“Οι επενδύσεις είναι σημαντικές όταν αποδίδουν στην κοινωνία” (VIDEO)




Το notia.gr συνάντησε την Ελένη Μπελιά και τον Δημήτρη Κλαυδιανό και μίλησε μαζί τους για το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου.

 

Δημήτρης Κλαυδιανός – δημοτικός σύμβουλος Αλίμου με το συνδυασμό ‘Άνω Κάτω στο Καλαμάκι”:

“Βρισκόμαστε στη Χερσόνησο του Αλίμου που χωρίζει την Ακτή του Ήλιου και τα Λουτρά του Αλίμου, μία από τις ελεύθερες πλαζ.Εδώ έχουμε μία αυθαίρετη κατασκευή, γίνονται στο χώρο κάποιες δεξιώσεις το καλοκαίρι, γάμοι βαφτίσια.

Ελένη Μπελιά – υποψήφια δήμαρχος Αλίμου με το συνδυασμό ‘Άνω Κάτω στο Καλαμάκι”:
“έχει γίνει μία κατασκευή η οποία σε οδηγεί ότι αυτό ανήκει σε άλλο και δεν μπορείς εύκολα να μπεις.Η πρόσβαση στους δημόσιους χώρους πρέπει να είναι ανεμπόδιστη. Πριν από λίγο καιρό είχαν βάλει και αλυσίδες.Είχε κάνει καταγγελία η κίνηση πολιτών Αλίμου”.

Δημήτρης Kλαυδιανός:“Το κακό με το δήμο Αλίμου και γενικότερα με τους παραλιακούς δήμους είναι ότι δεν τους ανήκει τίποτα. Εμείς ως δήμος Αλίμου έχουμε το κομμάτι στην παραλία των Λουτρών την παραλία δίπλα από την Ακτή του Ήλιου και το κομμάτι της Όστρια, το οποίο είναι παραχώρηση από το Κράτος στο δήμο Αλίμου και δεν ξέρουμε τι θα γίνει όταν θα λήξει η παραχώρηση”.
Ελένη Μπελιά:¨τώρα έχουμε και την ιστορία με την ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε στην οποία ο δήμος Αλίμου δίνει τα 90 στρέμματα τα οποία θα τα αξιοποιήσει η εταιρία..Εμείς διεκδικούμε να δοθούν στο δήμο να μπορεί να τα αξιοποιήσει αποδίδοντάς τα στην κοινωνία. Έχει ανάγκη ο δήμος από ελεύθερους χώρους.Όχι όμως εμπορευματοποιημένους ελεύθερους χώρους.Έχουμε ανάγκη την επαφή με τη φύση μακρυά από τη λογική του κέρδους.Οι επενδύσεις είναι σημαντικές όταν αποδίδουν στην κοινωνία.
Ακόμη και η επένδυση στη μαρίνα Αλίμου την κοινωνία θα την αφήσει απέξω”.

Δημήτρης Κλαυδιανός: ¨Μπορείς να έχεις χρήσεις εμπορικές που να σου αποδίδουν έσοδα αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία τα θεωρούμε αδιαπραγμάτευτα όπως η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία”.
Ελένη Μπελιά:”σίγουρα όμως θα πρέπει να γίνουν σχεδιασμένα σύμφωνα με τις ανάγκες της πόλης μας.Για εμάς αυτό είναι το βασικό κριτήριο…”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.