επί του τεχνικού προγράμματος, αν και όπως υπογράμμισε: «το πλαίσιο με το οποίο λειτουργεί η Δημοτική Αρχή δεν αφήνει περιθώρια σε ιδέες και προτάσεις από την αντιπολίτευση». «Βλέπουμε μια σειρά από έργα που ενώ εγγράφονται στην τεχνική έκθεση κάθε χρόνο, για κάποιο λόγο δεν υλοποιούνται. Έχουμε στοιχεία μέχρι τέλος Ιούλη του 2014 και βλέπουμε πως δεν έχει δοθεί ούτε μισό ευρώ σε μια σειρά από έργα. Θα πρέπει να περιμένουμε τα απολογιστικά στοιχεία που θα βγουν το 2015 για να δούμε τι από αυτά τα έργα έχει γίνει, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα» παρατήρησε.
Μετά από παρέμβαση του Δημάρχου που ζήτησε παραδείγματα και αναφέρθηκε στα γραφειοκρατικά προβλήματα που προέκυψαν λόγω της προεκλογικής περιόδου, ο εκπρόσωπος της ΡΑΚ σχολίασε: «Το 2013 είχατε προϋπολογίσει 200.000 χιλιάδες ευρώ για ανακατασκευή πεζοδρομίων των οικοδομικών τετραγώνων περιμετρικά της πλατείας Ντάβαρη. Έμεινα αδιάθετο το ποσό. Το ξαναβάλατε στο τεχνικό πρόγραμμα το 2014 και τώρα το ξανασυναντάμε στον προϋπολογισμό του 2015. Θέλουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα όπου τα έργα που προϋπολογίζονται θα πραγματοποιούνται και θα πραγματοποιούνται σε εύλογο χρονικό διάστημα. Όχι ένα τεχνικό πρόγραμμα που θα εγγράφει ξανά και ξανά δαπάνες για πεζοδρόμια, την ίδια ώρα που τα περισσότερα πεζοδρόμια δεν εξυπηρετούν ΑΜΕΑ».
Στο τελευταίο κομμάτι της δεκάλεπτης παρέμβασης του, ο κ. Μερκουράκης αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό, ενώ εστίασε στο κομμάτι της Παιδείας, δίνοντας «πάσα» στα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Ομάδας να αναλύσουν διεξοδικά τα ζητήματα της Υγείας, του Κοινωνικού Έργου και του Πολιτισμού – Αθλητισμού.
Παραθέτουμε αποσπάσματα από την τοποθέτηση του επικεφαλής της ΡΑΚ επί του προϋπολογσμού: «Δε μπορέσαμε από τη μελέτη την κωδικών του προϋπολογισμού να κατανοήσουμε τις πραγματικές προτεραιότητες και τον σχεδιασμό σας για τον επόμενο χρόνο. Και στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως είπατε και εσείς έχουμε ένα ‘μαξιλάρι 8.000.000 εκατομμυρίων ευρώ’. Και τι το κάνουμε το μαξιλάρι; Μάλλον για να κοιμόμαστε επάνω…».
«Και το λέω αυτό γιατί ο προϋπολογισμός που παρουσιάζετε βρίθει από κωδικούς και ποσά που επαναλαμβάνονται τα τελευταία χρόνια, από εκφράσεις όπως ‘ορθολογιστική οικονομική διαχείριση’ και ‘ρεαλιστικές βάσεις’, χωρίς καμία πρωτοτυπία, χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Ο Δήμος έχει μετατραπεί σε έναν καλό και υπάκουο διαχειριστή. Εσείς, εξάλλου, αναφέρατε τη λέξη manager», συμπλήρωσε για να συμπληρώσει λίγο αργότερα: «Εμείς εστιάζουμε σε τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία και η Κοινωνική Αλληλεγγύη».
