Πραγματοποιήθηκε η διοικητική παραλαβή του νέου σχολικού κτιρίου που θα στεγάσει το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μετά από μεθοδευμένες και επίμονες ενέργειες του Δημάρχου Σπύρου Πανά, που είχαν ως στόχο τη διασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, ολοκληρώθηκε μια ακόμη νέα σχολική μονάδα, η οποία θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις εκπαιδευτικές υποδομές της πόλης μας.
Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου και τη διοικητική του παραλαβή από το Δήμο, ξεκινούν ταυτόχρονα και οι διαδικασίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό, προκειμένου να παραδοθεί στους μαθητές της Βουλιαγμένης στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Το νέο σχολικό κτίριο που θα φιλοξενήσει το Γυμνάσιο της Βουλιαγμένης είναι δύο ορόφων και συνολικής επιφάνειας 1826 τμ. Περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητική αίθουσα, βιβλιοθήκη, αίθουσα φυσικοχημείας, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα τεχνολογίας, γραφεία και αποδυτήρια. Η κατασκευή του νέου Γυμνασίου Βουλιαγμένης κόστισε 2.524.091 ευρώ.

Η παραλαβή του σχολείου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης κ. Σ. Πανά.Παρόντες στην παραλαβή ήταν η Αντιδήμαρχος της Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Μ. Σίνα, η Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γ. Ηλιοπούλου, ο προϊστάμενος Τμήματος Μελετών και Έργων κ. Μ. Καβράκος, η Επιβλέπουσα Μηχανικός του έργου κ. Μ. Καρσαμπά, ο Επιβλέπων Μηχανολόγος του έργου κ. Σ. Ζερβουδάκης, ο Διευθυντης του Γυμνασίου κ. Γ. Κουμπούνης, ο επιβλέπων της Αναδόχου Κοινοπράξιας κ. Κώνσταντίνος Σεμπέπος, ο επιβλέπων μηχανολόγος από την πλευρά του Αναδόχου κ. Χ. Λιάκος και το μέλος της Αναδόχου Κοινοπράξιας κ. Παναγιώτης Μιχελής.
Με αφορμή την παραλαβή του νέου σχολικού κτιρίου, οΔήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς υπογράμμισε:
«Αισθάνομαι ιδιαίτερα δικαιωμένος, γιατί μετά τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε ως Δημοτική Αρχή, προκειμένου να διασφαλίσουμε την αναγκαία χρηματοδότησηγια την κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου που θα στεγάσει το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης, σήμερα το νέο αυτό σχολείο περνά στα χέρια του Δήμου. Το σχολείο αυτό ήταν ένα έργο που οραματίστηκε και ξεκίνησε ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας και χάρις στη δική του πρωτοβουλία μπορούμε σήμερα να παραδώσουμε στη νέα γενιά της πόλης μας ένα ακόμη νέο σχολικό κτίριο.
Πιστεύω πραγματικά πως η επένδυση στη γνώση είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον της Πατρίδας μας και την πρόοδο των παιδιών μας.Ως Δημοτική Αρχή κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι στην πόλη μας θα λειτουργούν δημόσια σχολεία απαλλαγμένα από όλα όσα βαραίνουν το έργο των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Δημόσια σχολεία που θα εξασφαλίζουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας, θα παρέχουν γνώσεις και εφόδια ώστε κάθε νέος και νέα της Βάρης, της Βούλας, της Βουλιαγμένης να μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του.»

Φωτογραφία από το notiareport.gr
Φωτογραφία από το notiareport.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.