Nότιον Σήμα – ο απολογισμός





Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση του σωματείου ΝΟΤΙΟΝ ΣΗΜΑ. Στον διοικητικό απολογισμό ο Πρόεδρος του σωματείου κ. Βασίλειος Ξένος-Γαβριέλης έκανε εκτενή αναφορά στην πλούσια δράση του Νοτίου Σήματος. Μερικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στον πρώτο χρόνο της «ζωής» του είναι:
-Έκδοση ψηφισμάτων για το Ελληνικό, τον Αστέρα, τον Αιγιαλό κ.α.
-Επισκέψεις- συνεργασίες με τους δημάρχους Αργυρούπολης – Ελληνικού, Γλυφάδας, Αλίμου και με την κ. Μαρία Καραμανώφ, Πρόεδρο του Επιμ. Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος.
-Διοργάνωση περιπάτων σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία του Αλίμου και της Γλυφάδας για να γνωρίσουν οι κάτοικοι την πολιτιστική τους κληρονομιά.
-Συμμετοχή στο διήμερο δράσης των Δημάρχων Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης και Γλυφάδας με θέμα «Ελληνικό: η τύχη του στα χέρια μας» που διεξήχθη στο Ολυμπιακό κέντρο Ξιφασκίας Ελληνικού.
-Μέριμνα για την επισκευή του κατεστραμμένου ξύλινου διαδρόμου και του προστατευτικού κάγκελου του αρχαιολογικού χώρου που βρίσκεται στο τ. Super Market ΑΤΛΑΝΤΙΚ και Αφών Σταυρόπουλου στο Κοντοπήγαδο Αλίμου.
-Δημοσίευση των απόψεών μας για το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» και τον ΑΓ. ΚΟΣΜΑ
-Συμμετοχή στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος και ενταχθήκαμε στο πανελλήνιο δίκτυο «ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ».
-Διοργάνωση εκπαιδευτικών – Πολιτιστικών επισκέψεων στους αρχαιολογικούς χώρους της Μεσσήνης όπου παρακολουθήσαμε θεατρική παράσταση στο ομώνυμο αρχαίο θέατρο. Επίσης επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, το Μουσείο, το στάδιο και το Μυκηναϊκό νεκροταφείο των Αηδονιών.
-Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρο Μπένο και τον Αντιπεριφερειάρχη του Νοτίου Τομέα κ. Χρήστο Καπάταη για την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων των Νοτίων Προαστίων και του αρχαίου θεάτρου του Ευωνύμου (Τραχώνων).
-Σημαντική, χαρακτηρίζεται, η συνεργασία που έχει ξεκινήσει μεταξύ του Νοτίου Σήματος και της ΜΕΤΡΟ Α.Ε για την παρουσίαση της μεγάλης πολιτιστικής ιστορίας του Αλίμου μέσα στον σταθμό «ΑΛΙΜΟΣ». Στον σταθμό θα αναρτηθεί πλούσιο εκθεσιακό και επιστημονικά επιλεγμένο υλικό που θα αναδεικνύει την ιστορία του τόπου με ιδιαίτερη έμφαση στον Αλιμούσιο Θουκυδίδη και τα εν Αλιμούντι Θεσμοφόρια.
-Οι στόχοι για την δεύτερη χρονιά είναι πολλοί (παρουσιάζονται αναλυτικά στο site http://www.notionsima.blogspot.gr) ξεχωρίζει ο μεγάλος στόχος που είναι η θεσμοθέτηση βραβείου «Θουκυδίδη». Την καθιέρωση βραβείου «δημηγορίας» με σύγχρονη θεματολογία για μαθητές γυμνασίων, με έπαθλο το ποσό των 2.000 ευρώ στο σχολείο του οποίου οι μαθητές θα προκρίνονται. Ο διαγωνισμός θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στον Δήμο Αλίμου, θα επεκταθεί σταδιακά στους Δήμους του νότιου τομέα και αργότερα ευελπιστούμε ότι θα αποκτήσει πανελλαδικό χαρακτήρα. Από την επιτυχία του θα εξαρτηθεί η ευρωπαϊκή του πορεία.
Το ΝΟΤΙΟΝ ΣΗΜΑ υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, τη ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ και την ΑΝΑΔΕΙΞΗ του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος των νοτίων προαστίων και της ιστορικής και πολιτισμικής παρακαταθήκης που έχουμε κληρονομήσει.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.