«Βρισκόμαστε μπροστά στο δυσάρεστο γεγονός να βλέπουμε πως μπορεί να δόθηκαν κονδύλια για την επισκευή κτιρίων (δεν θα θέλατε να φάει κάποιο παιδί κανένα τούβλο στο κεφάλι), όπως οφείλατε να κάνετε, αλλά στις σχολικές επιτροπές δεν έχετε προϋπολογίσει ούτε ένα ευρώ. Τα σχολεία μας χρηματοδοτούνται με πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με τις ανάγκες τους από το υπουργείο εσωτερικών, όμως εσείς μιλήσατε μόνο για τις όψεις των κτιρίων. Τα σχολεία υποφέρουν από φωτοτυπικά και υπολογιστές. Στην αρχή κάθε χρονιάς αν δεν γνωρίζετε να το μάθετε, οι γονείς αναγκάζονται να πάνε από ένα κουτί Α4. Σε κάποια σχολεία ζητάνε χρήματα. Τα σχολεία με δυσκολίες ξεπληρώνουν τις ΔΕΚΟ. Η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή χρωστάει 42.000 ευρώ», συνέχισε.
Μερκουράκης: Αξιοποιήστε τον νόμο και δώστε χρήματα στις σχολικές επιτροπές
Στο σημείο εκείνο, ο Δήμαρχος διέκοψε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να του πει πως δεν είναι στις υποχρεώσεις του Δήμου οι δαπάνες για τη λειτουργία των σχολείων, αλλά μόνο τα κτιριακά, για να απαντήσει αμέσως ο κ. Μερκουράκης: «Σας καλούμε λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα που προσφέρει πλέον ο Νόμος 4257/14 άρθρο 38 που ψηφίστηκε τον Απρίλιο, ώστε να χορηγήσετε στις σχολικές επιτροπές, δηλαδή στα σχολεία, 1.5% των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού για το συγκεκριμένο σκοπό. Το ποσό αυτό στο δήμο μας προσεγγίζει τις 220.000 ευρώ. Δεδομένου πως ο Δήμος είναι πλεονασματικός, είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε αν ενδιαφέρεστε για την Παιδεία κι αν θέλετε να το αποδείξετε».
Τέλος, ο κος Μερκουράκης εξήγησε πως η ΡΑΚ δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2015 καθότι: «Έχουμε άλλη πολιτική θεώρηση, άλλες προτεραιότητες, αλλά και ουσιώδη αντίθεση για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου».
Μπίτσικας: Σε άλλους Δήμους έχουν παραχωρηθεί κτίρια και οικόπεδα στο ΠΕΔΥ
Λίγο αργότερα το λόγο πήρε ο κος Ι. Μπίτσικας που αναφέρθηκε στα της Υγείας: «Ως προς τα Δημοτικά Ιατρεία, η εθελοντική προσφορά των συναδέλφων είναι αξιέπαινη, αλλά ανεπαρκέστατη ποσοτικά. Καταθέτω στα πρακτικά το πρόγραμμα λειτουργίας των Δημοτικών Ιατρείων, όπως είναι αναρτημένο στο δικτυακό τόπο του Δήμου. Ενδεικτικά αναφέρω ότι Παθολόγος, η βασικότερη ιατρική ειδικότητα, υπάρχει μόνο μία φορά την εβδομάδα, για δύο ώρες. Με την ευκαιρία, ερωτώ αν έχει γίνει η απαραίτητη προσπάθεια διαφήμισης και προσέλκυσης εθελοντών γιατρών. Γνωρίζετε ότι προσέφερα επί σειρά ετών τις υπηρεσίες μου στα Δημοτικά Ιατρεία και ότι με συγκινεί ιδιαίτερα η στελέχωση και η λειτουργία τους».
Στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος της ΡΑΚ αναφέρθηκε στα «ΚΕΠ Υγείας» που προστέθηκαν στο φετινό προϋπολογισμό: «Η συγκρότηση των ΚΕΠ Υγείας, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού θα είναι σημαντική, αρκεί να αξιοποιηθούν οι πόροι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς την παραμικρή κατασπατάληση και χωρίς οργανωτικές αστοχίες. Ωστόσο, πρόκειται μόνο για πρόγραμμα πρόληψης Νεοπλασιών και Αγγειακών Νοσημάτων. Καταθέτω στα πρακτικά σχετική δημοσίευση για τους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας των ΚΕΠ Υγείας».
