6ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης – Παιδιά και γονείς καθημερινά κινδυνεύουν διασχίζοντας τη λεωφόρο
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Επιτροπή Παιδείας της Δημοτικής Κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη»)

Το σχολείο βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικά και πολυδιάβατα σημεία της Ηλιούπολης στην λεωφόρο Μαρίνου Αντύπα, με έντονη κυκλοφοριακή πίεση. Η διάβαση των πεζών επί της λεωφόρου με το πεζοφάναρο για την εξυπηρέτηση των μαθητών είναι χωρίς διαγράμμιση και ειδική σήμανση. Οι γονείς καθημερινά καρδιοχτυπούν όταν μεταφέρουν τα παιδιά τους και η μία και μοναδική σχολική τροχονόμος προσπαθεί να προφυλάξει πάνω από 230 μικρά παιδιά. Είναι άμεση ανάγκη η διαγράμμιση της διάβασης και η τοποθέτηση βραχίονα για το φανάρι και ευκρινούς σήμανσης για την ύπαρξη του σχολείου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος τα προβλήματα του σχολείου είναι η επίστρωση με βερνίκι τάπητα στο κάτω προαύλιο του σχολείου (μετά από επανειλημμένα αιτήματα της Διεύθυνσης). Η επίστρωση έγινε μόλις τον περασμένο Απρίλιο με την συνηθισμένη μέθοδο «άρπα-κόλλα». Ήδη με την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχει αρχίσει να παρουσιάζει εκτεταμένες ρωγμές. Άραγε, άξιζαν τα χρήματα που δαπανήθηκαν γι’ αυτό το «έργο»;
Και φυσικά και αυτό το σχολείο όπως και η πλειονότητα των σχολείων της πόλης αντιμετωπίζει το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης καθαριστριών και σχολικών φυλάκων. Μαζί με 24ο Νηπιαγωγείο με το οποίο συστεγάζεται λόγω έλλειψης δικού του χώρου, μοιράζονται τις υπηρεσίες 2 συμβασιούχων καθαριστριών περιορισμένης απασχόλησης!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.