«Τι θα κάνετε με τα λοιμώδη νοσήματα; Γνωρίζετε πως έχουμε πάλι Φυματίωση; Γνωρίζετε ότι έχουμε παιδιά ανεμβολίαστα; Τι θα κάνετε για τα ψυχικά νοσήματα και συγκεκριμένα για την κατάθλιψη που οδηγεί σε αυτοκτονίες; Στα ΚΕΠ Υγείας θα γίνεται προφανώς screening, δηλαδή εντοπισμός των ατόμων αυξημένου κινδύνου, που θα παραπέμπονται μετά στο γιατρό. Σε ποιους γιατρούς θα παραπέμπονται στην Πόλη μας εκείνοι που θα επιλέγονται; Γνωρίζετε ασφαλώς ότι η μοναδική δημόσια Μονάδα Υγείας στο Δήμο μας είναι το ΠΕΔΥ που είναι υποστελεχωμένο» πρόσθεσε με νόημα.
Στην απάντηση του Δημάρχου πως αυτά τα προβλήματα αφορούν την Κεντρική Κυβέρνηση, ο κ. Μπίτσικας είπε: «Σε άλλους δήμους έχουν παραχωρηθεί κτίρια ή οικόπεδα στο ΠΕΔΥ. Κάντε τα απαραίτητα για να ενισχύσετε την πρωτοβάθμια φροντίδα στο Π. Φάληρο πριν να είναι αργά. Το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να εκδώσουμε ένα ψήφισμα, που θα ζητά τη στελέχωση του ΠΕΔΥ» συνέχισε για να εισπράξει την άρνηση του Δημάρχου σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Τέλος, στην τοποθέτηση του ο δημοτικός σύμβουλος της ΡΑΚ προειδοποίησε πως θα επανέλθει στο συγκεκριμένο θέμα με συγκεκριμένες προτάσεις στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύριγγα: Μας αρκούν τα 140.000 ευρώ για κοινωνική πολιτική;
Η κα Αργυρώ Σύρριγα εστίασε στην Κοινωνική Πολιτική και τις δαπάνες του Δήμου σε αυτόν τον τομέα λέγοντας: «Ξέρουμε όλοι μας πόσο τραγικά δύσκολη είναι αυτή η περίοδος της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων που διανύουμε. Το βιώνουμε όλοι καθημερινά και σε πολλά επίπεδα. Με αυτό κατά νου θα περιμέναμε μεγαλύτερο ποσό να προϋπολογιστεί για την κοινωνική αλληλεγγύη το 2015. Ο Γ. Φωστηρόπουλος που είναι υπεύθυνος σ αυτόν τον τομέα, πολλές είναι οι φορές που έχει πει πόσο δύσκολα τα φέρνουν βόλτα στο κοινωνικό συσσίτιο του Δήμου, γιατί δυστυχώς αυξάνει όσο περνάει ο καιρός ο κόσμος που ζητά να ενταχθεί και στο κοινωνικό παντοπωλείο και στα συσσίτια».
«Αυτή τη διαρκή αύξηση την έχουμε λάβει υπ όψιν μας; Μας αρκούν απ τα 113.000 ευρώ που ήταν το 2014, τα 140.000 για το 2015; Όταν η Περιφέρεια από το 1.958.000 ευρώ που ήταν το 14 το αύξησε στα 13.283.000 και προωθεί δράσεις όπως: Στέγασης και Επανένταξης Αστέγων, Δράσεις για Εξαρτήσεις και προαγωγή Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Επανασύνδεση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σε περιπτώσεις που έχουν διακοπεί λόγω ένδειας κλπ» συνέχισε η Δημοτική Σύμβουλος της ΡΑΚ.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης της η κ Σύριγγα αναφέρθηκε στη λογική των δωρεών: «Ξέρω πως αρκετός κόσμος κάνει δωρεές για τα κοινωνικά συσσίτια του Δήμου, όπως επίσης ξέρω πως κινητοποιείται ο ίδιος ο Δήμαρχος προσωπικά γι’ αυτό και δεν μπορώ να πω, το κάνει μ επιτυχία. Όμως δεν μπορεί να στηριζόμαστε στις δωρεές. Αυτές σήμερα μπορεί να υπάρχουν – αύριο ίσως όχι. Εμείς οφείλουμε σαν πλεονασματικός Δήμος να σταθούμε ακόμα πιο κοντά στις ευαίσθητες οικονομικά κοινωνικές ομάδες».
«Κάποτε Δήμαρχε με πρόταση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης πολιτών Παλαιού Φαλήρου, είχαμε καλή συνεργασία με τον Δήμο για τους άστεγους. Τους είχατε βάλει στον κάτω όροφο του στρογγυλού κτιρίου του Φλοίσβου, μέχρι την άνοιξη. Με άστεγους που κατά καιρούς βλέπουμε όπως για παράδειγμα μέσα στο εμπορικό κέντρο του Φαλήρου στη στοά, στο Φλοίσβο ή πίσω απ την Αγ. Κυριακή τι σκέφτεστε να κάνετε;» ρώτησε η εκπρόσωπος της ΡΑΚ για να καταλήξει λέγοντας: «Αν είναι απαραίτητο να ξαναφτιαχτούν τα πεζοδρόμια – καλώς. Όμως μήπως θα έπρεπε να λάβουμε υπ όψιν μας, την αναγκαιότητα να επιδιορθωθούν με τέτοιες προϋποθέσεις, ώστε να μπορούν να κινηθούν άτομα με ειδικές ανάγκες. Πραγματικά αν ρωτήσετε άτομα με κινητικά προβλήματα, θα σας πουν πως τους είναι πολύ δύσκολο μ ένα καροτσάκι να διασχίσουν δρόμους».
Αναβολή συζήτησης για το ΠΟΑΚΕ – Μαυρομάτης: “Ζητάμε αναβολή”
Ο κος Μαυρομάτης από την παράταξη της ΡΑΚ έβαλε φρένο στην ψήφιση του προϋπολογισμού του ΠΟΑΚΕ, καθότι δεν είχε περάσει πρώτα από το ΔΣ του Νομικού Προσώπου. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι κύριοι Τριάντος και Πιτούλης απαίτησαν να δουν πρώτα τον προϋπολογισμό και αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε ψηφοφορία. Ο Κος Πιτούλης μάλιστα, αντέδρασε έντονα, λέγοντας πως: «είναι ντροπή και εντελώς αντιδημοκρατικό το γεγονός ότι χωρίς σωστή και ενδελεχή έλεγχο ζητάτε να ψηφιστεί κάτι τόσο σημαντικό».Την παράλειψη του αποδέχτηκε ο Δήμαρχος που συναίνεσε στην αναβολή της ψήφισης και δεν πραγματοποιήθηκε σχετική κουβέντα.
Επίθεση από την αντιπολίτευση
Ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για το Φάληρο” κ Βασιλείου αναφέρθηκε στο ζήτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης λέγοντας: «Κύριος στόχος είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης και όχι η όποια δικαστική διαμάχη μεταξύ της κα Ανδρικοπούλου και των υπαλλήλων. Άποψή μας είναι πως η Δημοτική Βιβλιοθήκη πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης κι από τι γνωρίζω δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ‘future library’ που ξεκίνησε το 2012 με τη συμμετοχή 87 δημοτικών και δημόσιων βιβλιοθηκών. Ήταν μια ευκαιρία καθώς το πρόγραμμα υποστηρίχτηκε από το ίδρυμα Νιάρχος με στόχο οι βιβλιοθήκες να συνδεθούν με την Εθνική βιβλιοθήκη».
«Έχουμε την κουλτούρα και τη διάθεση να κάνουμε κάτι πρωτοποριακό στο δήμο μας;» αναρωτήθηκε ο κ Βασιλείου για να σημειώσει στη συνέχεια: «Είναι καιρός να μεταστεγαστεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο δημοτικό κτίριο του Sea Park μιας και ο ιδιοκτήτης έχει μέχρι τώρα δημιουργήσει προβλήματα στην αποπληρωμή του ενοικίου».
Ο κ Βασιλείου αναφέρθηκε και στα σχολεία τονίζοντας πως: «Είναι πολύ λίγα τα χρήματα που δίνονται. Για άλλη μια φορά θα σας πω πως δε μπορείτε να μιλάτε για πλεονάσματα και να μη συνεισφέρετε κάτι από αυτά στα σχολεία και τη νέα γενιά. Θα μπορούσατε να έχετε προβλέψει κονδύλια για διαδραστικούς πίνακες, προβολείς, σύγχρονο εξοπλισμό. Απαιτούνται αναλώσιμα, μελάνια, καλώδια καθώς τα περισσότερα μικρόφωνα είναι χαλασμένα».
Βασιλείου: Να ανακαινίσουμε το κτίριο του Φλοίσβου
Τέλος, ο κος Βασιλείου αναφέρθηκε και στο στρογγυλό κτίριο του Φλοίσβου λέγοντας: «Πρέπει ο Δήμος να ασχοληθεί με το θέμα της ανακαίνισης του κτιρίου του Φλοίσβου. Μια ανακαίνιση που πρέπει να γίνει μετά από αρχιτεκτονική μελέτη, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία του κτιρίου. Η εξωτερική και εσωτερική του όψη δεν αντιστοιχεί στα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του».
Πιτούλης: Πρέπει να γίνει καλύτερος προγραμματισμός στα τεχνικά έργα
Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Εμείς για το Φάληρο” τοποθετήθηκε επί του Προϋπολογισμού. Τόνισε πως αν και είναι σύμφωνος, βάσει νόμου η δημιουργία του ποδηλατοδρόμου στην παιδική χαρά για ΑΜΕΑ δεν επιτρέπεται και πρότεινε ότι θα πρέπει να εξεταστεί άλλος χώρος για την δημιουργία αυτού».
Παράλληλα ζήτησε «Να γίνει η μελέτη και να αξιολογηθεί η τοποθέτηση αντλιών θερμότητας τόσο στο κολυμβητήριο, όσο και στα άλλα κτίρια του Δήμου Παλαιού Φαλήρου (Σχολεία, Δημαρχείο κλπ), προκειμένου να μειωθεί το κόστος».
Τέλος, ανέφερε πως: «Τα ενοίκια που πληρώνει ο Δήμος Π. Φαλήρου σε ενοικιαζόμενα κτίρια μπορούν να μειωθούν, ενώ ζήτησε να «φτιαχτούν σε όλο το Δήμο Π. Φαλήρου ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες»
Τέλος, ζήτησε να γίνεται καλύτερος προγραμματισμός των τεχνικών έργων για να πετυχαίνει καλύτερες τιμές μέσω διαγωνισμών
ΚΚΕ: Δώστε το λόγο στους πολίτες
Από τη μεριά της και η εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κα Α. Λαζαρίδου καυτηρίασε την επιλογή της Δημοτικής Αρχής να μη δώσει το λόγο στους πολίτες, ενώ προχώρησε σε συνολική αποδόμηση τόσο των κατευθύνσεων που μπαίνουν κεντρικά πολιτικά από την κυβέρνηση, όσο κι από την παράταξη Χατζηδάκη.
Μπουγάς: Όχι άλλο Τσίγκο
Ο δημοτικός σύμβουλος κ Μπουγάς ασχολήθηκε στην κριτική του με τον εργολάβο Τσίγκο που σύμφωνα με τον ίδιο παίρνει το μεγαλύτερο μέρος των τεχνικών έργων στα σύνορα του Π. Φαλήρου. Ζήτησε δε, να βρεθούν ντόπιοι εργολάβοι για να εκτελέσουν τα έργα.
ΠΗΓΗ:rak-pfalirou.gr